keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Näin meillä maalla

Ajattelin tänään kirjoittaa eräästä suomalaisesta runoilijasta, joka kipeästi ja keinoja kaihtamatta halajaa tulla runopiirejä laajemmaltikin tunnetuksi, ja jonka yksi vaivainen puberteettinen lausunto tulee vielä viemään tuon boheemit elkeet hallitsevan älykkömme wikipediasta tähtiin ja nostamaan hohtavin kirjaimin hänen nimensä kuolemattomien joukkoon. Mutta en minä sitten hänestä kirjoitakaan, koska kyllä se arvostus ja kuolemattomuus pitää hankkia verissä päin, kunnon töitä tekemällä. Niin meillä maalla aina on tehty ja tehdään vielä tänäkin päivänä.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Häälä sie kuule Saara nyt... son naisten vika jolsei runoilijalle heltiä kanssa kun melkein kaikille muillekin lohkeaa. Siitä voi tehdä vaikka kansanliikkeen, Runolliset Pankonpäällysmiehet ry - Onpa Taivaassa Tarjona Lapsillekin rf.

Vai jos puhutkin nyt runopetteri Sarasvuosta?

Saara kirjoitti...

Voi Enska, sä olet niin ihana. Ymmärrät ihimisen puutteisen tuskan. Mä sitä vaan, että kun nelikymppisiä naisia ei enää prostituoiduiksi pakoteta, niin mitäs niiden naisten puutteelle sitten pitäisi tehdä? Eikö nyt saataisi miesilotaloja myös, eli kaikki töistänsä lomautetut yli nelikymppiset paperimiehet ja huonosti myyvät runoilijat sekä kirjailijat että lomautetut toimittajat ja akateemiset pätkätyöläiset ( no okei, suutarit ja sellaiset vähän lihaksikkaammat myös)sitten töihin ilotaloihin vaan naisten kutinaa helpottamaan. Kyllä tässä olisi pitänyt tasa-arvoasiatkin ottaa huomioon, ilman sukupuolisidoksia ja ikärasismia.

Anonyymi kirjoitti...

Kai te naiset nyt voisitte hankkia jonkun sopivan teoreetikon siihen setvimään, minä vaikka voisin sopivasta maksusta tulla Voimalaan kristevalais-cixousilais-irigaraylaisittain selvittämään ja nyökkäilemään juontajien puheisiin kauhistuneena että on se kumma kun ei jöötiä tule vaikka ollaan niin patriarkaatissa ja jakkupuvut ja kaikki - onko kyse ympäristömyrkyistä vai kulttuurisesta dismaskulinisaatiosta, papitkin leikkelee itseään naisiksi ja oonanin kannattajat kirjoittavat runoja ja vakavalla naamalla istuvatten meediumissa ja mitä kaikkea tässä vielä tapahtuukaan...

Anonyymi kirjoitti...

Jatkakaa jatkakaa, nyt, pyydän.
Älkää vaan lopettako tähän!
Tätä menoa kohta kukaan ei ole enää Ilman.
Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Saara kirjoitti...

Niinhän sitä luulisi, Anonyymi, mutta näin ei ole. Tappisen Enskahan kertoi juuri Voimalassa, että: "Jatkuvien seisokkien rasittamat ja työuupuksesta kärsivät työntekijät joutuvat hyvin pian kukin lopettamaan sukupuolisen kanssakäymisen oman kumppaninsa kanssa. Siitä syntyy kierre. Puolet ihmiskunnasta on puutteessa ja uusia työntekijöitä pakotetaan lisää entisten tuuraajiksi. Lopulta seksi on täysin ulkoistettua ja jäljellä on enää maata vankasti pystyssä pitävä kansanedustajaprostituoitujen kalapuikkoviiksiryhmittymä. Ja kukahan tämänkin lystin sitten maksaa, kysyn vaan?"

Anonyymi kirjoitti...

Olisitpa kirjoittanut. Julmaa ingrnoroida (jättää ilman) runoilija tälläkin sektorilla.

Oikeastaan sanot jo oleellisen. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

No, lystin maksavat tietty pikaruokaa syövät, kun se on niin halpaa, tehokasta ja nopeeta. Valitettavasti siinä menee kaikki ohariksi ja päätä alkaa illalla särkemään.
Ja paha mieli siinä tulee, pahan mielen päälle, kun näkee, että jokaiselle kalapuikolle on auliisti tarjolla, joka puolella, jonoksi asti poikkeuksellisen huolellisesti disainattuja, lautasia. Kirottua.
No, huolimatta siitä että joka tuutissa sellaista mässäilyä kuola suupielistä valuen ihannoidaan, esimerkiksi kärsivällisessä ja hyväntahtoisessa kotiruokailussa on aina suuri mahdollisuus, kun ottaa niinsanotusti lusikan kauniiseen käteen. Vai mitä olet mieltä?

- nimim. tätäolenjoskusmyösaiemminyrittänytkertoa

Anonyymi kirjoitti...

mutta jääkö runoilija, joka on jo pitkään, lähes koko aikuisikänsä, tehnyt työtä kirjallisuuden eteen, yhden iltapäivälehtijutun takia mitättömäksi?

Saara kirjoitti...

Ehheh, Prospero. Niin niin, tälläkin sektorilla. Voi sentään.

Anonyymi 1, niin, ongelmahan ei sinällään ole kotiruuassa, vaan siinä, ettei sitä saa :). Eipä se lusikka paljoa mieltä lämmitä, jos ei ole kalapuikkoa siihen panna.

Anonyymi2, ei tietenkään, välttämättä. Kyllähän minä tuon jannun tiedän niistä muista ansioista, tämän takia en niinkään olisi halunnut tietää. Nythän se vain ärsyttää meikäläistä mokomakin aikuisikään ehtinyt pentu. Ja siitä pitäen asia onkin selvä. Kyllä suomessa kirjailijoita riittää, jotka eivät aiheuta myötähäpeää.


Tuo meikäläisen otsikko muuten muuttuu ääkkösvammaisessa blogspotissa muotoon: "nain meilla maalla".

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, sanonpa tämän fiksun blogin linjan vastaisesti ei-coolisti kuitenkin ääneen: nähdäkseni Hännikäinen (nimikö tabu?) soveltaa runouteensa ja markkinointiin ansiokkaasti sitä Blogistanin vanhaa kunnon MAT:ia (ks. vaikkapa http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/02/nelja-vuotta-ilman.html).

Saara kirjoitti...

Kuule Kai, tarkoitus oli ignoroida tuo nimi, pöljä. Me emme täällä tuota nyt markkinoi.

Juu, mutta juuri näinhän se on. Epäseksikkäille miehille vain nättiä pimpsaa mahdollisimman paljon. Sehän sen MAT:n pointti on. Minusta siinä pitäisi ihan katsoa peiliin, hyväksyä tosiasiat ja tyytyä siihen mitä saa, eikä vinkua, jos eivät neljään vuoteen kaunottaret anna.

Sekin kyllä voisi onnistua, jos olisi sitä hurmaavaa luonnetta. Mutta kukaan ei oikein turhanvinkujista tykkää. Eli kyllä se enempi on siitä luonteesta kuin lärvistä kiinni, jos ei onni käy. Ihan saa syyttää itseään kyllä. Aina voisi pyrkiä huomaavaisuuteen ja sen sellaiseen, välittämiseen nyt esimerkiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hm jaa sori, poista kommentti, MAT kai siis toimii ainakin miehiä vastaan ja jotkut yrittävät siitä sitten pyristellä irti jotenkin tai ainakin tiedostaa sen ja tehdä sillä mainosta ja rahaa tai jotain.

KAi

Saara kirjoitti...

Parasta vaan pyristellä irti, jos nyt tuosta mitään ymmärsin :)

Anonyymi kirjoitti...

Antiaikalainen on lukenut Hännikäisen kirjan ja kirjoittanut siitä blogissaan.

http://antiaikalainen.blogspot.com/2009/02/provokatiivisesti-puutteessa.html

Kannaattaa käydä vilkaisemassa, kun nuo iltapäivälehtien lööpit antavat niin yksipuolisen kuvan

Saara kirjoitti...

Anita, kävin lukemassa, mutta ei se tuota lausuntoa miksikään muuta. Senhän hän sanoi kai myös hesarin haastattelutilanteessa ajatusleikkinä, josta se nousi tietenkin otsikoihin. Ja senhän hän varmaan hyvin tiesi.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Jos joku (runoilija) valittaa olevansa puutteessa niin siitäkös kohu nousee. Maailman sivu ollaan oltu puutteessa, ihan oikeasti, nälkä ja vilu on ollut läsnä.

Se neuvo että syö lautasellinen kaurapuuroa (Paavon blogissa) oli silleen tyly, eli että jollei ole niitä hiutaleita josta puuron hämmentäisi.

Kuten Liperiläinen tarina nälkävuosilta kun emäntä suri että mistäs nyt leipää leipoisi kun ei ole jauhoja. Siihen pikkutyttö lattialta silmät iloisina: "Älä äiti itke, leivo piirakkaa!"

Viimeisimpään kohu-uutiseen runotyttö Annan yksinäisyyteen kuolemisesta; mitäpä jos tämä puutoksessa riutuva runoilija olisi tehnyt nettitreffit Annan kaa?? ;-)

(Anteeksi Timo ja Ville. Tarjoan korvaukseksi joskus kaljat.)

Saara kirjoitti...

Juhani, kyllä sitä kovalla työllä aina kaurapuuropaketin saa. Meillä maalla ainakin saa.

Hei mutta eikös se Anna ollut itse Timo?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Timoko Anna? Mistä siis puutos?-)
Vaimoni muistaa usein mainita Larssonin joka oli Pirkko Saisio, josta jotkut ottivat hernettä nenuun. Larssen? Larsson?

Ei se Timo kyllä Anna ole, ainakaan noin fyysisesti. Parta ja kaikki.

Henkinen puoli on taas toinen juttu.

Kaikesta tuota saavat kohinaa aikaiseksi.

Saara kirjoitti...

Eiku se Anna olikin Ville! Hitsi, miten mä noin sekoitinkin ne runopojat.

Anonyymi kirjoitti...

Hitto, Saara, mulla menee niin hyvin etten saa otsikoita aikaan. Mitäköhän keksisin?

Saara kirjoitti...

Ööh, JPK, ethän nyt viittaa noihin puuttuviin ääkkösiin :)

Otsikoita saa kätevästi netistä. Kyllä. Nytkin on etusivulla (useimmat sanomalehdet):

"Tämä tuntuu häijyltä"

"Potkut voi saada myös tekstiviestillä"

"Harrasta taidetta, niin voit paremmin"

"Oletko nähnyt unta Tarja Halosesta?"

"Pankkiiri jakoi rahaa työntekijöilleen"

Kyllä näistä nyt inspis ainakin pitäisi tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Saara,
päivitä ystävällisesti blogiasi, olen täälä Espanjassa suomen tulostimien teknisen tuen piirissä töissä. ja on NIIN tylsä työ ettei minäänlaista rajaa. Blogiasi on mukava lukea, myönnän, löysin tänne vasta n. 1kk sitten ja tietenkin ahmin koko historiasi, siinä menikin vain päivä pari. ja nyt kaipailen jatko-osia.-S-

Anonyymi kirjoitti...

Hirrrveetä luettavaa nuo yhdyssanavirheet. Lo siento.
;)
-S-

Saara kirjoitti...

Ihanaa, fanipostia Espanjasta! Mä kyllä ehkä keksisin siellä Espanjanjassa jotakin muuta tekemistä, kuin odotella näitä meikäläisen laiskanpulskeita päivityksiä :)

Mutta aivan ihanaa, kiitos!