perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Menopaussi

Tosi outo olo. Viime viikkojen menorumban jälkeen tuli yhtäkkiä paussi, siis sehän on menopaussi. No nyt kun tulee melkein tyhjään kotiin, eikä tarvitsekaan mennä minnekään, sitä pyörii mitään tekemättä aikansa ympyrää ennen kuin tajuaa, että nettikin on keksitty. Ei siitä kyllä hirveästi lohtua ole, kun menojalka vain vipattaisi edelleen. Paikallaan ei osaa olla ja sieluakin jäytää jokin kumma kaukokaipuu. Siis olisiko tämä nyt jokin menemisen jälkeinen masennus sitten. Ihmistä riivaava vaiva; aina vain lisää. Päteehän se tosin toisinkin päin. Kun tässä aikansa taas räkii kattoon, niin ei muuta haluakaan enää kuin räkiä kattoon vähän lisää.

Bokserillemme Puckille on pukannut ihottumaa. Se kävi jo toistamiseen lääkärissä ja sai jälleen kolmen viikon antibioottikuurin ja kortisonit. Nyt otettiin myös allergiatestit. Siitä on nyt se kolme viikkoa ja testin tulokset tulivat tänään. Puck on allerginen siitepölyille, koivulle, heinälle, apilalle, nokkoselle, voikukalle yms... sekä sienelle ja homeelle. Ruoka-aineista se on vahvasti allerginen vehnälle, ohralle, herneelle, kalalle, kanalle, ankalle ja peuralle. Hassua sinällään, että Puck on viimeiset kuukaudet syönyt hypoallergista ruokaa, joissa nimenomaan on vähän allergeeneja, kuten ankkaa ja peuraa. Pyh. No, saahan se vielä syödä sentään riisiä, ruista, lammasta, nautaa, sikaa ja perunaa. Ei siinä mitään, näillä mennään. Antihistamiinit jonoon tai sitten täytyy miettiä niitä siedätyshoitoja. Varmaan tosi huokeita hoitoja, juu.

En tiedä mitä tässä nyt tekisi. Joisiko itsensä umpikänniin vai alkaisiko siivota. Hmmm.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi ääni umpikännille. Helpottaa oloa ja asettaa asiat oikeaan perspektiiviin.

Anonyymi kirjoitti...

Pörssi on myös nousussa! Nyt kannattaa sijoittaa! Tai siis myydä ennen kuin laskee, tai niin pois päin vai miten se oli.
Kai

Saara kirjoitti...

Kyllä se varmasti helpottaisi oloa, Enska, varsinkin jos olisin juuri kahdeksantoista täyttänyt. Tässä iässä ja tilanteessa ei perspektiiviin juuri muutoksia tule.

Kai se aina jaksaa tuota pörssiä jahdata. Joko olet rikas?

Anonyymi kirjoitti...

Ehe ehe, kaek män muutaman epäonnisen siirron takia, joopa joo. Metalliturskia jäi käteen. Mut mun "aktiivisuus" seuraa karkeasti pörssikäyrää, jos en ole kokonaan kyllästynyt siis kuten viime aikoina mutta nyt siis on jotain nousurekyyliä pitkästä aikaa taas ilmassa kop kop kop Koop Arponen. Astu laivaan, ihan ite, sitähän minä olen aina sanonu.

Kai

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/indeksi.jsp?indid=OMXH25&days=%26intra%3Dtrue&x=35&y=7

Saara kirjoitti...

Heh, en tasan astu. Ihan vieras alue ylipäätään tommonen rahan tekeminen ja riskien ottaminen. Kyllä se on verissä päin leipänsä ansaittava. Rehellisellä työllä, perkele.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa no ei taida sitten kiinnostaa enempää tuo mihin itse olen erikoistunut eli verissä päin tienatun rahan hävittäminenkään. Vaan voihan sitä ainakin kokeilla viihdekäyttöä. Hipiltä se onnistuu käytännössä ehkä jopa helpommin kuin jupilta, ei siinä mitään. Teoria ei ratkaise loppupeleissä heh heh.

Anonyymi kirjoitti...

En siis tarkoita että olisit hippi tai juppikaan. Itse aikoinaan diggasin siis jopa Pekka Strengiä eli olinko vähän hippiin päin jopa? Ja kommunisti Turkan harrastuksethan hyvin tiedetään jne. Pörssipeli sopii siis kaikille erilaisille filosofeille heh heh, joo. Vaikka pokeri onkin nykyään pop.

Saara kirjoitti...

Vai hipiltä :)

Tuli muuten perspektiiviin nyt muutos. Näin juuri miten Jorma Uotinen vetkutti villasukat jalassa Aira Samulinin talon lattialla. Ehkä viikon surrealistisin näky. En haluakaan enää mennä minnekään.

Saara kirjoitti...

Hö, olisit vaan tarkoittanut. Musta tulisi kyllä huono juppi, enkä ole kyllä kovin hyvä hippikään.

Anonyymi kirjoitti...

Punkkari siis. Sori, nukun ja katson hauskoja kotivideoita.

Anonyymi kirjoitti...

Yhden kaljan kohottava vaikutus alkaa jo hiipua.

Saara kirjoitti...

Punkkari justiinsa. Ihan hirvee punkkari. Anarkiaa. Juu.

Mä en kestä niitä hauskoja kotivideoita, koska musta ei ole yhtään hauskaa, kun aina sattuu ja munille varsinkin.

Anonyymi kirjoitti...

No sentään Tartu mikkiin kruunasi koko tv-illan. Paljastava proggis.

peteer kirjoitti...

Edellisen perusteella voisin päätellä sen "ensimmäisen vaihtoehdon" tulleen valituksi eilen? Ja nyt on pää kipeänä tietysti?

- - -
Niin ne koirat: voivat olla allergisia, siinä missä ihmiset. Meillä oli kanalle. Ties mille muullekin, mikä jäi selvittämättä. Diagnoosiin ei tarvittu lääkäriä. Varjopuolena oli tosin, että omistajilta kesti jonkun ajan tehdä se kotikutoinen diagnoosi. Kului aikaa ymmärtää ns. aivan selviä oireita. Ja sitten tehdä ns. oikeat päätelmät.

Joku kerran totesi maksavansa koiranruuasta enemmän kuukaudessa, kuin perheen yhden ihmisjäsenen. Ja torui samalla minua, kun ostin meidän serupille (r.i.p.) eväät marketista.

Saara kirjoitti...

Mitä se paljasti, Kai? En katsonut, kun en nyt musita enää miksi en... eli Peteer on oikeassa! Ja siinäkin, että kalliiksi näiden "puudeleiden" pito tosiaan käy. En valita tietenkään, mutta joskus tuntuu, että joku vetää aika rankasti välistä, kun koirien ruuista ja lääkkeistä tai eläinlääkärikuluista on kyse.

Ink Narrative kirjoitti...

Suosittelen umpikänniä. Sen jälkeen maailma näyttää aina paremmalta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi valita? Siivoa kännissä.
Jälkeenpäin saa hyvällä tuurilla vielä siivota toisenkin kerran.

Saara kirjoitti...

Joo, Kari. Se oli jo eilen. Hyvä valinta.

Mutta ei niin hyvä, kuin tuo anonyymiehdotus. Ihan siis järkyttävän hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

Astmaatikko-kissan kanssa eläjänä, olen ajatellut eläinten allergioista kuten ihmistenkin: se on ihmisen toiminnan seurausta.

Ajatusta vahvisti eläinlääkäri, joka kertoi eläinten allergioiden lisääntyneen kovasti ja epäili syynä olevan juuri näiden teollisten ruokien. Niissä on aivan liikaa "kaikkea sitä mitä eläimesi tarvitsee". Etenkin kuulema noissa allergia-ruuissa, joita syötetään eläimille liian helposti ja liian varhain.

Eläimet ovat tulleet allergisiksi ihmiselle...kai.

Saara kirjoitti...

Niin joo, Hirlii. Varmasti näin onkin, mutta meillähän siirryttiin allergiaruokaan vasta, kun oireita ilmaantui, eli oli ns. pakko alkaa etsiä todella rankan ihottuman syytä. Nämähän kun söivät ihan kotiruokaa myöskin.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.murrenmurkina.com/kokemuksia/asiakkaiden-kokemuksia-.html

Hei! Randomina vaan suosittelen raakaruokintaa! :) Nykyään ihmettelen, miten sitä ei aiemmin tajunnut, ettei lisäainemurojen syöttäminen ole hyväksi millekään elolliselle olennolle! Jos syventyy miettimään luonnonmukaisuutta, niin ymmärtää paljon.