perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Vielä vähän

Ennen joulurauhan julistamista kerron vielä yhden asian, jota en tässä hötäkässä ehtinyt mainita ollenkaan. Pari viikkoa takaperin Uutislehti 100:ssa uutisoitiin tapauksesta, jossa 7-vuotiasta pikkupoikaa oli kesken kotimatkan lähdetty väkisin retuuttamaan johonkin asuntoon. Retuuttajasta annettiin tuntomerkit ja miehen kerrottiin olevan noin kolmekymppinen mies. Myöhemmin poika oli uutisen mukaan palautettu pihalle, josta hän sitten apua pyytäen oli päässyt onnellisesti kotiinsa.

Pari päivää myöhemmin oli selvinnyt, että koko juttu oli keksitty. Poika oli ollut kielletyillä karkkiostoksilla, mutta sen sijaan että olisi uskaltanut tunnustaa sortuneensa karkkeihin, hän olikin valehdellut, että oli joutunut kaapatuksi.

Tämä kaikki vaikuttaa aika salakavalasti lasten käsitykseen ympäröivästä todellisuudesta. Jos karkin syöminen ja siitä seuraavat terveyshaitat, ylipaino ja kaikki muu terveysintoilu aiheuttaa tätä, niin mitä sitten aiheuttaa kaikki muu, mitä lapset ympärillään näkevät.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää kundi oli ihan kekseliäs, sai vielä julkisuuttakin. Mielenkiintoista, että lasten ja nuorten päässä asiat toimivat näin. Montakohan vastaavaa tapausta on?

Anonyymi kirjoitti...

"Jos karkin syöminen ja siitä seuraavat terveyshaitat, ylipaino ja kaikki muu terveysintoilu aiheuttaa tätä, niin mitä sitten aiheuttaa kaikki muu, mitä lapset ympärillään näkevät."

Ääää mitäh? Ettäkö ennen terveysintoilua eivät lapset käyneet omin lupineen ostamassa karkkia ja valehdelleet siitä vanhemmilleen minkä ehtivät? :D Terveysintoilustako tämä aiheutuu? Missä ihmeen maailmassa näin tapahtuu?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä nyt ei tähän kuulu mitenkään, halusin vain tulla toivottamaan iloista joulua Sinulle ja perheellesi. Tämä poistuu tekniikan ääreltä ihan näillä minuuteilla.

Saara kirjoitti...

Eikö ollutkin kekseliästä, Liuhto.

Heh, voi anonyymi. Tässä joulualhjaksi hieman rautalankaa @@@@@@@@@@@@@@@. En jaksavääntää enempää. Jos ei mene jakeluun, niin ei vaan mene.

Hyvää joulua, Lumi. Toivottavasti voit jo paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta lapsuudesta muistan mielikuvitukselliset tarinat ahdistelevista ja perässä juoksevista puliukoista, jotka jaksoivat pinkoa jopa korttelikaupalla :/

En tiedä, liittyikö niihin karkkeja vai jotain muita luuhaamisia luvattomilla teillä - näin jälkikäteen epäilen, että kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä muistan vieläkin häpeällä sitä kertaa, kun kävin Kannelmäen maxissa(nyk prisma, oisko ollut vielä Eka-market silloin) ja törsäsin taskurahani karkkiin, vaikka kiiltokuvia piti ostaa. kerroin vanhemmille, että isot pojat varastivat kiiltokuvat matkalla, itkinkin oikein vakuuttavasti. isä lähti udeaksi tunniksi etsimään poikia illalla ulos ja äiti piti sylissä koko illan.

En muista, olenko jo toivottanut, mutta joulurauhaa, Saara!

-minh-

Saara kirjoitti...

Niin, kai se on se konteksti, jossa kulloinkin selitys tuntuu uskottavimmalta, että mitä syöttää sitten pajunköytenä vanhemmilleen. Ikävä kyllä nyt on selkeästi turtumus tähän pedofiliaan.

Joulurauhaa Minhillekin.