tiistaina, tammikuuta 31, 2006

Itseään kurittavalle harpunsoittajalle paikka avoinna?

Olen plarannut kesätyöhakemuksia tämän illan. Että on hankalaa! Siis voi hyvä ihme, jos ihmiset tietäisivät millä perusteilla minäkin näitä työhakemuksia hylkään, niin jättäisivät kertomatta moniakin asioita.

Esimerkiksi harrastukset! Vähänkö luotankin sellaisten työttöjen joustokykyyn, jotka kertovat vuolassanaisesti harrastuksistaan; partiota kesäisin, punttisalia, aerobiciä, syvävenytystä ja kanteleen soittoa ja ovat käyneet mallikurssin ja työkokemuskin on ollut jotakin gaalailtojen järjestämistä! Jooh.
- Ei mulle nyt käy nää vuorot, kun mulla on pilatesvenytystä ekaks ja sitten hahtajooga heti perään. Ja sit seuraavana viikonloppuna mun on IHAN PAKKO olla lippukunnan johtaja kerttuliisojen gaalaillassa Ala-Härmässä.

Ja entä mitä pitäisi ajatella kuuden ällän papereista, kun haetaan ruumiillisesti rasittavaa työtä, josta saa yhtä paljon arvostusta kuin hotdogien katumyyjä. Kestääkö kantti hörhöjen häätämiseen?

Sunnuntaina kauppaan oli majoittunut erittäin humalainen mies, beessi berberi yllään ja hiukset roikkuen. Harittavilla silmillään se oli tihrustanut kirjan kansia ja sammaltaen kehunut lukeneensa jumalattoman määrän kirjoja. Ja koska kaikki meidän myyjät ovat kilttejä, oli tämäkin extra kuunnellut kuuliaisesti mitä kaikkia kirjoja humalainen oli lukenut. Ja lopulta mies oli sanonut ponnekkaasti:
- Minusta tulee kirjailija!, ja sen jälkeen sammunut keskelle lattiaa.
Tyttö oli soittanut vartijat ja kun he olivat herättäneet miehen, tämä oli ollut hyvin närkästynyt siitä, että hänet herätettiin kesken unien ja oli vaatinut, että häntä kohdeltaisiin niin kuin kirjailijaa, koska sellainen hänestä tulee. Saattepa nähdä.


Ei epäilystäkään.

18 kommenttia:

Scilla kirjoitti...

No kiva, ettei kaikkien työnantajien mielestä pidä olla kaikessa mukana touhottava aktiivi. Olen aina miettinyt, onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä, ettei harrasta muuta kuin mitä milloinkin mieleen tulee.

Itse tässä lähettelen juuri kesätyöhakemuksia ja mietiskelen sanavalintoja...

Saara kirjoitti...

Heh, olipa onni että pistäydyit. Kannattaa valita sellaisia harrastuksia, jotka eivät ole ihan niin yliaktiivisen kuuloisia... no, lintubongailu on kyllä kiva! Ellei sit just tartte just siltä seisomalta lähteä kaislikkoon jotakin harvinaista töyhtösorsaa katsomaan.

Onhan se vähän hei työpaikastakin kiinni. Johonkin toimistoon jos hakee, niin ei kai kannata mainostaa itseään minään bodybuildingmimminä, vaikka voi siitäkin kyllä hyötyä olla. Riippuu toimistosta. :)

Onnea matkaan.

minh kirjoitti...

Mä jouduin joskus otamaan extroja baariin ja jotkut tuli cv:n kanssa esittelemään aktiviteettejaan. Joutui kysymään, että missä välissä sä sitten tulet töihin, kun parin tunnin varoitusajalla soitetaan. Niistä ei koskaan tullut baarityöntekijöitä. Lähinnä niistä tuli, jotka valui baariin ja sanoi, että vois tulla tiskin toisellekin puolelle välillä, että sais jotain takaisin mitä on sinne kantanut. Ne oli aina hyviä.
-minh-

Saara kirjoitti...

Joo, meillä ei näitä tapauksia olekaan. Ne varmaan majoittautuvat ilmaisnautintojen äärelle kirjastoihin.

Mutta onhan nää yleensä kirjallisuudenopiskelijoita, että siinä mielessä sellaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä ne lavertelevat harrastuksistaan? Meillähän on olemassa laki yksityisyydestä työelämässä. Eivät harrastukset kuulu työnantajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä merimakkaran * kirjoitus vaatii nyt kyllä uudissanoineen suomennoksen. Työtöt (kts. työttöjen) ovat siis tästedes 'työttömiä tai työtä hakevia tyttöjä', [sanalla 'tyttö' on tässä lähinnä pejoratiivinen merkitys]. Hahtajoogalla ei ole mitään tekemistä Hiawatha -joogan kanssa, vaan se on jalostetumpi (tarkemmin: Luomussa jalostettu) muoto Hatha -joogasta, siis Hat -ha jooga. Kukkahattutätien ha haa jooga. Hahta -jooga on saman joogan hieman aggressiivisempi alalaji: HAH HAH TA < TätiAnarkia -jooga.
reiska, suom. huom
*
'Että ne sitten on ihania' vastaavat että Merimakkara sä olet, kun tämä yrittää puhua Vedenneidosta.
sama, ihan vähän eri (adrenaliinia kehiin)- reiska

Anonyymi kirjoitti...

[b] Äläkä jupise siinä ittekses! [/b]
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Perkele se täällä noin toimikaan, vittu! Äläkä jupise siinä ittekses!
reiska

Anonyymi kirjoitti...

Ja heitä nyt hyvä ihminen, luojan luoma, luoman luoja, ensin edes se piällinuttu naulaan! Hah hah haa!
rrohly, just
reiska

Jani kirjoitti...

Jätit pois sen kohdan, jossa toinen tuntematon, nuorehko mieshenkilö lähestyy tuota vartijoiden herättelemää ja kysyy häneltä arastellen: "Sellisti...?"

Anonyymi kirjoitti...

Kohta se alkaa, ihan kohta... Mittään en ole tehny, en...
reiska

Marimba kirjoitti...

Jaapasejaa. Se on taas aika täytellä niitä kesätyöttöhakemuksia.

Saara kirjoitti...

Mitä hittoa se Reiska ny taas? Merimakkarastakaan en tajunnut yhtään mitään!

Sylvi, just niin. Ei se mulle kyllä edes kuulu. Paha mieli vaan tulee.


Sellis

Marimba, onnea matkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä mitään kunhan kiusaan vaan vähän ettäs tuohdut ja alkaa veri kiertää! Höpsö!
reiska

Rauno Rasanen kirjoitti...

Tunnustan. Se denso en ollut minä...

Saara kirjoitti...

Ai niin, sunhan pitikin käydä tällä viikolla.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en harrasta mitään lukemista ja kävelemistä kummallisempaa, ja olen tehnyt seitsemän vuotta matalalle arvotettua ruumiillista työtä. Otatko töihin?

Saara kirjoitti...

Voi hitto, Ruska. Just palkkasin yhden tytön. Siis ihan just kello 14.