torstaina, joulukuuta 15, 2005

Postimaksu on sitten joulukorteille huomisesta alkaen 0.65 €/kpl

No nyt se on korttihelvetti ohi. Kyllä siinä taas mummot plarasi korttejaan monta viikkoa, jessus sentään. Sataviisikinkymmentä korttia ja hyvässä lykyssä kaikki erilaisia. Muistavatkohan ne kotona vielä, mikä niistä oli kenellekin tarkoitettu. Eikö se ole yksi helvetin hailee, vaikka ostaisi nipullisen samanlaisia kortteja. Mutta kun ei; Viljon väelle tämä joulupukki vihreällä taustalla ja Martille sinisellä. Lyylille kynttilää hileillä ja Mirjamille tonttuja! Oh, ja Josefiinalle Jeesus! Eikä muuten ole sekään mitenkään kumma tilanne, että nuoret naiset ja miehet jäävät siihen kassalle kyselemään, että eikös tämä nyt ole ihan hyvä kortti ja mitä mieltä myyjä on, voikohan tämän kynttiläkortin laittaa lapsiperheeseen. Totta kai käy, niin... on on... aivan iiiihana... Ja sitten niitä kortteja puljataan ja vaihdetaan ja nauretaan, että laske nyt vielä montako niitä oli... minä menin sekaisin siinä 127 kohdalla...hahhahh. En tiedä montako myyjää jää jännetuppitulehduksen takia vielä sairaslomalle. Pitäisi vissiin nostaa hintoja ensi vuodeksi.

Töistä lähtiessä kävelin ihan ajatuksissani kohti laituria numero 14, kun kuulkaa pulu laskeutui mun päähäni! En älytä. Säikähdin aivan helvetisti, että mikä lämmin mun päähäni lepatti. Huitaisin sen tietty kauhuissani tiehensä, ja siitä se räpiköi sitten maahan. Mutta nyt mulla on tietty lintuinfluenssa. Pitää kai desinfioida pää tänään. Jos se nyt mitään muuttaa.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se pulu luuli sinua varmaan patsaaksi -ehkä Milon Venus? Manta?

Petra

Saara kirjoitti...

Mutta mää kävelin! Hmm... Milon Venus. Minä? Hehehheheeee... puutarhatonttu pikemminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sitä tietää, vaikka ne patsaat kävelisivät öisin, kun kukaan ei näe. Mantakin käy Ruunebergiä moikkaamassa tai jos on hyvä keli, niin istuu Aleksis Kiven polvella.

Puutarhatonttu! Höh. Et sä mikään Reiska ole, vai miten se maalainen puskakomediamme määrittelikään?

Petra

Anonyymi kirjoitti...

Ei ne linnut ole vielä tänne tulleet! Ole huoletta. Se oli ihka tavallinen suomalainen pulu. Jolla vain oli flunssa.

Jani kirjoitti...

Olisipa se ollut korppi! Olisit voinut sitten kirjoittaa siitä runon. Korpeista kirjoitetut runot ovat kuolemattomia.

Anonyymi kirjoitti...

Nenuksella on just ton tähden toi tonttulakki päässä nykysin.

Anonyymi kirjoitti...

No voihan perse! Ei kuitenkaan ruikannut päähäsi, kuten mulle käy joka helvetin kesä, ja lokkien kanssa. Ne vihaa mua.
Tuo joulukorttipuljaaminen on kanssa yhtä...persettä(päivän sana), mutta tavallaan södeä, että mummot vielä niitä jaksaa...kymmenen vuoden päästä niitä ei varmaan enää muisteta. Kata laittoi mulle syksymmällä linkin postin sivuille, jossa oli sairaan hysteerisen hauska "malliesimerkki" joulukirjeestä. Tiedäthän, ne , joita ennen vanhaan ihmiset kirjoittelivat valokuvien kera. Siinä on niinkuin vuoden kuulumiset ja jouluntoivotukset samassa. Tämä mallikirje oli niin hysteerinen, että laitoin sitä sähköpostilla eteenpäin, huh huh, varmaan löytyy vieläkin postin sivuilta..

Minä olen laittanut yhden joulukirjeen, Irlantiin ja Lapsen kuvan mukaan, saan sieltä kanssa aina kerran vuodessa sellainen valokuva-vuoden-kuulumiset-paketin. Aika vanhanaikasta, mutta ihan päheetä.

Joo, kirjoita runo pulusta!
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Siis VEUKSELLA eikä Nenuksella. Se lakki siis. Päässä.

Äh.

Anonyymi kirjoitti...

He he... syytän noonen tupareita.
Koitetaanpa vielä kerta: Venuksella.

Saara kirjoitti...

Kiitoksia yllykkeistänne, rakkaat kommentoijat. Runo ihan tavallisesta suomalaisesta pulusta? Justiinsa.

Kyllä minusta näyttää siltä, että on nousemassa uusi joulukorttisukupolvi mummojen jalanjäljissä. Joulukortilla ei ole mittään hättää.
En kyllä löytänyt sitä mallikirjettä, minh. Mutta on vähän kiirus tässä nyt. Ehkä illemmalla.


Mea, luulin, että olit nimennyt sen Nenukseksi. Sehän olisi kuin uudesti syntynyt Venus. Mutta kun se nyt siellä vedessäkin kahlaa, niin minusta se roikottelee liian vähissä vaatteissa. Vilustuu vielä. Kumisaappaatkin sillä pitäisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt sitten ovat toisten tekemät typotkin näköjään minun syytäni. Ja kun omissanikin olisi ihan tarpeeksi syyllisyyttä kannettavaksi. Mutta hienoa, että on joku tehtävä ja tarkoitus lopulta minullakin! Olen kaikkien syypäiden isä ja äiti, poika ja pyhähenki.

Ei Menuksella ole mitään hätää. Se vesi on lämmitetty ihanan ruumiinlämpöiseksi. Ei tule pissitulehdusta hänelle, vaikka lutraakin siellä nivusiaan myöten porealtaassa päivät pitkät.

Saara kirjoitti...

Ahaa. No nih. Vai sitä on ajateltu Menuksen alapään huljuttamistakin ihan. Mitä tähän enää voi sanoa?