tiistaina, joulukuuta 06, 2005

Itsenäisyyspäivän puhe

Hyvät lukijat. Tippa linssissä olen seurannut suomalaisen musiikin kehittymistä Syksyn Sävel -muistelmien myötä. Oli lähes kestämätöntä ajatella, että minä olisi pikkutyttönä kuunnellut Erkki Liikasen Evakkorekeä tai Jokkantiita. Herravarjele! Puhumattakaan sitten Mikko Alatalon Trikoo on riskillä rumasta. Minä osasin ne sanat ulkoa! En kestänyt katsoa. Hyvä luoja millainen kansa me olemme olleet. Eihän tätä voi järjellä mitenkään itselleen enää selittää. Sovitaan nyt vain niin, että olemme eläneet jossakin hurmoksellisessa rillumareivaiheessa hieman liian pitkään. Ymmärtäähän sen, täällä pimeässä metsän keskellä, erossa muusta maailmasta tulee tehtyä kaikenlaista perverssiä. Mutta että osata Evakkoreki ulkoa. Haloo. Viekää minut saunan taakse tai jonnekin.

Sitä hirveää ohjelmaa katsellessa huomasin myös, että naisille ei ole kunniaa Syksyn Sävelen voittoihin suotu montaakaan kertaa. Oliko niitä 70-80-luvulla pari? Lea Lavenin Ei oo, ei tuu ainakin vuonna 77. Tuossa ohjelmassa nelinkertainen syksynsävelmaestro Alatalo sanoikin, että tuona vuonna Syksyn Sävel piti tavallaan välivuotta. Ymmärtäähän sen. Miehiltä ei aina kaikki onnistu ja jokin kiintiö pitää naisille suoda kerran vuosikymmenessä. Helppo voitto siis, mutta ei ansaittu. Lea Laven ei ollut ehkä tarpeeksi söpö.

En tiedä millaisia miehet oman maansa naisille muualla maailmassa yleensä ovat, mutta meillä taitaa olla aika huonosti asiat. Ainakin meillä on liikaa Loka-Laitisen tapaisia oman maansa naisten ulkonäköön turhautuneita miesparkoja. En alkuunkaan ymmärrä, mitä mieltä on valittaa lyhyistä jaloista, kun ne eivät siitä sen pidemmiksi muutu. Miksi nämä miehet eivät yksinkertaisesti muuta pois Suomesta jonnekin, missä naisten ulkonäkö ei aiheuta ahdistusta. Tai kokonaan pois tältä planeetalta. Laitinenhan kirjoitti jo toisen blogitasoisen postauksensa Iltalehteen taas aiheesta männä viikolla.

Tämä maa juhlii tänään itsenäisyyttään, mutta millaista sitten on olla suomalainen nainen tässä vihamielisessä ympäristössä, jossa rumat naiset kasvattavat poikansa väärin. Minusta olisi niin suloista pakahtua ylpeydestä suomalaisten miesten rinnalla, mutta näinä aikoina se on mahdottomuus. Suomalaiset miehet eivät löydä enää mitään hyvää sanottavaa naisistaan. Milloin viimeksi olette nähneet tai lukeneet yhdenkään suomalaismiehen olevan ylpeä meistä naisista? Minä en ole nähnyt koskaan. Ja mistäkö se sitten johtuu? Olemmeko ansainneet tämän? Ja miksi? Olemmeko todella niin rumia? Olemmeko epäoikeudenmukaisia? Ilkeitä ja juoppoja? Olemmeko huoria? Laiskoja? Olen kyllä joutunut lukemaan suomalaisten naisten ylistäviä kirjoituksia miehistään, olivat ne äijät olleet sitten minkälaisia kullinheiluttelijoita tahansa. Kekkonen sai panna naisia kumoon mennen tullen, mutta kauankohan Tarja saisi tyydyttää seksuaalisia mielihalujaan samanlaisella intensiteetillä tulematta kivitetyksi.

Suomalaisen naisen tulisi olla hiljaa ja nätti, tästähän on ollut puhetta. Jos olet ruma, on parempi olla hiljaa ja tyytyä kohtaloonsa. Jos olet puutteessa, olet aivan varmasti ansainnut sen rumalla naamallasi. Hyvännäköinen suomalaispimu on harvinainen näky ja hänkin siinä tapauksessa eltaantunut huora, jonka on parempi olla hiljaa tai viiltää ranteensa auki. Se onkin varmaan ainoa kunniallinen asia, mitä voi tehdä jos alapäässä tykyttää. Sen sijaan miehelle se on kunnia asia, että seisoo ja naista voi vapaasti kaivata petikaverikseen vaikkapa blogeissa. Muiden maiden naiset saavat vapaasti olla rumia tai kauniita, kiihkeitä ja hulluja, ne vain yksinkertaisesti ovat sellaisia. Mutta suomalaisen naisen tulisi olla olemassa miellyttääkseen miestä, vaikka mies sitten sattuisi haukkumaan välillä rumaksi tai läskiksi tai vihjailemaan rintojasi kärpäslätkiksi. Kummallista, että ainoastaan suomalainen rotu on näin epäonnistunut eikä pysy edustuskelpoisena kovinkaan vanhaksi saati monen lapsen tekemisen jälkeen. Mutta muualla maapallolla näin ilmeisesti on.

Tämän maan miehet ovat aina ilkeitä, jos nainen yrittää pärjätä jossakin. Kun Halonen nousi presidentiksi, hänen ulkonäköään hävettiin. Kun Karpelasta tuli ministeri, hänenkin ulkonäköään hävettiin. Pitäisi olla jotakin siltä väliltä. Nätti, muttei liian nätti, koska liian nätti on aina uhka kaikille. Se on uhka naisille, mutta myös miehille, koska hyvännäköiset naiset voivat aina käyttää kauneuttaan hyväkseen.

Tuntuu siltä, ettei tämän maan miehille kelpaa minkäänlainen nainen. Herää epäilys, että kaikki suomalaismiehet ovatkin kaappihomoja ja naiset pelkkiä synnytyskoneita, jotta tätä komeata suomalaista homogeenista miesrotua saadaan jatkettua. Me elämme kauhuelokuvaa paraikaa. Taitaisi kuitenkin olla parempi, että saataisiin geenejä vähän muualtakin, jotta ne naisten jalat siitä pitenisivät, rinnat suurenisivat ja pysyisivät kimmoisina mummuikään asti. Persekin pienenisi. Ehdotankin omille lapsilleni, että alkavat katsella sitä kumppaniaan jostakin muualta. Pojat olisivat onnellisempia, kun saisivat kauniimmat vaimot ja tytär tekisi tälle maalle palveluksen tuottamalla pitkäsäärisiä kaunottaria suomalaismiesten katseltaviksi.

Mielelläni näkisin asiat toisin, mutta minulla ei ole todisteita muustakaan. Nyt kun meillä ei varsinaisesti itsenäisyyttä enää ole, eikö olisi kuitenkin ollut parempi pitää yhtä suomalaisten miesten ja naisten kesken, kuin kasvattaa tällaista kuilua, minkä Loka-Laitinen ja muut ilkeät miehet ovat jo ehtineet tehdä. Minä en enää yhtään ihmettele feministien raivokkuutta. Kun nainen käy töissä ja hoitaa kodin ja lapset sekä kuuntelee haukut ja välillä ottaa turpaansakin, tokihan sen pitäisi vielä jaksaa miellyttää kaikkia suomalaisia miehiä.

No niin. Tulihan siitä aika kärkäs näin pitkän tauon jälkeen. En tietenkään pidä siitä, mitä kirjoitin ja janoankin todisteita päinvastaisesta. Enempää haukkuja ei siis oteta vastaan. Niitä on kerääntynyt kylliksi.


Jokseenkin absurdi tähän perään tämä meemi (via Scilla) kerrankin:

SINÄ OLET SUKUPUOLINEUTRAALI
Kuvauksesi
Olet sukupuolineutraali eli sukupuolisesti sitoutumaton. Et pidä meteliä sukupuolesta, etkä tuo omaa sukupuoltasi mitenkään erityisesti esille. Persoonaasi ei hallitse eikä määritä vahvasti sen enempää mieheys kuin naiseuskaan Sukupuoleen liittyvässä itseilmaisussa olet melko pidättyväinen - jopa sukupuolipihtailija. Tiedostat sukupuolijärjestelmän olemassaolon ja otat siihen mielellään etäisyyttä ja toimit yksilöllisesti, etkä sukupuolimäärittyneesti. Et aina ymmärrä, miksi monet muut ihmiset pitävät sukupuolesta niin kovasti meteliä ja antavat sukupuolensa ohjailla toimintaansa.

Olet sukupuolisuuden suhteen tasapainoinen. Sinussa on mieheyttä vielä vähemmän kuin naiseutta.


Tuloksesi on merkitty ruudukossa tällä värillä.
Naisellisuuspisteesi: -4
Miehekkyyspisteesi: -26

39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nytkö se on ohi?! Siis se loma? No, on tätä odotettukin! Kanikoppia olen tämänkin päivän tihrustanut rähmäsilmät sirrillään ja miettinyt, mikä maailmassa saisi Sinut haluamaan pois lomalta niin, että vihdoin alkaisi taas täälläkin tapahtua jotain. Siis täällä lokosfäärissä. Linnan juhlissa ovat vissiin kaikki, kun on niin kuolettavan hiljaista.

Tervetuloa takaisin "töihin"!

Saara kirjoitti...

Kyllä sinne kanikoppiinkin olisi noone erittäin tervetullut. Oikein erittäin erittäin.

Ei kai se loma ohi ole vielä. Tuli vaan taas astia täyteen ja piti purkautua.

Linnanjuhlia ne kait kattoo, joo. Herrakansa siellä toinen toistaan upeimmissa vetimissä. Kättelevät jonossa, tanssivat tiivisti toisissaan kiinni, hikisiä könsikkäitä puvuntakeissaan, kravatit tiukalla, oh..., ja naiset mainiosti ilmastoiduissa juhlamekoissaan, antavissa kaula-aukoissaan... oijoi... pitäisiköhän sittenkin mennä katsomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kutsusta kanikoppiin. Kerään tässä vielä hetkisen rohkeutta kuitenkin.

Tuosta postauksesta sen verran, ettei tilanne muilla mailla välttämättä ole paljon tuon kummempi. Eiköhän joka maalla ole omat lokalaitisensa ja muut vitsauksensa kannettavinaan. Tieto niistä vain harvemmin kiirii suomalaisiin tiedotusvälineisiin asti. Samoin kuin toivon lokalaitislausuntojen jäävän kiirimättä kovin kauas maamme rajojen ulkopuolelle.

Linnan juhlissa suomalaismiehet kuitenkin tuntuvat sangen mielellään lepuuttavan silmiään suomalaisnaisissa. Naiset sen sijaan tuossa ympäristössä tarkastelevat toisiaan huomattavasti kriittisemmin.

Tai sitten minä vain muistan väärin. Taas.

Saara kirjoitti...

Miten mun on niin vaikea uskoa, että muualla tällainen jatkuva narina onnistuisi?

Joo, kai se on tarttunut naisiinkin tuo paheksuva katse. Mitä kamalampaa kolttua tosilla on päällä, sen parempi itselle.

Ei me kyllä mitenkään syödä sua tai mitään ilkeää, jos sinne koppiin uskallat joskus tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Ai ette syö vai? - No en minä sitten tule. :}}

Emme me suomalaiset asenteissamme ja brutaalissa mauttomuudessamme niin ainutlaatuisia ole, etteikö vastaavaa mistään muualta löytyisi. Kävihän siellä ihan Ranskanmaalta asti se Miklin hyypiökin todistamassa, että osataan sitä muuallakin. En ollenkaan usko, että hänen "myyntipuheensa" oli räätälöity pelkästään suomalaisia varten. Luultavimmin hän herkistyy samalla tavalla kaikenmaalaisten naisten edessä.

Ja mitä ruumiinrakenteellisiin kansallispiirteisiin tulee, niin eiväthän niistä kiroista ole suomalaismiehet jääneet yhtään sen enempää paitsi kuin -naisetkaan. Nih. :}

Saara kirjoitti...

Niin, ei kai niin. Samat hienot geenit on, mutta Loka-Laitinen ei ymmärtänyt sitä ollenkaan, että se mitenkään olisi esteenä naisten haukkumiselle. Mies on mies on mies.

http://www.iltalehti.fi/osastot/kolumnistit/200512033799564_ko.shtml


Niin se ranskalainen taisi haukkua vain vaatteita, mutta ei lähtenyt kai tuolle laitisen linjalle, mitä ei voi kuin kauneusleikkauksin korjata, jos sitenkään. Sen takia tuo Laitisen kritiikki on niin epäreilu. Vaatteitahan kukin pitää mitä huvittaa.


Ei se syöminen nyt ihan poissuljettu ole. :))

Anonyymi kirjoitti...

Hehe. Lukaisin tuon Laitisen kolumnin. Hänet näyttää suivaannuttaneen uuteen naisraivoon lähinnä se, että jotkut ovat hänen aiempaa purkaustaan kritisoidessaan esittäneet negatiivisia kommentteja hänen omasta ulkomuodostaan. Se koira älähtää... tai jotakin sinnepäin. Että se siitä. Toisesta sisään, toisesta ulos tuommoiset. Korvasta siis. Tai ihan mistä vain. :}}

Mutta missä kaikki muut ovat? Yhäkö ne jumittavat niissä linnanjuhlissa?

Saara kirjoitti...

Voih, en minä tiedä mihin ne taas menivät. Kai niitä juhlia salakatsotaan sitten kuitenkin, vaikka kukaan ei niitä koskaan myönnäkään katsovansa. Minäkin kai katsoisin, mutta lapset kieltäytyvät antamasta minulle television kaukosäädintä.

Ehkä se Laitinen pitää sitten jättää omaan arvoonsa arvaamattomaan. Hm... alan vähän jo rauhoittua.

Timo-Pekka kirjoitti...

Minä katsoin Linnan juhlia ja samalla kävin vanhoja Flickr-kuvia läpi. Että siten on mennyt, kun täällä nyt muita kaivattiin.

On niissä Linnan pippaloissa jotain erityisen hienoa hohtoa.

Tervetuloa laatikkoon tietysti |noone|kin.

Anonyymi kirjoitti...

"Muiden maiden naiset saavat vapaasti olla rumia tai kauniita, kiihkeitä ja hulluja, ne vain yksinkertaisesti ovat sellaisia."


Saavathan suomalaisetkin, kunhan ovat vain ja ottavat sen tilan, joka heille kuuluu.

Naisiin kohdistuva pilkka (siis se Loka-Laitis-osasto) toimii vain niin kauan kuin se osuu johonkin. Kyllä sekin räksytys loppuisi lyhyeen, jos naiset lakkaisivat ottamasta sitä vastaan ja reagoimasta siihen. Altavastaajaa on aina kiva kiusata lisää, mutta täydellistä unohdusta on hankalampi rikkoa.

Saara kirjoitti...

Niin justiin. Jos älähtää, on totta kai ruma ja onkin parempi vain tyytyä osaansa. Tämä on just niin tätä; Ole hiljaa, niin näytät nätimmältä. Aika pieni tila on tarjolla.

Vaatisiko kukaan esim. italialaisnaista olemaan hiljaa, että se saisi oman tilansa ja mahdollisesti näyttäisi nätimmältä?Ei muuten ole yksikään suomalainen mies noussut vastustamaan näitä pilkkaajia, jotta samoilla linjoilla taitavat olla: hiljaa nättejä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en vaatinut hiljaa olemista, vaan turhan kitinän ignoroimista. Se ei ole samaa kuin hiljaa oleminen, ääntä voi pitää niin monesta muustakin - ja usein tärkeämmästä - asiasta.

Minusta tuo lehtien palstalla käytävä rumuus-kauneus-keskustelu on niin äärimmäistä turhuutta, etten missään tapauksessa kaipaa sinne sekaan enää ketään naisten puolustelijaa. Mitä se osaisi sanoa esimerkiksi minusta tai sinusta? Ongelma kun on se, ettei mitään "suomalaista naista" ole olemassakaan, on vain nippu yksilöitä, jotka voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennanpa vielä: minä en koe tarvitsevani miehiltä, varsinkaan täysin tuntemattomilta, minkäänlaista ohjeistusta siihen, millainen minun tulee olla. Minä olen sellainen kuin olen.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta on se jatkuva naisten haukkuminen jotenkin demoralisoivaa ja masentavaa vaikka esim. itse en joudu sellaisissa ympyröissä elämään että pitäisi tuollaista räkytystä kuunnella. Silti tietoisuus siitä räkytyksestä ärsyttää. Joissakin blogeissa törmää aina käsittämättömän naisvihamielisiin juttuihin ja tiedän ettei niitäkään tarvitse lukea. Mutta kun tiedän että monet muut kuitenkin käyvät lukemassa ja ylistämässä näitä suuria ajattelijoita, niin kyllä minullakin alkaa aina välillä kuppi täyttyä. Lokalaitiset kumppaneineen ovat kuitenkin luomassa tätä yleistä suomalaista ihanaa ilmapiiriä omalta osaltaan, kaikki naiset eivät ole niin itseriittoisia ja vahvoja että voisivat pitää triviaalina sitä että tiedotusvälineissä jatkuvasti arvostellaan heidän ulkomuotoaan. Ei kai tarvitse sitten ihmetellä masennuslääkkeitä popsivien tyttöjen määrää puhumattakaan syömishäiriöiden lisääntymistä.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä tapauksessa kannattaisi miettiä, miten naisten itsetuntoa saataisiin nostettua niin, että he voisivat jättää tuollaiset lehtikirjoittelut omaan arvoonsa.

Minä nimittäin uskon edelleen, että ne kirjoittelut loppuvat vasta siinä vaiheessa, kun ei enää löydy maaperää, johon ne uppoaisivat. Eivät ne käskemällä lopu, koska niille kuitenkin ilmeisesti löytyy lukijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Öhöm, suomalaiset naiset ovat oikein kauniita ja puheliaisuudessaan fantastisia kunhan vaan eivät ole hirveitä feministejä. Kyllä luulen että naiset haukkuvat suomalaista miestä vähintään yhtä paljon kuin päinvastoin, vaikka Suomessa vallitsee minusta matriarkaatti ennemminkin kuin machojutska. Nuoret naiset puhuvat usein muuten nykyään varsin miesmäisesti eikä ollenkaan niin vienolla äänensävyllä kuin vaikkapa Jaqueline Kennedy aikoinaan hah hah.

Jani kirjoitti...

"Herää epäilys, että kaikki suomalaismiehet ovatkin kaappihomoja..."

Niin ne ovatkin, kaikki paitsi minä.

Saara kirjoitti...

Ei se itsetuntokaan kyllä käskemällä nouse, varsinkaan tässä ilmapiirissä.

***

Höpsistä, Anonyymi :) Eivätkä hauku. Ei ole ketään sellaista naista, joka alentuisi Loka-Laitisen tasolle. En minäkään sitä paitsi vaatinut Loka-Laitisen päätä pölkylle, sanoinpahan vain, että naisten ja miesten tulisi pitää yhtä, eikä kasvattaa kuilua moisella papatuksella, kun tämä itsenäisyyskin on mennyttä.

***

Joo, Jani. Minustakaan sinä et ole kaappihomo alkuunkaan. Marginaalista olen kyllä lukenut hyvinkin miellyttäviä pohdintoja naiskauneuden suhteen. Oikeastaan se yksi juttu niistä täyteläisistä naisista onkin ollut koko pimeän syksyn kohokohtia.

Saara kirjoitti...

Anu:"Minusta tuo lehtien palstalla käytävä rumuus-kauneus-keskustelu on niin äärimmäistä turhuutta, etten missään tapauksessa kaipaa sinne sekaan enää ketään naisten puolustelijaa. Mitä se osaisi sanoa esimerkiksi minusta tai sinusta? Ongelma kun on se, ettei mitään "suomalaista naista" ole olemassakaan, on vain nippu yksilöitä, jotka voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia."

En minä sitä muuten tarkoittanutkaan. Vaan sitä, ettei yhdelläkään miehellä ole ollut munaa sanoa tuota samaa julkisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten sellainen asia ei vain syystä tai toisesta pääse lehtiin. Yksityisesti tiedän sellaisia asioita sanottavan useinkin, ja paljon.

Koko homman keskiössä näyttää olevan kaksi ongelmaa: ilmapiiri ja itsetunto. Vaikka se kuulostaakin lattealta ja on varmasti vaikeaa, niiden parantaminen lähtee jokaisesta asian tiedostavasta. Eihän se voi mennä niin, että jonkun muun pitäisi ensin tehdä jotain. Se joku muu voi taas olla samaa mieltä, ja lopulta kukaan ei tee mitään.

Saara kirjoitti...

No niin, sitähän tässä yritetään selittää, että Loka-Lainenkin tiedostaisi ja tekisi asialle jotakin.

Ei voi vaatia nuorilta tytöiltä ymmärrystä ja itsetunnon kohotusta pakottamalla, että kestäkää tytöt, kestäkää, vaikka teitä kuinka haukuttaisiin.

Minä en ymmärrä, miten ei voi tippaakaan löytyä empatiaa huonosta itsetunnosta kärsiville. En siis mitenkään. Se ei käskemällä siitä kohene.

Minulla ei itsellä liiemmin ole ongelmia ulkonäön ja itsetunnon kanssa, mitä nyt liikaa läskiä ja sen semmosita normaalia, mutta tiedän, että monilla muilla ongelmia on pienemmästäkin. Mutta jos minulla ei ole, se ei tarkoita sitä, että muillakaan ei saisi tai voisi olla.

Miksi tätä muutenkin liikaa ulkonäköön keskittyvää ilmapiiriä ei voisi yrittää parantaa?

Siis herranjumala.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten tuonne ylemmäksi linkatusta, ilmeisesti uusimmasta kolumnista käy selväksi, Loka-Laitiset eivät helpolla tokene. Päinvastoin, negatiivinen kritiikki selkeästi tulkitaan niin, että provokaatio on osunut maaliinsa, joten siihen suuntaan kannattaa lähettää toinenkin latinki. Ja tuollaisia tyyppejä tulee kyllä vastaan lehtikolumnien ulkopuolellakin. Olen kinannut sellaisten kanssa elämässäni sen verran moneen otteeseen, että uskon jo, ettei sellaisten käännyttämiseen kannata tuhlata energiaansa.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että tuollaisista kurnuttajista päästään parhaiten eroon jättämällä kurnutus omaan arvoonsa ja pyrkimällä itse positiivisempaan suuntaan. Se ei ole helppoa ja varsinkin nuorille naisille se on hemmetin vaikeaa (tiedän itse, koska ei siitä ole niin kovin kauan, kun olin itse sellainen, liian laiha ja rautahampainen), mutta se on minun nähdäkseni ainoa väylä pysyvään muutokseen.

Tämä ei edelleenkään tarkoita sitä että käskyttäisin ihmisiä muuttumaan vahvemmiksi ja paremmiksi ihmisiksi, vaan yritän oikeasti löytää toimivampia väyliä muutokseen. Se, että odotetaan tai pyydetään tai käskytetään lokalaitisia muuttumaan, ei vain toimi. Ei se ole tähänkään asti toiminut, päinvastoin - esimerkiksi iltapäivälehtien meinininki menee koko ajan vain holtittomampaan suuntaan.

Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että pitäisi kiltisti ja hiljaa alistua haukkumisten alle, vaan sitä, että etsitään ulkonäköräksytyksen tilalle parempia, rakentavampia puheenaiheita.

Saara kirjoitti...

Onko kukaan muka koskaan todella kokeillut ja noussut lokalaitisia vastaan? Minä en ole ainakaan huomannut. Kiltisti se suomalainen aina vaan on ollut hiljaa ja niellyt. Onko siis mikään muuttunut?

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sitä vastaansanomista tapahdu tässäkin keskustelussa koko ajan? Ei asennemuutokseen välttämättä (iltapäivä)lehtien palstoja tarvita, kyllä sitä voidaan edistää aivan ruohonjuuritasoakin pitkin.

Saara kirjoitti...

Kyllä, kyllä. Mutta ei se kuitenkaan ihan niin suurta yleisöä kata kuin esim. Iltalehti. Mutta melkein tietenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en uskokaan massaviestintään tällaisissa asioissa (varsinkaan iltapäivälehdissä, niissä minä en tosin usko mihinkään muuhunkaan). Niissä tahtoo aina olla liikaa kohinaa suhteessa asiaan, ja jos homma lähtee raiteiltaan, ei kukaan ole laittamassa sitä takaisin.

Mieluummin vaikkapa mietin kotisohvalla kavereiden kanssa, miten asioita voisi edistää ja pyrin myös pohdinnasta toimintaan.

Ja tuosta vierestäni sohvalta tuli muuten sellainenkin kommentti, etteivät kaikki suomalaiset miehet ole lokalaitisia. Yleistykset eivät ole oikeutettuja siihenkään suuntaan.

Saara kirjoitti...

"Niissä tahtoo aina olla liikaa kohinaa suhteessa asiaan, ja jos homma lähtee raiteiltaan, ei kukaan ole laittamassa sitä takaisin."

Nimenomaan. Eipä ole. Ei. Eikä mielestäsi pidäkään olla, koska tässähän oli vain yksi oikea tapa hoidella nämä asiat: kotisohva, vankkumaton itsetunto ja kädenheilautus. Reagointi on typerää.

Notta sinne kotisohvalle vaan terveisiä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tuo on minun tapani hoitaa asia ja olen omasta mielestäni onnistunut aivan kohtuullisesti. Sillä erotuksella tosin, ettei minunkaan itsetuntoni mikään vankkumaton ole, olen vain pyrkinyt löytämään keinoja, joilla suojata sitä.

Ja mitä reagointiin tulee, sille on aikansa ja paikkansa, mutta se ei ole siellä, missä ammattiprovokaattorit tekevät työtä. Niihin reagoimalla päätyy vain nöyryytetyksi ja saa pahan mielen.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Tä!?

Olen Loka-Laitisen aatteellinen (mutta salainen) toveri.
Kidutan naisia mielelläni.

Miten on? Ryhdytkö ruumiikseni?


(Sado-masokisti-Rane)

Anonyymi kirjoitti...

Anonymous said...

"Öhöm, suomalaiset naiset ovat oikein kauniita ja puheliaisuudessaan fantastisia kunhan vaan eivät ole hirveitä feministejä."

Just niin. Feministi on pahin haukkumasana naiselle nykyään. Kukaan ei uskalla tunnustautua feministiksi ja feministeistä levitetään ihan samanlaista yleistyspropagandaa, kuin Loka-laitinen suomalaisista naisista yleensä.
Vittu minen jaksa tällaista. Feministi ei saa olla, muuten on ihan hyvä.
Kiitti, anonyymi. Typerämpää kommenttia olen harvoin lukenut.
"Hirveäfeministi"-minh-

Saara kirjoitti...

"Ja mitä reagointiin tulee, sille on aikansa ja paikkansa, mutta se ei ole siellä, missä ammattiprovokaattorit tekevät työtä. Niihin reagoimalla päätyy vain nöyryytetyksi ja saa pahan mielen."

Sovitsaanko nyt kuitenkin niin, että minä valitsen oman paikkani ja oman aikani. :)

***

Älä viitti, Rane. Olet tehnyt tänään jo ihan tarpeeksi.

***

Kukahan siitä feminismistä oikein teki sellaisen hirviön, kun kuitenkin tarkoituksena oli simppelisti tasa-arvon ajaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoin juuri amerikkalaiselle miehelleni, että Suomessa on nykyään menossa tällänen juttu, että suomalaisten naisten ulkonäköä arvostellaan varsinkin suomalaisten miesten taholta. Miehen katse muuttui ihmetteleväksi. Jatkoin, ne sanovat mm. että virolaiset naiset ovat kauniimpia. Mieheni räjähti nauramaan ihan kuin olisin murjaissut paremmankin vitsin. Sitten se alkoi siitä kuinka hänen mielestään suomalaiset naiset ovat kauniita ja eksoottisia ja blaa blaa. Myhäilin vaan mielessäni, että no ei ihmekään että päädyin ulkomaalaisen vaimoksi.
Suomalaisilla naisilla ei muuten mielestäni ole lyhyet sääret toisin kuin esim. aasialaisilla(kai Loka Laitinen tarkoitti sääriä eikä jalkoja).
Mulla on vähän perspektiiviä kun asun kaikkien kansojen sulatusuunissa. Suomalaisilla on kyllä ohuet hiukset, sen huomaa, mutta minkäs sille voi kun asuu pohjosessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan. Tasa-arvostaon feminismissä kyse, ainakin minä olen feministi sen määritelmän mukaan. Enkä jaksa enää lukea juttuja "suomalaisesta naisesta", koska, kuten Anu sanoi, meitä on nippu yksilöitä.
Ihan sama, kun alettaisiin kauhea haukkumis-ajojahti pragmaattista solipsismia harjoittavia miehiä kohtaan. Mutta eihän me voida, kun ei meistä kaikki(mm. minä) tiedä, mitä koko helvetin termi tarkoittaa.
Yksikin suomalaista naista yleistävä kommentti, niin minä hyökkään!(jos sellaisen huomaan, koska huomaan niin vähän)
-minh-

Saara kirjoitti...

Niin, Emmi, jotenkin musta tuntuu, että aika monessa maassa ilme muuttuisi ihemetteleväksi, jos kuulisivat, miten meitä täällä parjataan.

Mutta on sulla kyllä mukava mies! Eipä silti, että pitäisi haukkua muunmaalaisikaan naisia ylipäätään.

***

Hyökätään, minh!

Anonyymi kirjoitti...

Lokalaitis-kohtaan!
Ystävättäreni, venakko, käytti korkokenkiä talvipakkasellakin jossain Kuusamon kadulla. Nyt hänellä 10 vuotta myöhemmin, on niin kipeät nilkat ja varpaanluut, että niitä särkee vaikka olisi tohvelit jalassa. Tätä nykyä hän piilottaa säärensä paksuihin housuihin ja läskipohjakenkiin. Ja katuu korkokenkähullutustaan.
t. Äiti

Saara kirjoitti...

Äet, sillä sun venakollas on kaikki muutkin paikat kipeänä aina. Mutta niin on mullakin. Minäkin pidin korkkareita nuorena, mutta en ihan hirveän paljon.

Joka tapauksessa ne on kamalan vaarallisia. Ainakin kun täältä maalta lähtee aamutuimaan junalle ja tiet on vielä hiekottamatta. Ja kun sitä lunta ei ole. Pelkkää jäätä joka puolella... ei mun pitänyt tähän jumittua höpöttämään. Voi voi.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Kommenttiosastoa en ole (vielä) lukenut, mutta tämä oli hyvä teksti.
Sopisi itse L-Laitisen lukea...

Love you! Rauno. Sopivasti ruma. (Toi Kirsti E. on vaan mun viha-salarakas...).

Saara kirjoitti...

Rauno, love you too. Rakasta enemmän, vihaa vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa joskus ymmärtäisin mikä sitten on tämä "suomalainen nainen" jota niin kovasti kuulemma parjataan. Ulkoisten tuntomerkkien sijaan heikko itsetunto tuntuu olevan yhteinen tekijä monille suomalaisille, olipa sitten kyseessä mies tai nainen. Jospa jotkut miehet kompensoivat omaa horjuvaa miehistä identiteettiä halventamalla naisia. Onhan joidenkin mielestä niin muka helvetin miehekästä haukkua naisia, toisaalta taas niin helvetin feminististä haukkua miehiä. Minulle tasa-arvo tarkoittaa jotain muuta. Suomalaisuudesta puhuttaessa päädyn usein tähän samaan kysymykseen: miksi niillä muiden mielipiteillä on niin perkeleesti merkitystä?

Ehkä ongelma on myös siinä, että suomalaiset tarkoittavat mitä sanovat: jos sanot jotain kauniiksi niin jumalauta - sen on paras sitten olla käsittämättömän kaunis tai muuten puhut paskaa! Ulkomaalaisilta heltiää kehuja herkemmin kai tämänkin vuoksi, positiivinen palaute on usein osa smalltalkkia eikä välttämättä tarkoita yhtään mitään. Onko se sitten parempi, että sanotaan vain kauniita ja niin tyhjiä sanoja kuin mantroja?

0