maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Joskus osuu omaan nilkkaan

Muistatteko kun valittelin, etten saa haasteltavia. Tulipa sitten niin oiva tilaisuus ihan vahingossa, etten voinut olla käyttämättä sitä hyväkseni. Aihe oli kyllä aika kulunut, mutta nyt on kevät! Kaikkihan silloin siivoaa, niin että kun siivousfirman essu vilahtaa, kannattaa pyytää pikainen haastattelu. Jutusta tuli sitä paitsi aika kiva näin spontaanistikin tehtynä. Opettaja saa olla mitä mieltä hyvänsä, mutta minä kyllä tykkäsin.

No, tänään kun lähdin töistä ja kiirehdin junaan, minut pysäytti rautatieasemalla kolmen kopla, yksi kuvaa kameralla ja yksi työntää mikrofonia eteen, että:

"Saiskos haastatella - tää ei kyl tule mihinkään. Me ollaan tosta toimittajakoulusta ja harjoitellaan videohaastattelujen tekemistä
."

Eipä ollut varaa kieltäytyä, ei. Sikäli ikävää, etteivät ne tienneet, miksi minua hymyilytti niin kovin heti alkuunsa.

Ensin ne kysyivät kuinka paljon kuljen junalla ja sitten tiedustelivat mielipidettäni junien myöhästelystä. Jotenkin ne pettyivät, kun väitin, etteivät junat oikeastaan myöhästele.
-Eivätkö myöhästele? Mutta kun niin paljon puhutaan siitä, että junat ovat aina myöhässä.
- No ei ne kyllä niin paljon myöhästele, minä sanoin.
Muistelisin, että junien myöhästelystä kysyttiin vielä kertaalleen:
- Siis junat eivät mielestäsi myöhästele?
Meitä kaikkia alkoi jostain syystä naurattaa. Sitten ne joutuivat kuitenkin esittämään jatkokysymyksen, että mitä haittaa junien myöhästelystä on. Sanoin, että onhan siitä se haitta, jos junaa ei tule, kun tuolla Kirkkonummella sitä odottelee ja töihin pitäisi päästä.
- Totta. Että tämmöistä on siis sattunut?
- Joo, kerran.
- No mitä hankaluuksia siitä oli?
- No kun ei töihin päässyt!
Minua hymyilytti tämä haastattelu kyllä vielä junassakin. Se oli hauskaa.

13 kommenttia:

celia kirjoitti...

Ja minua naurattaa ääneen tämä haastattelu ;D Toimittajien kysymyksenasettelu oli varsin mainio. ;D Jatkokysymysten esittämisessä olisi hieman hiomisen varaa. ;D ;D

Saara kirjoitti...

Celia, ne olivat niin ihanasti olettaneet, että kaikkien mielestä junat myöhästelevät. Viime talvena olisinkin voinut olla vähän eri mieltä, mutta nyt tänä lämpimänä talvena ne eivät tosiaan ole myöhästelleet kovin paljon.

Minusta se juttu meni ihan plörinäksi, mutta hauskaa oli silti. Jotenkin ihastuttavia tyyppejä kerrassaan.

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, tuntuu, että tutkimustulos oli jo päätetty ja piti vain päästä joten kuten siihen.
Ou boi.
Tulevia toimittajia. Hmph.

Kari kirjoitti...

Lentokoneet ainakin myöhästelevät ja välillä vuoro jää kokonaan väliin, sen tiedän kokemuksesta. Olisiko heillä tapahtunut sekaannus kulkupelissä?

medis kirjoitti...

tähän kohtaan on aivan pakko linkata tähän:
http://uk.youtube.com/watch?v=JECbaz5ZgoU

--KATA-- kirjoitti...

Jumpe mäkin haluan haastateltavaksi! Mulla on joku vimma, toivon aina että tulisivat edes lipuntarkastajat ja saisin näyttää lippua. Tai olisin marketin miljoonas asiakas tai tulisivat haastattelemaan. Äh, ikinä ei kukaan kysy mitään.

Elina kirjoitti...

Kirkkiksen junat pysyy paremmin aikatauluissa, koska rantaradalla käytetään vanhaa kalustoa. Ne Vantaan junat myöhästelevät enemmän (olen aivan varma, että se johtuu niistä _uusista_ hienoista junista, jotka on varmaan tehty Italiassa ja toimivat vaan, kun on plus-asteita) ;D

Saara kirjoitti...

Hyviä tulevia toimittajia ne oli, Susu. Ja ehkä tämän jälkeen jopa parempia :)

Jaa niin, Kari, on ne pitkänmatkan junatkin kyllä. Kyllä niitä oli vaan kusetettu.

Medis, voi! Siis tämän minä olin unohtanut. "Hauskaa jos näin on" siis, hoen tuota vieläkin.

Kata, olen varma, että olisitkin ollut parempi haastateltava kuin minä. Mutta lipun näyttäjänä mä olen yliveto.

Elina, tuo voi olla kyllä tottakin.

TV de LCD kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus haastattelutilanne voi kehkeytyä melko pulmalliseksi, kun haastattelija yrittää saada neliön muotoista kysymyspatteriaan sovitettua haastateltavan ympyränmuotoisiin vastauksiin.

Yleensö tässä kohdin ongelma ratkeaa kokemuksella ja luovuudella, mutta ei aina kuten nämä opiskelevat senttaajat osoittivat.

Tulee mieleen vanha Velipuolikuu-sketsi, jossa haastattelija (Heiskanen) yritti väen vängällä saada haastatellulta vangilta (Petelius)kommenttia, kuinka huonoa vankiloissa on.Vangin mielestä kaikki olikin hyvin, sai ruokaa, lukemista, kavereita jne. Haastattelijan loppukaneetti on klassikko. Tästä tuo löytyy.

http://youtube.com/watch?v=JECbaz5ZgoU&feature=related

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ida kirjoitti...

Onko jossain ollut juttua sitten junien myöhästelystä?

En ole koskaan muistaakseni nähnyt myöhästyvää junaa.

Huvittavia olivat nuo opiskelijat, varmaan hermostuttava tilanne niille.

Saara kirjoitti...

That's nice. Joo.


No mutta, Milvus, Medis tuon saman jo linkkasi! Se on mun ihan suosikki. Ja se loppukaneetti on ehdoton.

On, Ida, juttua on ollut paljonkin, mutta ehkä se koko homma suhteutuu siihen, miten paljon junia käyttää. Jos joka päivä ajaa edes takaisin ja juna myöhästyy ehkä kerran kuussa, niin prosentti ei ole kovin iso.

Itse asiassa just niin, ihmiset myöhästyvät junasta paljon useammin kuin junat ihmisiltä.