lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

Vähän vinksahtaneista näkökulmista

Nämä lehtien esitystavat alkavat kyllä tuntua vähintäänkin omituisilta. Siis kansa haluaa Niinistöstä valtiovarainministerin sanotaan Helsingin Sanomissa tänään otsikolla Kysely: Kansa haluaa Niinistöstä rahaministerin tai puhemiehen. Ihan todellako? Ilta-Sanomien TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan valtiovarainministeriksi Niinistön haluaa 26 prosenttia vastaajista. Puhemieheksi Niinistöä suunnitteli 24 prosenttia ja ulkoministeriksi 20 prosenttia vastanneista. 11 prosentin mielestä Niinistö joutaisi rivikansanedustajaksi. HS 7.4.2007. Siis 26% vastaajista haluaisi Niinistöstä valtiovarainministerin. 26 %:n kansa?

Kuka haluaa Niinistön valtiovarainministeriksi? Siis kansa vaiko SanomaWSOY?

Maaliskuun lopussa julkaistun tutkimuksen mukaan iltapäivälehtien lööpit ovat raaistuneet. YLE Uutiset julkaisi siitä otsikolla Väkivalta on lisääntynyt lööpeissä uutisen, jossa sanottiin että: Iltapäivälehtien lööpit ovat muuttuneet väkivaltaisemmiksi. Väkivaltaotsikoiden määrä on kasvanut ja otsikot kertovat aiempaa enemmän henkirikoksista. Ilta-Sanomat julkaisi saman uutisen Internetissä ensin otsikolla Väkivaltaotsikot vähentyneet IS:n lööpeissä. Muutamaa tuntia myöhemmin otsikko oli muutettu muotoon IS:n linjanmuutos näkyy lööpeissä, mutta tutkimusta oli tulkittu tähän tapaan: IS:n uusi linja, pari piirua asiajournalismin suuntaan, näkyy lööppien väkivaltauutisten otsikoinnissa. Tämä käy ilmi Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikön perjantaina ilmestyneestä tutkimuksesta, jossa on tutkittu iltapäivälehtien lööppejä vuosina 1985-2006. IS 30.3.2007


Hei ihan oikeasti, älkää uskoko ketään. Minä lähden nyt pesemään ikkunoita.

9 kommenttia:

Ensio E. kirjoitti...

Muka ikkunoita pesemään? En usko.


"... ja oli kuin suomut olisivat pudonneet silmiltäni, näin selkeästi ja tarkasti kuinka ihastuttava neitonen hartiat höyryten souti veneellään verkkoja ylös; heitin silmälasini pois ja kiitin näkökykyni palauttamisesta Herraa suureen ääneen eijaata huutaen..."

Saara kirjoitti...

Kuule Enska, minä puhun aina totta :). Näpit jäässä, hullu pesee ikkunoita näin helvetin kylmällä kelillä. Täytyy pestä vuoronperään sisältä ja ulkoa, että tarkenee.

Jooh, kuva otti ja kirkastui tosiaan. Se entinen oli olevinaan ikään kuin jäässä, mutta eihän nyt enää, vaikka on siellä kyllä kalsa.

Saara kirjoitti...

Ai mutta tosiaan, sulla on vähän tuo ruokavalio karttunut sitten viime näkemän. Nyt menee jo nahkaa ja kengänpohjaa, rottaa, kissaa ja koiraakin entisen palan painikkeeksi.

Ensio E. kirjoitti...

Tuo sanomalehtikatsauksesi muutoin oli osuva, samoin johtopäätös: ei kannata uskoa niitä. Itasanomien yllättävä väkivallanvastaisuus tietysti on liikuttavaa.

Kuvassa olikin symboliikkaa: jäät lähti ja ollaan kesäajassa nyt!

Tuon ravintoympyrän kanssa saa kyllä olla tarkkana - tiedät varmaan kasvavien Idols-tähtien ruokavalion valvojana tämän.

Saara kirjoitti...

Joo, mutta siis yksi noista ei sun ravintoympyrästäsi perusta. Siitä tuli viisivuotiaana kasvissyöjä, enkä minä sitten pistänyt vastaankaan. Eiköhän se uusi sukupolvi ole jo syntymästään vanhaa viisaampi joissain asioissa. Ja se diabeetikkokaan ei kyllä pelkällä proteiinilla elä, hiilareita pitää saada, muuten se pökertyy. Mutta tästä pikku A:sta kasvaa kyllä melkoinen Raaka-Arska.

Polgara kirjoitti...

Tästä "kansa vaatii", en nyt tiedä, mikä oli otos. Mutta ainakin yhdessä tapauksessa aivan viime aikoina Kansa oli 1000 henkilöä! Siis tuhat! Satuntaotantana muka, ei ple, hehän jo suostuivat osallistumaan Sanoma Oy:n kyselyyn, joten toki heidän arvomaailmansa on jo silloin epäterveesti valikoitunut! Eli minä en ikinä ole uskonut mielipidetutkimuksiin. Varsinkin kun olen yleensä eri mieltä. Nytkin olen polttanut partsilla tulipunaista öljykynttilää koko Päästäisen ajan - piruillaan! ;D

Saara kirjoitti...

Moi Polgara, sinäkin jo hereillä. Joo, tuhatpäinen kansa se tämäkin oli ja pelkästään Sauliin ja Väyrysen Paavon keskittyi koko kysely. Siis Saulia varten räätälöity.

- Päivää, saisinko hetken häiritä? Kiitos. Jos Saulista tulisi ministeri, niin minkä ministerinsalkun Saulille antaisit.

- Ööö, tuota.

- Niin, Niinistölle, salkku pitäisi saada. Mikäs salkku sille Niinostölle parhaiten sopisi?

- Jaaa, se on niin kova rahan perrään se Sauli, että kyllä se rahaministerin paikka on.

iines kirjoitti...

Huvittaa tuo Ensio E:n kommentti, jossa hän ei usko ikkunanpesuasi.

Nimittäin itse lopetin muutama päivä sitten postaukseni samaan kommenttiin: lähden pesemään ikkunoita. Heh, en mennytkään. Ikkunat ovat edelleen pesemättä, sillä matkan varrella keksinkin jotain muuta mielenkiintoisempaa ja unohdin siivousintoni.

Saara kirjoitti...

Moi Iines, siis kyllä. Jos ikkunat aikoo pestä, niin siinä välillä, kun on menossa ottamaan ikkunanpesuvälineitä, EI SAA REPSAHTAA! Ei saa ajatella mitään muuta. Se on niin pienestä kiinni. Yksikin harha-askel toiseen suuntaan voi johtaa pois kaidalta tieltä.