tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Oli kahvia ja pullaa

Voi taivaan vallat, minkälaisista kehäraakeista ne tekee vielä ministereitä. Kyllä siellä on kähmitty niin pirusti taas, että ei tässä voi kansalainen kuin silmät selällään seurata mitä ne vielä keksii. Olen luullut, että Kanerva on ollut pitkän aikaa pelkkä vitsi tekstiviesteinensä, mutta kaipa se sitten on ollut Matille jonkinlainen esikuva. Väyrysestä ei saa sanottua enää mitään. On tämä vaan niin mykistävää.


Olin muuten rippikoulun vanhempainillassa. Jouduin polkemaan paikalle tyttären fillarilla. Lähdin niin viime tipassa, että vasta ensimmäisellä polkaisulla tajusin istuvani polvet sylissä. Oli myöhäistä lähteä etsimään jotakin kuusiokulma-avainta satulan nostamista varten. Tuntui niin kuin olisi kottikärryillä ajanut, vaikka pyörä on aivan tuliterä. En ymmärrä, eihän tytär ole minua enää kuin viitisen senttiä lyhyempi. No, hapoilla mentiin muutama kilometri, ajoissa olin perillä ja pappiakin puhuttelin. Oli kahvia ja pullaa. Virsiä laulettiin, joskin minä istuin otsa kurtussa ja yskin. Onneksi on flunssa. En ollut ikinä kuullutkaan semmoisia virsiä.

Tulin sitten pyörää taluttaen metsän kautta pois. Aikoinaan tuli asuttua muutama vuosi siinä metsän reunassa kunnan vuokratalossa ja kuljettua lasten kanssa rattailla päivittäin pururataa pitkin milloin mihinkin kerhoon tai käytyä keräämässä suppilovahveroita ja vadelmia. Siinä metsässä kasvaa enää paska. Pururataa ei käytännössä ollutkaan, ja sen tilalle tallattua polkua ei meinannut edes pyörällä päästä. Piti puikkelehtia juurakoitten ja kaatuneiden puiden välistä, sekä koikkelehtia mustan liejun yli pyörä kainalossa. Varsinainen temppurata. Koko metsä oli tuhon oma. Se oli jotakin aivan pöyristyttävää. Kaatopaikka. Kyllä ihminen on sitten viisas.

Tämä rämeikkö oli ennen lampi, jossa kasvoi kauniita vesikaisloja ja kurjenmiekkoja. Nyt kuran ja romujen seassa räpiköi muutama säikky sorsa.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yökkis, aika pahalta näyttää. Sitä on niin vaikea käsittää, miten jotkut eivät välitä niin tippaakaan.

Onkos tämä Kirkkonummelta? Mun mielikuvissa siellä on niin puhtoista ja kaunista, ainakin jossain osissa on.

Ensio E. kirjoitti...

Tästä on Saara sanottu ennenkin: mikset nyt käy kunnallispolitiikkaan hyvä ihminen?

Ja kun olet nyt virsiäkin yskinyt läpi, menisi yksin tein kirkkovaltuustokin siinä.

Saara kirjoitti...

Moi, Ulla. Kuvat ovat Kirkkonummen Masalasta, tai paremminkin Masalan ja Hommaksen välisestä metsästä. Minäkin olen luullut, että täällä on suhtkoht siistiä, kuusi vuotta sitten vielä olikin.

En tajua, miksi vuokratalon pitää näkyä kilometrin säteellä ympäristössä.


Niin, että, joo, Enska. Olinhan mä siinä asukasyhdistyksessä joitakin vuosia. Siinä joutui itse sitten siivoamaan, jos suunsa tästä aiheesta avasi. Ihan oikeasti. Näin muuten tosiaan kävi :)

Mutta miten lienee kunnanvaltuustossa. Joutuisikohan sitä siivoamaan koko kirkkonummen. No joo, se on niin turhauttavaa, kun mihinkään ei ole varaa. Siivotaanko metsät vai laajennetaanko päiväkotia. Hm? Kirkkovaltuustossa voisi kaiken sentään jättää Herran haltuun.

Mrs Morbidi kirjoitti...

Tää on kyllä järkyttävää. Just tulin Anita Konkan blogista, missä oli puidenkaatotragediasta.

Ihminen on täys pösilö.

--KATA-- kirjoitti...

Saara en nyt ole ihan varma, mikä lampi tuo on, mutta luulen tietäväni, koska eritäin tuttu paikka.
Nyt muistuikin mieleeni vanha asia. Siinä kun tullaan Masalaan haisi ennen aina kauhealle, sen sämpylätehtaan edessä. Sopii tuohon lampeen.
Mutta kai Kirkkonummella muuten on vielä kaunista metsää? Muistan yhdenkin ihanan metsän kun ajelee enemmän Veikkolan suuntaan.

Kirjoita nyt ihmeessä jollekkin taholle! Olisi mielenkiintoista kuulla mitä vastaavat.

Saara kirjoitti...

Niin, joo, pösilöitä olemme. En tiijä pitäisikö vaiko eikö pitäisi kirjoittaa. Kirkkonummen sanomissa olikin jo yksi yleisökirjoitus aiheesta, mutta se koski tuota aseman "metsää". Kirjoittaja oli kuulemma jo ottanut yhteyttä päättäjiin. Mä en tiedä mitä hittoa täällä oikein tapahtuu. Onneksi asun Masalasta hieman syrjässä, eikä asia sinänsä minulle kuulu :)

Heti tuosta Hommaksesta tänne meillepäin onkin oikein nastoja metsiä. Ja siis Kirkkonummellakin, Porkkalassa varsinkin. Siis niissäkin kyllä myrskytuhot näkyvät, mutta se nyt on sitten jo luonnollista.

Kata! Jösses, tuommoisen olet multa salannut, että ovat tuttuja paikkoja! Se sämpylätehdas haisi tosiaan ihan hirveälle, mutta ei se minusta enää kyllä haise.

SusuPetal kirjoitti...

Roskaaminen on perseestä, mutta että "miksi vuokratalon pitää näkyä kilometrin säteellä ympäristössä."

?????

Saara kirjoitti...

Niin, siis miksei vuokratalon ympäristö voisi myös olla siisti kilometrin säteellä? Siis miksi sen pitää näkyä ympäristöstä, että se on kunnan vuokra-asunto? Miksei sitä siistitä tai miksi siellä sotketaan niin paljon? Äläkä nyt väitä, ettei niin ole, kun niin on useissa tapauksissa, vaikka jossakin ei olisi.

SusuPetal kirjoitti...

Mistä minä tiedän?

En minä tiedä sitäkään, miksi ihmiset ostavat ennemmin asunnon kuin asuvat vuokralla.

Mutta että vain vuokratalojen ympäristö olisi sotkuinen? Ehkä niin, mutta kierros viikonlopun jälkeen esim. omakotitaloalueitten keskellä sijaitsevissa leikki- ja asukaspuistoissa ja päiväkotien pihoilla kertoo, että osataan sitä sotkea muuallakin -kiinnijääneet eivät ole tulleet 10 kilsan päästä sijaitsevista vuokrataloista, vaan alueen omakotitaloista -oma kotipuutarha voi säilyä roskattomana(mamma städar), mutta sama kunnioitus ei koske julkisia tiloja(pappa betalar).

Jos mitään olen oppinut, niin yleistämisen välttäminen. Kuten tuon edellisen -pappa betalar inte alltid.

Saara kirjoitti...

Nyt kuule, viikonlopun jäljiltä ne sotkut sieltä joku siivoaa, mutta siis kunnan vuokratalojen ympäristöstä ei.

En tajua, miksi tästä pitää vetää pultit, jos minä ihmettelen, miksei vuokratalojen ympäristöä voida siistiä niin kuin muitakin paikkoja. No ei sitten siivota.

SusuPetal kirjoitti...

Ei siivota, ei. Useimpien vuokratalojen huolto on ulkoistettu kiinteistö- ja isännöitsijätoimistojen huoltomiehille, joita on liian vähän, aika menee tukkeutuneiden viemärien, lonksuttavien saranoiden ja sellaisten korjaamiseen. Eivätkä ne ehdi kilsan päähän siivoamaan ei-kenenkään-maalle.
Henkilökunta siivoaa päiväkotien pihat, mikä aika on pois lasten kanssa olemisesta.

En minä pultteja vetele. En vain ymmärtänyt, mitä vuokratalojen näkyminen kilsan säteellä tarkoittaa. Siihen halusin täsmennyksen eli johtuuko se roskaaminen vuokratalojen asukeista vai siitä, että vuokratalojen ympäristöjä ei ylipäänsä kannata pitää puhtaina.
Vuokrataloyhtiöissä kyllä esim. kodinkoneiden poisto pelaa hyvin -porukka vie rikki menneen pesukoneen roskakatokseen, josta huoltoyhtiö kärrää sen pois ja näin tulee lisäkustannuksia jälleen(ja vuokrat nousevat). Itselläni on se käsitys, että nuo metsissä olevat kodinkonekaatopaikat ovat omakotitaloporukoiden, jotka eivät halua maksaa YTV:lle lisämaksua ylimääräisestä jätteenkuljetuksesta. Saatan olla väärässäkin, eipä olisi eka kerta.

Saara kirjoitti...

No helvetti, sotkekoon vaikka menninkäiset.

Minä olen kyllä asunut vuokrataloissa, useissa ja useita vuosia, enkä nyt ala enempää väittää aiheesta, kun siellä teilläpäin on asiat niin hyvin.

SusuPetal kirjoitti...

Hyvin on, eipä valittamista.

Minua kyllä mietityttää enemmän se, että kuka siivoaa kuin se, että kuka sotkee. Siis kenelle kuuluu joku metsikön siivous? Maanomistajaa jos ei asia kiinnosta, niin mitä sitten? On helppoa sanoa, että pitäisi sitä ja pitäisi tätä, aina on kuulemassa tuota mantraa "pitäisi", mutta loppujen lopuksi kukaan ei tee mitään muuta kuin valittaa ja odottaa, että joku toinen tekee. Pätee aika moneen asiaan, en ajattele nyt pelkästään tätä siivoamista, vaikka minua kyllä kiinnostaa, kenen pitäisi siivota metsä.
Urheiluseurat ja sellaiset hoitavat tienvarsien siivoamisen keväisin, koululaiset ja päiväkotilapset poistavat koiran paskoja, tupakantumppeja ja huumepiikkejä talkoissaan, mutta kuka siivoaa metsät?

Varmaan, jos asia kiusaa riittävästi, löytyy myös keinoja tehdä asialle jotain. Onhan noita roska päivässä-liikkeitä, asukasyhdistysten, talotoimikuntien talkoita jne.

Saara kirjoitti...

Olen muuten siivonnut Masalan parikin kertaa ihan omakätisesti.

SusuPetal kirjoitti...

Juuri tuollaista tarkoitin. On vaan harvassa tuollainen aktiivisuus, mieluummin päivitellään ja itketään.

Josta tuli mieleen, että kotonakin pitäisi siivota joskus. Ei auta odottaa, että joku muu sen tekee:))

Saara kirjoitti...

No just näin se menee meillä aina.

Ensio E. kirjoitti...

Oli meiränpihallakin yks aamu jumalaton oja ilmestynyt - meinasin kompastua ja pudota sinne, ja kuka olisi maksanut sitten sen?

Tutkittiin asiaa, ja tuli ilmi että siitä oli vedetty jumalattomia pultteja myöhään illalla. Maata pitkin, käsipelillä.

Ei tiedetä kuka, mutta tuolla on yksi vuokralla asuva A-rapussa, se ei tervehdikään kun silleen mutisemalla... Se on siellä niitä vedellyt varmaan. Ja mitä se niillä ollenkaan tekee?

Saara kirjoitti...

Nyt Enska ällyytät. Ei varmalla ees mutise. Kuka sitä tietää, mitä ne niillä tekee. Voi olla ihan asiallakin. Siihen on piirretty oja. Että elä sen kanssa nyt sitten.

A-K.H kirjoitti...

Kielellinen kapasiteettini alkoi niin tökkiä, että katsoin viisaaksi mykistyä.

Saara kirjoitti...

Sitä on liikkeellä myös täällä.

Saara kirjoitti...

Nyt lähden helsinkiläiseen ravintolaan. Rukoilkaamme.

SusuPetal kirjoitti...

Olen nyt rukoillut jo monta tuntia, eikä pelastusta näy, Saara. Palaa ehjänä kotiin! Älä juo liikaa! Ja kun juot, älä bloggaa kännissä.
Tai miksipä ei...!

Ensio E. kirjoitti...

Mitä Susu nyt? Otsikossa lukee että kahvia ja pullaa - niitä Saara varmaan nauttii Hgin räikeässä yössäkin, ravintoloissa.

Rukoilu auttaa kyllä silti. Pysyy kädet peiton päällä ainakin sen aikaa.

SusuPetal kirjoitti...

Liika kahvi ei ole hyväksi -elohiiri alkaa hyppiä.
Liika pullakin on pahasta, hiiva aiheuttaa ikäviä suolistokaasuja.

Minä kyllä rukoilen peiton alla.

Voi tätä tuskaa...no, huomenna hän tulee.

Saara kirjoitti...

En oo eesh kännishä, mutta en kyl enää bloggaakaan.