maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Ettei tulisi elukoita

No nih, nyt alkaa olla auringon uudelleen syntymisen kunniaksi ikkunat pestynä ja paskakerros kuorittuna tästäkin huushollista, ikään kuin olisi yllärimunan avannut ja löytänyt sisältä ihan kelpo kodin. Olen myös pessyt ja varastoinut talvikamppeet, raivannut kaapit ja lakaissut pihasta syksyn lehdet. On sitten luonnonkin mukavampi nousta kuolleista. On se onni, että Jeesuksen ylösnousemus sijoittuukin juuri tähän aikaan vuodesta, kun auringon armottomat säteet lävistävät paksuimmankin pölykerroksen. Miten sattuikin. Tuosta pölykerroksesta tuli mieleen tänä aamuna esikoisen kanssa käymäni keskustelu:
- Mitä sä teet?
- No siivoan, herranjestas.
- Ai miks?
- No ettei tulisi elukoita.
- Ei niitä tule. Ei torakat elä näin pohjoisessa.
- Eläähän. Ja luteet.
- Eihä elä.
- No voi herranjumala, älä väitä päivänselvää asiaa.
- Ei ne elä.
- Sä vaan yrität, ettei sun tarttis siivota omaa huonettas.
- Ei mun tarttekaan. Jos ei sotke, niin ei tartte siivota.
- Heh, vai et sotke! Sitäpaitsi siivota tarvii muutenkin. Ihminen ei selviä elämästä siivoamatta. Paikat likaantuu pelkästä elämisestä ja pölyä tulee kyllä ihan itekseenkin.
- Eihän tule. Jos ei sotke niin ei tule.
- No voi hyvä luoja! Tietenkin tulee.
- No eihän tule.
On pakko tunnustaa, että menen ihan sanattomaksi välillä. Eilen vein esikoisen kirkkoon. Kohta on siis rippijuhlat, joita emme tosin aio erityisemmin juhlia. Rippikoulu käydään kuulemma sen takia, että saadaan lahjoja ja moporahaa. Teinillä on vielä pari jumalanpalvelusta käymättä. Sen ämpärin kuulokkeet roikkui kauluksen alta ja minä sanoin, ettei sitä saa kirkossa kuunnella. Siellä pitää kuunnella saarnaa.
- Eihä tartte. Riittää kun on siellä, että saa merkinnän.
- No justiinsa. Haluatko, että lähden mukaan.
- No et varmaan lähde!... Ööh, mä nukun siellä kuitenkin, ei sun tartte.

Öisin olen katsellut tyttären kanssa televisiota, toissayönä katsottiin Harry Potter ja liekehtivä pikari sekä viime yönä Tähtien sota: Episode III - Sithin kosto, jossa pääsin paistattelemaan tietämykseni valossa. No tuo, jaa, no sehän on Anakin, siis tuleva Darth Vader, kyllä, siis se oli ennen hyvis, mutta siitä tuli sitten pahis. Sen tyttöystävä odottaa vauvaa... no kaksoset, Luke ja Leia. Se maski? No kohta se selviää, mutta voinhan minä jo kertoa, että sille käy huonosti, kun Obi-Van Kenobi silpoo sen valomiekallaan ja Anakinista tulee munapää...

35 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Juonikuvioiden kertominen on epistä. Vaikka mukavaahan sitä on loistaa joskus edes lapsiensa edessä...

Täällä ei ole siivottu, koska täällä ei kukaan sotke. Nih. Ymmärrän täysin esikoistasi.

Kevät tulee joka tapauksessa, siivosi tai ei. Kai?

Nimetön kirjoitti...

Totisesti, esikoisesi on piispa-ainesta.

Sun äitis kirjoitti...

Minäkin siivosin, koko lauantain, pyhänä en ilennyt, sen verran syvässä istuu kotikasvatus. Mutta siis: onpas ylellinen tunne, kun voi kävellä huushollissa paljain jaloin, eikä jalkapohjiin tartu kiloa kaikenlaista karstaa!

Meilläkin olisi eilen ollut tarjolla se Tähtien sota III (joltain niistä lukemattomista kanavista, joita ilmaantui yllättäen Welhon antaman digiboxin myötä), mutta minä en millään jaksanut valvoa.

Nyt mietin kuumeisesti, onko renkaiden vaihto sellainen työ, jonka suorittaminen on sallittua toisena pääsiäspäivänä.

Saara kirjoitti...

Totisesti, minä sanon teille, että kevät tulee julmempana kuin koskaan, jos ei pääsiäispyhinä siivoa. Sama koskee renkaiden vaihtoa. Meitä on siunattu neljällä vapaapäivällä, ja jos oikein hurskaasti aikoo ne viettää, kyllä kärsimys on se oikea tapa, ei mikään kirkoissa loikoilu ja yletön mässäily. Sanokaa minun sanoneeni.

Nimetön kirjoitti...

Oikeassa tuon sun Lapsukainen on, ripari käydään juuri suurimmaksi osaksi noista syistä ja no, saahan siinä sen naimaluvankin sivussa tai niin ne väittää ;)Ei kai se ole enää vuosiin(kymmeneen?) ollut niin vakava juttu kuin ennen. Tai on siis varmaan osalle porukkaa, nille jotka ovat enemmään uskonnollista sakkia kuin esim. minä.

Saara kirjoitti...

Niinpä, Lumi. Minä olen antanut vapaat kädet näissä uskon asioissa tässä talossa. Jos tuntuu että uskonnollistuttaa, niin siitä vaan, jos tuntuu että ei, niin rippikoulouakaan ei tartte käydä ja kirkostakin saa erota. Se mopokuume on nyt vaan niin kovin kova, että rahaa haalitaan keinolla millä hyvänsä.

SusuPetal kirjoitti...

Totisesti, ihmisen kärsimys on jo syntymästä sitä luokkaa, että tartteeko sitä entisestäänkin kasvattaa?

Muuten, teillähän on jo elukoita, susupetalilla ei. Joten sinä nähdään, mitä siivoamisella voidaan saada aikaan. Mäkkejä esimerkiksi.

Saara kirjoitti...

Hmm... kärsimys on sitä luokkaa, ettei sitä siivoaminen oikeastaan paljon enää lisää.

Niiin no siis Mäkki on itse yksi iso ja loppumaton sotku koko elukka.

SusuPetal kirjoitti...

Ja totisesti, kun riittävästi kärsii, niin saa kivan kruunun ja voi olla silleen niinku prinsessa.

Ja prinsessojen ei tarvi siivota. Nih.

Saara kirjoitti...

Hehheh, joo sitten vanhana kääkkänä voi leikkiä prinsessaa. Itse asiassa tämä on itse aiheutettua kärsimystä. Kun ei ehdi siivoamaan yhtä säännöllisesti niin kuin toiset, joutuu käyttämään siihen kerralla enemmän aikaa. Ja käyttämään nimenomaan kaikki ylimääräiset pyhät ihan todella pahasti kertyneen paskakerroksen poistamiseen.

Saara kirjoitti...

Suurin kärsimys tässä on se, ettei mikään mahdu enää minnekään. Jos ei halua kompuroida ovesta sisään valtavan kenkävuoren ja lattialle tippuneiden takkien, lapasten ja pipojen yli, jossain vaiheessa se vuori on siirrettävä.

Nimetön kirjoitti...

Totta joo, esikoisestasi kuoriutuu vielä joku mahtava kirkonmies. Asenne kohdallaan..:)
Vaikka tuo keskustelu nostikin hymyn huulilleni. Ne väittää vastaan, vaikka argumentaatio olisi kuinka hakusessa ja perustelut sun muut olemattomia.

Minä olen sen verran traditionaalinen, että en ruvennut pyhinä siivoamaan. Torstaina vetelin migreenissä talvivaatteita naulakosta vaatekaappeihin(joita meillä on siis kaksi ja molemmat tursuavat), imuroin ja pesin vessan sekä löyhkäävän tiskin. Näin Toisena Pääsiäispäivänä ei mitenkään ilkeä alkaa kuuraamaan(kun on niin holy day), vaikkei ikkunoista näy läpi ja seinät on edelleen moppaamatta.

Oisko vappusiivous liian myöhäistä?

Meillä on käyty Tähtien Sota-ralli läpi siitä asti kun Laps oli 6-vuotias ja innostui. Ensin ostettiin VHS:änä vanhat ja sitten odotettiin niitä uusia aina niin, että vuosi jaksottui Tähtien Sodan ensi-illan mukaan muutaman vuoden.

Eka niistä uusista leffoista oli hyvä, mutta sitten alkoi alamäki, kun se oli sitä Anakinin ja sen muidun(unohdin nimen) niitylla kirmaamista ja muuta paskaa.

-minh-

Saara kirjoitti...

Ei toki, Minh, kärsimys ei ole koskaan myöhäistä :). Kyl sen voi vappunakin hyvin käydä läpi. Tuo seinien moppaus... hitto, seinät moppaamatta.

Hahhah, älä nyt, kuule, niityllä kirmaaminen... hyvänen aika.... harva sitä näinä punkkiaikoina pääsee niitylle kirmaamaan.

Nimetön kirjoitti...

:D Teinipuhe aiheuttaa leveitä virnistyksiä tällä puolen ruutua! Virnistyttää ihan mahdottomasti, vaikka tulin juuri hammaslääkäristä ja puoli naamaa on puuduksissa. :D

Saara kirjoitti...

Tsau, Aalo, joo. Kyllä se huvittaa tälläkin puolella. Kun niiden antaa tolla tavalla vapaasti ilmaista itseään, niin jos ei hermojaan menetä, se alkaa naurattaa. Siinä ei semmoista normaalia välimuotoa ole ollenkaan.

***

Yritin kuulkaa juuri kolme kertaa aloittaa pärettämisen, mutta ei siitä tule mitään. Sitä kirjoittaa pari sanaa, ja ajattelee että "ääh, ihan paskaa" ja deletoi ja aloittaa uudestaan ja taas sama juttu "ääh, ihan paskaa"... kolme kertaa vissiin on se raja. Sit ei enää viitti yrittää.

Saara kirjoitti...

Väliaikatiedotus: Jostain syystä minut on vallannut totaalinen vitutus. Toivon, että tämä myrsky katkaisee sähköt mahdollisimman nopeasti ja irrottaa minut hetkeksi tästä virtuaalihelvetistä.

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, voihan sen koneen laittaa kiinni ilman sähkökatkostakin...

Mikäs nyt vituttaa?

Saara kirjoitti...

Ai voi vai? No jösses. No senhän minä tekisin, jos en tekisi näitä opiskeluhommia ja karkaisi vähän väliä nettiin. Sähkökatkolla pääsisin samalla kertaa molemmista ja voisin vetää peiton korville.

SusuPetal kirjoitti...

Hahhah, sinä siis yrität pakoilla opiskelua!
Tieto lisää tuskaa ja kärsimystä, totisesti. Onneksi olen päättänyt pysyä tyhmänä.

Saara kirjoitti...

Minä pakoilen nettiin yleensä kaikkea muutakin, mutta minne sitä pakoilisi nettiä... hmm... peiton alle.

SusuPetal kirjoitti...

Peiton alla voisi olla hyvä piilopaikka, jos ei muuten löydä lujuutta itsestään vastustaa netin houkutuksia.
Minä annan suosiolla periksi addiktiolleni, turha yrittää enää pelastaa mitään -kaikki on jo menetetty.

Mites potilas?

Saara kirjoitti...

Heh, potilas on vaihtunut sitten eilisen :)

Eilenhän se jäpikkä nukkui mun paikallani sängyssä jalat tyynyllä ja olin aivan pökerryksissä, kun tulin kesken päivän kotiin. Syötin ja juotin pojan ja käärin vilttiin sohvalle. Siinä se nuokkui loppupäivän ja yön yli nukuttuaan oli ihan kunnossa, mutta keskimmäinen jäi vuorostaan tänään kotiin.

SusuPetal kirjoitti...

Ihmeparantuminen siis. Toivottavasti toistuu tämän toisen kohdalla.

Jaaha, pitäisiköhän tehdä jotain järkevää? Olen kirjoittanut pari juttua(ei opiskelua sentään) -lähtiköhän blogikierrokselle vaikka?

Pysyhän sinä terveenä.

Saara kirjoitti...

Järkevälle blogikierrokselle? No, hei hei.

SusuPetal kirjoitti...

Nonniin, järkevällä blogikierroksella on käyty. Kävin omassa blogissani, hahhah.

Se vasta onkin järkevä.

Nyt jotain vähemmän järkevää eli uutiset.

Hyvää yötä.

Saara kirjoitti...

Mutta minäpä kävin. Tein kierroksen aivan vieraitten miesten blogeihin ja nyt enempi niinku hymyilyttää jo. Voi yhen kerran sentään. Öitä.

SusuPetal kirjoitti...

Vieraita miehiä? Missä???
Emmekö me siis tunnekaan kaikkia miehiä?

Saara kirjoitti...

Sun piti mennä nukkumaan :) Hahha, yks innostui heti vieraista miehistä. Ei kaikkia parane tuntea, sitten ei ole ketään, johon voisi tutustua. Hmm... no joo, ei välttämättä kyllä ihan jokaiseen kuitenkaan. Emmä viitti tässä nyt kertoa, kun en halua sekaantua :)

SusuPetal kirjoitti...

Ei minun pitänyt mennä nukkumaan, toivotin sinulle hyvää yötä. Minähän en koskaan nuku.

Ei kaikkiin kannata tutustua, totta!

Saara kirjoitti...

Jaaaa, niin. Ei niin, eikä edes kaikkiin, joihin on jo tutustunut :)

No joo, nymmää panen maata. Öitä taas.

SusuPetal kirjoitti...

Pane maata.
Hmph.
Öitä.

Nimetön kirjoitti...

Unista porukkaa täällä. Ei auta sitten, naamari tyynyyn vaan.

Saara kirjoitti...

Niin mutta täällä herätäänkin aikaisin. Huomenta vaan.

Nimetön kirjoitti...

No niihä täälkii.
Huomenta vaan juu.

Saara kirjoitti...

Hö, epistä. Mukavaa päivää, Enska.