tiistaina, marraskuuta 07, 2006

...ettei sitten käy niin kuin viimeksi

Lähdin tänään asioille ostelemaan jatkojohtoja ja muuta sen sellaista tärkeää töihin ja tieni vei mutkien kautta Kaisaniemen Kodin Anttilaan. Sain ahaa-elämyksen! Täällähän olisi se kirjasto, josta saa niitä Helka-kortteja, ajattelin ja onnittelin itseäni. Nyt vain kävisin ostamassa yhden hyllyn töihin ja etsisin sen kirjaston oven sitten. Kiersin ensin Anttilan alakerran, sitten yläkerran, ja löysin hävyttömän hintaisia puunpalasia, joten päätin toimia suunnitelman b mukaisesti, ja ostaa roskiksesta löytämäni hieman törkyisen hyllyn päälle jotakin paksua sisustuskontaktimuovia - en tiedä mitä se on nimeltään, joten en kehdannut kysyä myyjältäkään. Sellaista on, tiedän että on. Olen käyttänytkin sitä.

Marssin takaisin Anttilan alakertaan ja kiersin sen löytämättä mitään kontaktimuovin näköistäkään. Etsin sellaisen opastetaulun sitten, että ymmärtäisin, miltä osastolta sellaista voisi todella löytyä. Voi sitä riemua. Taulussa luki, että kerroksessa kolme on se kirjasto. Hinasin itseni takaisin yläkertaan ja päätin, etten katso ketään ihmisiä päinkään, ettei sitten käy niin kuin viimeksi. Reippain mielin astelin kohti kirjastoa, josta saisi niitä Helka-kortteja. Tunsin jo Helka-kortin hyppysissäni. Ajattelin, miten hienolta se näyttää ja miten helposti minä sitten saan kurssikirjoja.

Jo aulassa istui monta kaunista tyttöä ja vastaan tuli heti parrakas mies. En ollut millänikään. Ne pelkää mua yhtä paljon kuin minä niitä, jankutin Oharilta saamaani neuvoa ja pyörin muorilookissani keskellä jotakin kummallista tilaa, jonka yhdessä ovessa luki jotakin opiskelijoitten ryhmätiloista ja toisessa vain henkilökunnalle ja opiskelijoitten yösisäänkäynti. Herranjumala. Pitääkö niiden öisinkin päästä kirjastoon, josta saa Helka-kortteja?

Siinä aulassa oli koppi, jonka päällä luki Info. Siellä kopissa istui jumalattoman julman näköinen mies, mutta missään ei lukenut mitään varsinaista tietoa siitä, olisiko se just kirjaston infopiste. Sehän olisi voinut olla vaikka minkä Kaisaniemen kyläyhdistyksen infopiste tai niitten opiskelijoitten ryhmätilan infopiste. Menin ihan raiteiltani taas. En olisi millään kehdannut kysyä, onko tämä nyt just sen kirjaston infopiste, josta saa niitä Helka-kortteja. Olin niin kuin en muka olisi nähnytkään koko ukkoa ja aloin kiireesti etsiä infotaulua, jossa neuvottaisiin se sellainen tiski, mistä saa niitä Helka-kortteja. Ei siinä neuvottu sellaista. Asiakaspalvelu olisi kerroksessa kaksi, ja minä olin kerroksessa kolme, mutta siitä tilasta ei vienyt mitään tietä kerrokseen kaksi. Kerroksessa kolme oli opastetaulun mukaan todellakin vain ryhmätiloja kauniille naisille ja parrakkaille miehille. Pakenin äkkiä ulos ensimmäisestä ovesta, jonka päällä oli kuva siitä vihreästä juoksevasta ihmisestä. En tiennyt yhtään, mihin kohtaa Helsinkiä putkahdin. Pettämätöntä suuntavaistoani hyväksi käyttäen päätin lähteä mäkeä alas ja huomasin tulleeni niille samoille kulmille, jossa viimeksikin hätäpäissäni olin sitä kirjastoa etsinyt.

Olin luvannut tulomatkalla käydä toimistolla moikkamaassa toimitusjohtajaa. Se on niin lähellä Stockmannia, että jos vain näen Stockmannin, löydän perille. Jostakin syystä, vaikka minä jumankauta näin sen Stockmannin kyltin jo kaukaa, niin minun piti silti mennä muka jotakin reittiä, josta varmaan pääsisin paremmin tai jotain. No en ihan päässyt.
En minä kyllä tajua, miten menen siitä Yliopiston atmosfääristä niin sekaisin, etten vähään aikaan tajua mitään. Siellä minun ei ainakaan kannattaisi opiskella, se nyt on jo aivan varma.

22 kommenttia:

Silja Orvokki kirjoitti...

Metrotasolta katsoen kirjasto taitaa olla kerroksessa neljä ja viimeisin kerron on silloin kahdeksan. Toisaalta taas neljännessä kerroksessa kaikki aloitetaan alusta ja sanotaan, että olet kerroksessa yksi. Ehkä siihen on upotettu jonkinlainen piilo-opetussuunnitelma. Tiedä häntä! Mutta kyllä se siitä ;D

Saara kirjoitti...

Ahaa! No sehän selitti :). Nehän on siellä ihan sekaisin.

Veijo-Kalevi "Veke" kirjoitti...

Kuten sanottu: jos pitää hoitaa homma, äänestän Saaraa!

Saara kirjoitti...

Hehheeehee, Veke. Miten musta tuntuu, että sulla ei ole kaikki kotona. Tai sitten olet vain kerta kaikkiaan aivan arvostelukyvytön :)

Ohari kirjoitti...

Hyvä Saara! Alku oli jo mainio. Ensi kerralla menet sitten vaan rohkeasti siihen infotiskille, koska jos kerran tiskille on leuhkasti tällätty info, täytyyhän niiden neuvoa. Sehän on lakisääteistäkin jo (tai ainakin pitäisi olla). Hus vaan uusi yritys!

Wilhelmiina kirjoitti...

No voi hyvänen aika, Saara. Ei me kirjaston tyypit nyt noin pelottavia voida olla...

Kuulehan sie. Mene tästä linkistä Helka-kortin hankkimisohjeisiin ja tulosta sen alla oleva Helka-kortin hakemuslomake, ja täytä se. Sitten menet lapun kanssa sinne kirjastoon (tai vaikka johonkin toiseen Helka-kirjastoon), ihan mihin tiskille vain, ja lättäiset lapun siihen ja henkilötodistuksen sen päälle. Jos oikein hyvä säkä käy, sinun ei tarvitse koko aikana sanoa sanaakaan, ja saat sen kortin. ;)

Eri asia on sitten sen jälkeen, rohkenetko oikein ryhtyä käyttämäänkin sitä. :D

Sonjuska kirjoitti...

Stockalla on niitä sisustuskontaktimuoveja. Sisustuskerroksessa (vitonen oisko), lähellä nappeja.

Mää tiedän, koska tänään KOSKIN SELLAISEEN!

Hihi.

Veijo-Kalevi "Veke" kirjoitti...

Mitäs tämä nyt on, Saara? Etteikö olisi kaikki kotona? Pyysin poliisiakin tarkistamaan asian. En kuitenkaan mennyt itsekään kotiin, vaikka poliisikin niin kehoitti nähtyään lähettämäni viestit. En tehnyt edes tutkintapyyntöä.

setäs kirjoitti...

Se on sitten huomenna (elikkä 8.11 keskiviikkona) Saaran syntymäpäivä!

Että joku sais leipoo kakun, joku käyvä rivasta skumppaa, ja laulookin suap. Vaikka se Happy Birthday....

Ei se ite jaksa niitä kakkuloita varmaan tehä!

Veijo-Kalevi "Veke" kirjoitti...

Sikäli kuin tuon setäs`n (sedään, setäsin, sedäksen?) lausuma pitää yhtä tosiasioiten kanssa, rohkenen vaaatimattomasti nostaa lukulasini jo nyt Saaralle:

HYVÄÄ 30-VUOTISPÄIVÄÄ SAARA!

minh kirjoitti...

Onko oikeasti?! No sitten vaan onnea Saaralle ja kaikille miljoonalle muulle marraskuussa syntyneelle tuttavalle, ystävälle,työkaverille, sukulaiselle ja perheenjäsenelle ,ja.. !

Sä siis melkein pääsit sinne, mutta et? Ens keralla varmasti natsaa. Usko pois.
-minh-

Saara kirjoitti...

Niin mutta...hö... Ohari, emmä tiedä kenen info se oli :) Ei siinä sanottu. Olis pitäny olla Infon info jossakin.

Ja Wilhelmiina, hyvä sun on sanoa, kun et nähnyt sitä miestä :D Se oli ihan miehen näköinen! Mutta kyllä mä ton täytän. Ehkä. Menee taas vähän aikaa toipuessa.

Haa, Sonjuska! Tänään menenkin sitten Stockalle! Kiitos. Ei tartte mennä kirjastolle päinkään!

Jaaha, vai niin setä. Vai että sillä tavalla. Jaha. Ja mitenkähän on mahdollista, että tuon muistit, juorusetä? Kiitos vain oikein paljon. Olen kyllä aika otettu muistamisesta, koska itse en muista enää mitään.

Ja kiitos kovasti Veke (Ei kyllä jaksais täyttää 30 vuotta ja niitä kaikkia siitä enää eteenpäin toiseen kertaan).Mene nyt sinne kotia jo.

Minh, en tiedä pääsenkö sinne ikinä. Jospa se on mun jokin tällainen tehtävä. Siis elämäntehtävä. Sitten kun mulla on se Helka-kortti, niin maailma lop

Sylvi kirjoitti...

Onnea Saara! Kyllä minäkin muistin, se on päivää ennen Henrik Gabriel Porthanin syntymäpäivää, jonka opin muusta yhteydestä.

Vielä vähän lisää rohkeutta, niin kyllä järjestyy Helka-korttikin. Voin vaikka saattaa, jos on tarpeen. Hyviä neuvoja tuli jo, tilauskupongista on hyvä alkaa.

kukkis kirjoitti...

Toivotan onnea ja monia hyviä Helka-kortillisia vuosia!

Anonyymi kirjoitti...

Jeee! Be HAppy!

tv
Hb

itte kirjoitti...

ONNEA!

Eläkeikäisetkin voivat opiskella avoimessa, joten turha sun on tuntea itseäsi siellä vanhaksi. Eikös luennoillakin ole sua vanhempia?

Ja onnea edelleen ;)

SusuPetal kirjoitti...

Onnea syntymäpäivän johdosta. Paistakoon päivä ja kuultakoon kuu kunniaksesi:)

Saara kirjoitti...

Kiitos kaikille! Olen otettu.

eki vaan kirjoitti...

Ei haileinta hajuakaan mikä on helka-kortti, mutta jos yhä ahistaa työtkin eikä vaan kerrokset, niin kokeileppa työmatkalukemiseksi Kirsi Räisänen - Jouko Lestinen "Kyllin hyvä", Työterveyslaitoksen tuoretta tuotantoa.
Jos ei siitä yhtään iloa ole, niin ainakin sitten nousee kait verenpaineet. Siis meinaan, että hyödyksi on kuitenkin mikäli hypotonian suuntaan sattuu paineet olemaan kallellaan, eikä ylikierroksilla nekin.

Ohari kirjoitti...

Kuules nyt. Jos infopisteeseen ei ole erittäin täsmällisesti yksilöity mikä info se on, niiden on autettava. Näin sanoo laki (tai ainakin pitäisi sanoa). Etkä sä nyt mitään intiimiasiaa ole sinne menossa hoitamaan. Ei, Helka-korttia ei laajastikaan tulkiten voi laskea intiimiasiaksi. Että sinne vaan! Hus!

Saara kirjoitti...

Hei vaan, Eki vaan. Täytyypä lukaista. Kiitos vinkistä. Se on siis vähän niin kuin meidän koira se kirja. Periaatteessa senkin pitäisi laskea verenpainetta, mutta kyllä se sitä sitten nostattaakin.

Onhan, Ohari. Se on ihan selkeä intiimi-kortti. Miten niin ei ole?

Anonyymi kirjoitti...

Andrzej Lepper
Roman Giertych
Darmowa bramka sms
Iguana
Śmieszne filmiki