tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Minä olen makeinen

Aamuviiden juna on siitä omituinen, että sen matkustajista osa on menossa töihin, osa tulossa töistä ja osa taas on tulossa jostain pilvien takaa. Pyrin junassa aina menemään mahdollisimman yksinäiseen nurkkaan. Yleensä saankin istua aivan rauhassa. Joskus olen kyllä miettinyt sitäkin, että milläköhän perusteella ihmiset näyttävät karttavan minua aamuisin. Enhän minä nyt voi niin tylyn näköinen olla, enkä edes haise pahalle.

No tänä aamuna tummaihoinen mieshenkilö Finland-lippiksessään hoippuroi siihen eteeni, osoitti tummalla sormellaan tyhjää paikkaa vierelläni ja kysyi:
- Saako... tähän... istu? mies kysyy ääni sopertaen. Jokaisen sanan välillä on kymmenen sekunnin tauko.
Minä muljautin silmiäni kerran ympäri. Herranjestas. Missä maailmassa tuo oikein elää, ajattelen kuin pöyhkeä rouva. Tässä mitään rasisteja olla, saatana.
- Senkus istut.
Mies rojahtaa alas, sen luomet roikkuvat puolittain punaisten silmävalkuaisten päällä ja se nojaa huokaisten penkkiin. Se on vankasti aineissa, koska ei haise lainkaan viinalle, mutta on ihan pihalla. Minäkin huokaisen, kaappaan käsilaukkuni tiukemmin syliini ja yritän nukkua. Mies alkaa räplätä kännykkäänsä. Kohta afrikkalaiset sulosävelet tärähtävät ilmoille ja minä luulen että sen puhelin soi. Mutta mies ei vastaa. Musiikki jatkuu vain ja ehdin jo visioida tummaihoisia naisia rinnat paljaana tanssimassa nuotion ympärillä, kun mies yhtäkkiä kääntyy minuun päin ja nostaa sormensa ylös. Se on niin aineissa, että sormi jää jotain kahdeksi minuutiksi ylös eikä mies saa sanotuksi mitään. What? Siinä se istuu sormi pystyssä ja tuijottaa niillä päihtyneillä silmillään ja ripset kiharalla. Sitten sen tummat ja paksut huulet aukeavat vähitellen, sulkeutuvat ja aukeavat uudestaan, monta kertaa. Just niin kuin kala kuivalla maalla se saa sanottua:

- Minä ................................olen............................
..........................makeinen.

- Anteeksi mikä? Kysyn vaikka ajattelen että whatever. Ole mikä haluat. Ei se välttämättä sano niin, kunhan sopertaa ja nielaisee kirjaimia kuivaan suuhunsa. Sitten sen sormi nousee ylemmäksi ja se sanoo ponnekkaammin:
- Kenialainen.
- Ai jaa. Okei.
- Tiedätkö... sinä... Kenia?
- Joo.
- Paljon ongelma.
- Joo.

Mies on tyytyväinen ja torkahtaa hetkeksi. Sitten se taas aivan yllättäen herää ja nostaa sormensa.
- Täällä on... paljon... somalia.
- Joo.
Mies nojaa taaksepäin. Kerää voimia ja sanoo:
- Paskoja.
- Okei.

Alan katsella ulos ja toivon että somalivastainen mies nukahtaa. Mutta ei se nukahda. Se alkaa udella missä asun ja missä olen töissä. Sitten se pyytää puhelinnumeroani ja kutsuu Keniaan lomalle. Sanon että joo. Totta kai.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ha ha hauska kuulla, huva juttu.

kai

Inkivääri kirjoitti...

Että semmoista, miksi afrikkalaiset olisivat vähemmän rasisteja kuin muut?!?;)

Anonyymi kirjoitti...

Erinäisiä vuosia sitten yksi korkea poliisiviranomainen Keniasta oli käymässä Suomessa. Oli tehnyt kadulla havaintoja ja totesi:"Ai, olette ottaneet somaleja tänne. Meiltä saisi lisää." Eivät ole kovin suopeita naapurimaan väelle.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on sellainen käsitys, että ketkään muut afrikkalaiset eivät pidä somaleista. Ovat jotenkin ihan oma porukkansa, eivätkä halua olla tekemisissä muiden afrikkalaisten kanssa (jotka ovat yleensä hyvää pataa keskenään, olivat mistäpäin vain), eivätkä muiden maiden afrikkalaiset somalien kanssa. Kumma juttu...

--KATA-- kirjoitti...

Sympatiani.

Saara kirjoitti...

Kiitos kiitos. Ja joo, just näin kaikille.

Kuulin myös tänään, että kaikki afrikkalaiset tosiaan yleensä pitävät somalialaisia Afrikan mustalaisina. Merkillistä. Koskaan en ole tullut ajatelleeksi tällaista.

Sekin tyyppi, vaikka oli aivan aineissa, halusi tuoda esiin sen, ettei varmasti ole Somaliasta kotoisin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kaipa muutenkin, naapurimaat harvemmin ovat ylimpia ystavyksia keskenaan ja sitten vaan vaihtelee etta onko avoin sotatila vai vain puoli-hyvantahtoista piruilua. Riippumatta siita missa pain maailmaa ollaan.

Karpalo kirjoitti...

Et olkaan julkaissut aikoihin näitä junajuttuja. nää on ihan huippuja.

Pippuri kirjoitti...

Hyvä juttu :)) Hahhaa....

Saara kirjoitti...

Kiitos Karpalo ja Pippuri.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä novelli.

Saara kirjoitti...

Vai vielä novelli :)

Anonyymi kirjoitti...

Reijo Taipale otti kyrpää perseeseen esinahka takana saatanat kikkeli jumalauta ja imee myös kyrpää esinahan alta