maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Hätäkeskuksessa on ruuhkaa

Jo on touhua. Paksu puun oksa kaatui tuossa meidän talon nurkalla puhelinlangan päälle. Siinä se kellottaa. Jompikumpi niistä varmaan ajan kanssa antaa periksi. Puhelinvaijeri on tosin jo osin kuoritunut ja tolppakin on mennyt ihan kallelleen. Yritin etsiä puhelinyhtiön sivuilta sopivaa numeroa tällaiseen ei niin akuuttiin hätään, mutta ei siellä mitään ollut. Soitin sitten Kyrsälän palolaitokselle kysyäkseni, mihin minun oikeastaan pitäisi soittaa. Sieltä käskettiin naputtelemaan 112. Hätäkeskuksessa miellyttävä miesautomaatti vastasi, että on ruuhkaa ja käski odottamaan sulkematta puhelinta. Hetken päästä se alkoikin uudelleen hälyyttää, mutta kukaan ei enää vastannut. Ei edes automaatti. Sitten puhelu katkesi.

Ja taas sama uudestaan. Hälyttää, automaatti vastaa, hiljenee, hälyttää, automaatti vastaa...

En millään kehtaisi tällä asialla viedä jonotusaikaa joltakin sellaiselta, joka on todellisessa hengenhädässä. Nimittäin jos jotakin vakavampaa jollekulle tässä lähelläni sattuisi ja joutuisin kädet vapisten toistuvasti naputtelemaan 112 sekä kuuntelemaan ruuhka-automaattia, ehtisin itse kupsahtaa sydäriin vastausta odotellessani.

Nyt en yhtään tiedä mitä tekisin.

PS. Pakko se oli sitten yrittää ja lopulta, monen kerran jälkeen sieltä vihdoin vastattiin!

4 kommenttia:

Allyalias kirjoitti...

No jopas siellä on ollut myrsky ja myräkkä!

... Kuinkahan moni oikeasti kupsahtaa automaattia kuunnellessaan? Olisko pikkuisen hirveää...

Joko se oksa on saatu sieltä pois?

Anonyymi kirjoitti...

Nykyaikanakaan ei kansalaisten omatoimisuus ole kiellettyä: näppylähanskat vaan käteen siellä ja moottorisaha mukana myrskyn silmään.

Saara kirjoitti...

Juu, oli täällä. kamala vallan, Ally. Se ei tainnut teille asti yltääkään.

Kyllä se Enska vaan on kiellettyä, kun johdoista on kyse. Jos mokaa jotakin ja johdolle aiheutuu vahinkoja, niin näppylähanska maksaa, saatana.

Anonyymi kirjoitti...

Hätä keskus voi auttaa jos VITUTTAA SAATANASTI PERKELEEN JUMALAUTA kikkeli pippeli perse ja kyrpä