lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Lihansyöjät lakkoon!

Alkon lakkoa ei sitten tulekaan. Kaikki juopot nyt iloitkaa, eteenkin se kymppiuutisten eilinen mies, jolle Alkon myyjien lakko olisi aiheuttanut suuria ongelmia:
- minä kun niin tykkään juopotella.

Lakonuhka leijuu koko ajan yllä. Koskaan ei tiedä, kuka seuraavana uhkailee, paperimiehiä lukuun ottamatta. Nyt olisi kuitenkin toivottavaa, että myös lihansyöjät aloittaisivat lakon siihen asti, kunnes kaikki kusipäiset sikalan pitäjät olisi pistetty samaan karsinaan tekosiaan miettimään. Ei mene jakeluun, että kaikki tuo eläinten kurjuus olisi Suomessa lain mukaan sallittua.

Pystyisiköhän edes "normaali" ihminen pitämään tehotuotantosikalaa lainkaan, vai kävisikö porsaista huolehtiminen niin kovasti kunnon päälle, että tilanne olisi kohta samanlainen. Vai onko todella mahdollista olla niin ylirasittunut, että läävissään viruvat sairaat siat eivät herätä minkäänlaista empatiaa niiden omistajissa. Jokainen kituva elikko kun on tienesteistä pois, pelkkää hävikkiä, jonka hoito- tai lopettamiskustannukset menisivät hukkaan. Kuolkoot saatanat itsestään. Pelkkää kiusaa tekevät sikalan pitäjälle pitkittämällä omaa kuolemaansa.

Lisäksi poliisit voisivat nyt ruveta lakkoilemaan, jotta Oikeutta eläimille -järjestö säästyisi rikossyytteiltä. Jos ei ole mitään salattavaa, ei kuvaamisesta ole ollut mitään haittaakaan. Itse en kehtaisi enää eläinten laiminlyönnin jälkeen valittaa kiinnijäämisestä. Saisivat hiljaa hävetä.

12 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Minä luulen, että ihminen yksinkertaisesti vain turtuu, koska niitä eläimiä on niin paljon, niitä pitää olla paljon että tilalliset saisivat niistä elannon irti. Joten ne elikot lakkaavat tuntumasta elollisilta olennoilta. Vastaava turtuminenhan tapahtuu sitten ihmistenkin suhteen kun ajat kovenevat ja alkaa tulla vainajia, esim. sotien yhteydessä. Ensin ollaan järkyttyneitä, menee ruokahalut ja yöunet, mutta kohta raadot muuttuvat arkipäiväisiksi, eikä enää hätkähdytä kun vierestä ammutaan porukkaa ja muitten napsuttelu kiväärillä matalaksi alkaa sekin tuntua ihan normaalilta. Ihmiselle on luonteenomaista suuri sopeutuvaisuus. Olemme tilannesidonnaisia otuksia.

Saara kirjoitti...

Niin, kyllä, Kirsti, tuo varmasti pitää paikkansa. Ehkä tuo tehotuotanto on EU:n aikaansaannosta. Toivottavasti videopätkät leviävät ympäri maailman, erityisesti nyt EU:n alueelle, jotta ymmärtäisivät, mihin tällainen johtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on selvä, ettei Eu ainakaan eläinten asiaa ole auttanut, koska juuri se on luonut paineita tilakokojen kasvattamiseen. En oikein edes uskalla ajatella millaisia lihatehtaita on Tanskassa, mistä tänne rahdataan halpoja joulukinkkuja, tai Belgiassa. Halvalla liharuualla on kallis hinta, mutta sen hinnan maksavat eläimet. Olisi tietysti hyvä jos lihaa syövät kuluttajat alkaisivat vaatia eläinten eläinarvoista kohtelua, mutta sellainen tuntuisi heti omassa rahapussissa. Jos possuille annetaan iso lätti missä ne saavat lajityypillisesti tonkia ja kuopsutella, kyljysten hinta moninkertaistuisi.

Saara kirjoitti...

Ei se kyl mitään haittaisi. Ihmisillä tuntuu olevan varaa muutenkin vaikka mihin. Itse en possua syö kuin jouluisin, mutta tänä jouluna se taitaa jäädä syömättä. En minä sitä jää edes kaipaamaan.

Tahra kirjoitti...

Kuinka kallista olisi jos ne porsaat saisivat hillua jossain maapohjaisessa muta-aitauksessa? Tuskinpa hirvittävän hintaista! Vai onko sekin jo kiellettyä hygienian nimissä? Betonilattiahan on niin kovin luontainen alusta sioille. Ja onko purut tai heinä niin jumalattoman kallista ettei sitä voi sioille uhrata? Aina se valkoisen persialaismaton kustannustehokkuudessa voittaa, rakkaat lihatilalliset, vähän suhteellisuudentajua peliin hei!

Minä ainakin nakertaisin häntääni neuroottisena jos elelisin vankina betonibunkkerissa. Se tilallinen oli varmaan sivellyt sikojen hännät Kynnelillä etteivät rouskuttaisi saparoitaan.

Kaikki Suomen siat, nyt barrikadeille! Alkakaa jäystää häntiänne jatkuvasti (ei mitään puolentoista minuutin pituisia taukoja silloinkaan tai etenkään silloin kun teitä kuvataan)!

Olen onneksi valmiiksi jo kasvissyöjä (eikä sianliha maistunut silloinkaan kun lihaa söin). No, kalkkunaleikkelettä olen toisinaan leipäni päälle hivauttanut, mutta nyt saa kyllä loppua sekin, koska kyseinen uutinen herätti mielessäni heti kuvan metri kertaa metri kertaa metri-häkkyrästä johon on säästämisen ilosta sullottu kymmenen elävää kalkkunaa pulskistumaan ohuenohuita leikkeleitä varten.

Ei mahdu kyllä minunkaan tajuntaani kuinka joku voi olla neutraali eläimen kärsimyksille. Vollotan nimittäin masentuneena pitkin pituuttani lattialla jos olen niin kipeänä etten jaksa lähteä koiran kanssa kunnon lenkille vaan se joutuu pärjäämään pissikakkareissuilla koko päivän. Vollottaminen ei eläintä auta, mutta luulisin että minulla on sentään tunteet tallella ja sydän paikallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onneks selvittiin tästä kansallisesta katastrofista. 141:stä. Saadaan maksaa omasta pussista ihan EU:n luvalla sika- ja siipikarjallisille puhtaasta... öh. Kyllähän omavaraisuuden pitää aina olla ensisijaista, varsinkin tässä venäjä-venäjä-venäjän kyljessä. Viinihakemuksen poisvetäminen oli
kyllä virhe, jotenkin pitäs saada alulle edes oma kiivien, banaanien ja viinirypäleitten teho...
*
Mitä lihansyöjät lakkoon, vittu! Lihansyöjät joutas kerätä samanlaisiin häkkeihin ja oloihin
muutamaks kuukauveks, vaikka paskaako ne siitä oppis. Minulla nyt vaan on niin paksu kallo, että
siihen ei mene se, että miks hyvä ruoka pitää kierrättää ensin jonkin elikon kautta ennen kun sen voi
ihminen syödä. Vai onko sekin olevinaan jotain ilmastoystävällistä touhua, mitä häh! - Toisaalta Suomessa on jo muutenkin yli puoli miljoonaa köyhyysrajan alapuolella elävää, kaikenlaisia juoppoja ja loisia.
Niitä voitas ruvetaa tehoruokkimaan ja pistää ne sitten lihoiksi, olis niistäkin lopulta jotain hyötyä.
Ei sitä lihaa kukaan erottaisi sianlihasta, jos siihen vähän E-koodi lisäaineita ja -värejä sekaan lykkäisi.

*
- Päivää!
- Huomenta päivää!
- Tekisin tutkintapyynnön vai mikä vitun rikosilmotus se on - kotirauhan häirinnästä.
- Jahas, kirjataan. Kuka, mitä ja missä?
- Ryypättiin siinä niinko tavallista, aika tuiskeessa oltiin, ja Saku alko taas aukoon naamaansa. Repa silpasi sitä puukolla ja eikä ku henki veks. Ja eikö joku vitun pulipää mulkku saanu siitä salaa ikkunasta kuvia ja filminpätkän juutuupiin, perkele.
- Aha, aika törkeetä, selvää pässin...

Saara kirjoitti...

Totta, kerrassaan totta, Tahra. Kuinkahan kalliiksi se muka tulisi. Ja muuten se koira kyllä tajuaa, milloin ihminen on liian uupunut pitkille lenkeille. Meidän Mäkkäri on siinä ihan yliveto. Samanlainen laiskanpulskea viikonloppuisin kuin emäntäkin. Paitsi tänä aamuna oltiin tunti, kun oli lunta ja koirilla hauskaa.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olisi saanut koko 141 toteutumatta, mutta mitä se auttaa. Samanlaisia hädänalaisia ne eläimet varmaan ovat muuallakin EU:n alueella. Suomalaisiin sikafarmareihin voi sentään jotenkin yrittää vielä vaikuttaa.

Heh, anonyymi, syötkö sinä oikeasti rehua? No joo, mun täytyy ostaa kunnon kasviskeittokirja. Se tuntuu niin työläältä, eikä voi tehdä valmiiksi isompia satsejakaan, kun ei ole enää pakastinta. Se meni rikki, eikä ole kerennyt ostamaan uutta.

Aivan niin. Justiinsa niin. Kyllä ihmisten pitäisi saada tehdä kaikenlaisia laittomuuksiaan kotona ihan rauhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ei eläimiä saa syödä. Minusta hauskempaa on kun niille laitetaan hassuja vaatteita pälle ja sitten niitä saa nauraa.

Saara kirjoitti...

Niin tai jos syötäisiin nyt kaikki pois, ennen kuin ehtivät lisääntyä.

Mitä ihmettä, totta kai eläimet pitää pukea hassusti ja mielellään sävy sävyyn. Täytyyhän nyt jokin taso sentään olla.

Vt kirjoitti...

Jos ei ole mitään salattavaa, ei kuvaamisesta ole ollut mitään haittaakaan.

Eikö se mene enemmänkin niin, että nimenomaan silloin kuvaaminen / salakuuntelu / käsien irti leikkaaminen / homoksi haukkuminen häiritsee, kun ei ihan oikeasti ole mitään salattavaa?

Noin muuten olen kaikesta ihan samaa mieltä.

Saara kirjoitti...

Öö, Vt, en minä vaan tiedä! Minä menen saunaan.

Elegia kirjoitti...

Vt, riippuu ihmisestä, mikä häiritsee. Itse voisin alistua huumetesteihin (kuten puhallustestiinkin autoillessa), vaikken olekaan käyttäjä. Paitsi siis alkoholin, mutta kännissä en aja. Siis jos olisi ajokortti.