perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Pamista jaTomista sekä avaruustyranni Xenusta

DNA:n asiakaspalvelijoilla on syytä skumppaan. Pomopuoli heltyi vihdoin eikä ajanut työntekijöitään liikealan "työehtosopimusten" alaisiksi. Olisihan se karmeaa ollutkin. No, Pam kyllä nyt näyttää yrittävän sentään jonkinlaista parannusta. Mutta parantaako raha tilannetta, kun työsopimus on pullollaan mitä tyhjempiä lauseita? Otetaanpa heti alusta yksi:

"Työaika voidaan järjestää niin, että se on viikossa 37,5 ja vuorokaudessa enintään yhdeksän tuntia.

Työpaikkakohtaisesti työajoista voidaan sopia toisinkin." (PAM)

Kerran soitin Pamiin työvuorolistaa tehdessäni, että oliko jonkin arkipyhän pitämiseen tullut muutoksia ja miten palkka edelliseltä illalta määräytyy. Yritin siis pitää työntekijöideni puolta, etten olisi teetättänyt liikaa töitä sillä viikolla ja että olisivat saaneet asianmukaiset lisät tarvittaessa. Koska en itse kuulu siihen mammareitten liittoon, enkä mihinkään muuhunkaan, en saanut niiltä tietoa. Se nainen siellä luurin toisessa päässä sanoi tylysti, että asia ei kuulu minulle, koska en kuulu liittoon. Kehoitti soittamaan työnantajaliittoon ja kysymään sieltä. Minäkö työnantaja? Surkea esimies, jota eivät puolusta Pam eivätkä työnantajatkaan.

No, Pam on uhannut pikkuruisella vajaan vuorokauden lakolla. Vaatimukset ovat aika kovat, mutta ymmärrettävät. Ongelmallisimpana minä ainakin näen sen, että myyjien palkkataulukko lopahtaa 8. vuoteen. Sen jälkeen palkka ei enää koskaan nouse. Eihän se mitenkään motivoivaa ole, jotta jos jossakin näette vanhan ja väsyneen myyjän, miettikää, että se on tehnyt niitä töitä jopa kolme-neljäkymmentä vuotta samalla palkalla (indeksikorotuksia lukuun ottamatta). Käsittääkseni tähän ei olla hakemassa mitään muutosta tälläkään kertaa.


Kaupan liiton varatoimitusjohtaja Heikki Ropponen uskoo, että mahdollisen lakon vaikutukset jäävät vähäisiksi.

- Kaupat pyritään pitämään auki esimiesvoimin, Ropponen sanoo.

Sopii yrittää. Tuskin niistä monikaan sentään Kaupan liittoon kuuluu.

***

Tom Cruisen bunkkeri on kyllä hieno. Skientologiaan hurahtanut Tom Cruise uskoo Entertainmentwisen mukaan, että paha galakseja hallitseva avaruusolento Xenu suunnittelee hyökkäystä maapallolle. (IS 4.10.)

Toki se on ymmärrettävää, kun on kerran ollut Maailmojen sodassa osallisena, että sitä varustautuu sitten pahimpaan ja kaivautuu bunkkeriinsa. Mutta kuka siis on tämä galaxiamme pelolla hallitseva ufopahis Xenu? Miksi minä en ole kuullut siitä? Onko tästä avaruustyrannista Georgelle ja Vladimirille uhkaksi?

_______________________________________________________________

Nyt se on todistettu, että ilman kateuttakin voi ihan kuulkaa antaa erimielistä palautetta esimerkiksi Anja Snellmanille tahi jollekin nuorelle ja kauniille esikoiskirjailijalle. Sivupalkkikyselyssä itsestään selvänä asiaa piti 53 % vastaajista. Lisäksi 26 % vastaajista oli jopa sitä mieltä, että kateuskortin vetäjät ovat itse kateellisia ja menettäneet siksi objektiivisen käsityksensä palautteen antamiseen. Loput hajaäänet eivät olleet tuloksen kannalta kovin merkittäviä. Yksi oli sitä mieltä, että poikkipuolista palautetta ei tosiaan voi antaa ilman kateutta.

17 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Mutta, siellähän paistaa aurinko...

Ai niin, ei minun sitä pitänyt kirjoittaa, hämmennyin vaan niin paljon.
Itse asiassa en muista mitä minun piti kirjoittaa.
En siis kirjoita mitään.
Mutta toivotan hyvää viikonloppua, lähden Turkuun messuamaan.

Alceste kirjoitti...

Xenu liittyy $kientologiaan. Kukaan ei haluaisi tietää enempää.

Saara kirjoitti...

Susu, hyvää matkaa Turkuun ja terveisiä!

Alceste, mä olen niin utelias luonne. Tiedätkö sinä siitä siis jotakin? Onko se naimissa ja onko sillä lapsia?

Anonyymi kirjoitti...

Hm jaa kaikenlaisia epäuskottavia höpötyksiä sitä keksitäänkin heh heh. Wikipedia tietää. Vaikka kyllähän alieneita piisaa ei sen puoleen. Ainakin Cruise saa nyt tietoa Xenusta ja omaa ja skientologian mainetta levitettyä moneen blogiin. Onkohan bunkkerissa jotain kunnon puolustusjärjestelmiä kans? Ei taida tuommoisesta bunkkerista olla paljoa vastusta galaksien pahikselle. Vaikka Cruisen edustajahan on kieltänyt koko homman. Mutta eihän sitä tiedä mihin kaikkeen mitäkin voi käyttää.

Vt kirjoitti...

Helppohan tästä on huumoria repiä, mutta odottakaapa kun Xenu todella hyökkää ja Tom Cruise sekä muutama kaivosonnettomuudessa juuri parahiksi ollut venäläinen ovat ainoita maapallolla eläviä ihmisiä. Silloin... No, silloin sitten niin.

Saara kirjoitti...

Ou vau. En olisi uskonut, että se wikipediassa, tosin katsoin vain suomenkielisiltä sivuilta. Siellähän oli kuva ja kaikkee :)

Kenenpä edustaja ei moista kieltäisi... hahahaaa... se ihmisparka on kyllä joutunut kieltämään vähän useamminkin kuin kolmesti.

Saara kirjoitti...

Hehhee, jo minä sitä, Vt, ajattelin, että hyvä ihme millainen maailma tästä tulee, kun Tomppa nuorikkoineen jäävät tätä palloa yksiksensä sieltä maanalaisesta bunkkeristaan käsin Xenun hyökkäyksen jäljiltä hallitsemaan.

Mutta niin, sittenpä nähdään.

Anonyymi kirjoitti...

Vladimir ja George pelottavat eri tavalla kuin Xenu, josta ei tiedä mitään. V ja G ovat sentään näyttäytyneet.

Tuli yhtäkkiä muisto kaukaisuudesta mieleen, käynti scientologien koulutuskeskuksessa suuressa Helssingin kaupungissa. Testin mukaan olisin tarvinnut apua jos jonkinlaista. Nyt taitaa olla jo myöhäistä, kun tuli tuolloin torjuttua se apu aika ikävin sanankääntein.

Anonyymi kirjoitti...

all = Almamaria

Nyt se Xenu kaappasi kykyni kirjoittaa.

Saara kirjoitti...

Hyvä ihme,Almamaria, olet käynyt sellaisessa paikassa? Xenu piti sinua varmasti silmällä silloin ja kosti nyt.

kervå kirjoitti...

Minä pelkään Xenaa. Tai lähinnä että joutuisin katsomaan sitä ohjelmaa. Se on kauhea.

Saara kirjoitti...

Mun mielestä se oli ihana amatsoni, Kervå. Sillä Xenallahan oli kauhea fanilaumakin. Mun mielestä olisit voinut olla just nappi Xena-fani.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Pamihan on pahempi ku DiaPam, vaikka oikeesti se Selin pitäs potkasta poies, ja sinne järkätä joku IHMINEN! - Kuka vittu tollasesta lakosta muka kärsii, kaikki paikat nii kii ettei sitä kaljaa heru mistään, saati makkaraa. Vittu kun niillä olis just kortit kädessä eikä ne ikinä käytä niitä!
*
Yks iäni tauas sen puolesta, että tää bloginpitäjä TONTTU asettuu ees johkin eholle muuhunki ku lavalle kellarii!

Anonyymi kirjoitti...

Just - tauas! - Mustasukkasuus tuas ylitti alennusmismin (rea...-), vittu tätä sukkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän suorastaan vaatii elokuvaa - "Xenun kosto", "Xenu palaa kotiin", "Xenun poika" jne jne. Tähtinä Tomppa ja Xenua näyttelisi, no, joku. Maski sillä kuitenkin olisi.

Saara kirjoitti...

Mistä sää Setä nyt huutelet? Siis kuin nopee oikein olet? (sisäpiirijuttu, ei kannata edes yrittää)

Mutta mikä mustasukkaisuus alennusmismi? Kuka tonttu? Mikä sukka? Ja joo, mun pitäis itte asiassa olla jo jossakin pääjehuna, eikä vaan ehdolla :) hahhaaa...

Mutta kun ei ne tajua, minkä timantin tässä nyt menettävät, mitkä tahot hyvänsä. Näin se on. Voi niitä raukkoja.

Saara kirjoitti...

Almamaria, kun luin sitä juttua wikipediasta, niin kyl se aika huono käsis oli, tosin kieltämättä jokin b-luokan scifipläjäys siitä tuli mieleen.