perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Nämä surkeat otsikot alkavat ottaa päähän

Mieheni unohti eilisen hääpäivämme. Olisinhan minä siitä huomauttanut, jos olisin muistanut. Viisitoista vuotta sitten vietetyt häät olivat hyvin hauskat. Niitä vietettiin järven rannalla Muuratsalossa, eräässä tanssipaikassa, jonka vuokra oli naurettavat sata markkaa. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, lupiinit ja päivänkakkarat kukkivat tienpientareilla ja maljakoissa.Koska olimme köyhiä, teimme booliin viinin itse, ostimme jostakin kyläpanimosta sahtia ja leipomosta tingittiin karjalanpiirakat tuttavan alennuksella. Äiti sai lahjuksena muutaman laatikon Tapolan lämmintä mustaamakkaraa jostakin kumman syystä, ja orkesterina toimi sukulaismiehen pumppu. Vieraatkin kuljetettiin Jyväskylän kaupungin kirkosta juhlapaikalle yhden kaverin bussilla ja morsiuspukukin oli vuokrattu. Morsiuskimpun teki tuttu kukkakauppias ja halvalla tietenkin. Pitopalvelusta tuli sitten se kakku ja kahviastiat. Vieraita oli sata ja häitä tanssittiin aamuyöhön asti.


Siinä sitä ollaan, erään avioliiton aamuna.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saara, et varmaan huomannut, mutta kuvan päällä on pitsiliina.

Saara kirjoitti...

Hyvänen aika, onko? Yritä ottaa se siitä ruudulta pois :)

Ohari kirjoitti...

Viisitoista (15) vuotta! Onneksi olkoon! Se on tosi monta!

reiska kirjoitti...

Niin, ne oli nuo sota-ajan häät sellasia. - Pikkasen on sulla vielä
matkaa http://koti.mbnet.fi/tanka/juhlapaivat.html
brijanttihäihin, BRIJANTTI, voihan Vitalis.

Saara kirjoitti...

Joo, Ohari. Monta.

Voi hyvänen aika! Nehän olisivat olleet kristallihäät, jösses sentään.

Elä Reiska viitti noista krijoitusvirheistä vaahdota. Kuka sitä 80 vuotta naimisissa ehtisi muutenkaan olemaan. Kai se on sama, onko se brijantti vai briljantti.

reiska kirjoitti...

Mulle on kyllä yks hailee, oli puu- pumpuli-, tai paperihäät. Sulle sopis kyllä paremmin ku kristalli ni vempula- tai tumpelohäät.

Anonyymi kirjoitti...

Minä pidin tästä kuvasta, mustavalkoinen hääkuva ja pitsiliina. Hyvä oivallus.

Saara kirjoitti...

Kiitti, Tui, pitäisiköhän tunnustaa...äää... no kun mä olen just kaivanut kaikki liinavaatteet ja hörhelöt tuohon esille ja se oli niinku ensinnä käsillä. Eiku en mä tunnustakaan... se oivallus oli parempi selitys.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa on symboliikkaa: parisuhteesta näkyy ulospäin jotain, mitä muut näkevät , mutta suhteen sisin, se mikä ihmisiä pitää yhdessä, on muille näkymätöntä, häivähdyksiä siitä voi joskus nähdä kuin pitsiliinan takaa, mutta silti kahden ihmisen välinen rakkauden salaisuus säilyy.

Anonyymi kirjoitti...

Ovat ne jotkut osanneet säilyttää järkensä hääjärjestelyissä. Nykyisin monet ovat niin suurellisia, että ensinnäkin monen hengen voimalla vuosi suunnitellaan ja järjestellään kaikenlaista ainutlaatuista. Sitten lysti maksaa niin paljon, että ero ehtii tulla ennen kuin lysti on maksettu.

Saara kirjoitti...

Aika hyvä analyysi, Tui. Kiitos.

Sylvi, en tiedä kumpi sitten parempi. Eihän sitä voi tietää.