maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Can you see the light?

Alkukevennys: Jaa, no nyt ei enää ole mitään hätää. Pian pääsee hässimään robottia muuallakin kuin fantsuissa ja kaikki puute sekä kurjuus katoavat. Can you see the light? Hallelujah!

Maastrichtin yliopistossa Hollannissa työskentelevä
David Levy väitteli tohtoriksi ihmisten ja robottien välisistä suhteista viime viikolla. - Ennusteeni on, että vuoden 2050 tienoilla Massachusettsin osavaltio ensimmäisenä laillistaa avioliitot robottien kanssa, Levy visioi... Digitoday, today

Tuota, olisiko jollakin muitakin hyviä ideoita aiheiksi, joilla tohtoreiksi väitellään?

Loppuraskautus: "Sitä ei tahdo nykyaikana uskoa, että yrityksessä pomo päättää, onko työntekijä riittävän sairas lääkäriin", aluepäällikkö Irmeli Mäenpää Palvelualojen ammattiliitosta Pamista sanoo." HS 15.10.2007 ja HS 26.9.2006

Joskus kyllä ihmetyttää tämän maailman sinisilmäiset ihmiset, jotka todella luulevat, että työntekijöiden asiat ovat ihan hyvin. Voi voi. Näitä tämmöisiä firmoja, joissa työnantajalla on sairastumisesta eriävä mielipide on Suomessa pilvin pimein. Monet yrittäjät ovat yhä despootteja.

Nythän ne työnantajat oikein porukalla hakevat oikeutusta sille, ettei sairastapauksissa palkkaa edes tarvitse maksaa: Maanantaina päättyneissä kaupan alan neuvotteluissa työnantajat halusivat edelleen heikentää sairasajan palkkaa, aattovapaita, työaikalisiä sekä osa-aikatyöntekijöiden työaikaa koskevan sopimuksen irtisanomista... Pam

Toki on hyvä, että pamilaisetkin siihen vähitellen heräävät.

Mutta tämä vähän ihmetyttää: "Esimieheltä haetaan aamulla liikkeestä maksusitoomus/ lupa terveydenhoitajalle/ lääkärille joka käyntiä varten erikseen ja samalla mitataan kuume, jos kyse on ylähengitystiesairauksista." (HS edelleen)

Siis mitä? Maksetaanko jossakin firmassa lääkäriin menomatkat vai mitä tässä ihmetellään? Ikinä kuullutkaan moisesta ylellisyydestä.

"Sopimuksiin on kirjattu, että jos työntekijä ei noudata irtisanomisaikaa, HairStorella on oikeus ottaa vahingonkorvaus lopputilistä." (edelleen HS)

Miiiitä hemmettiä? Eikö tämä ole palvelualoilla ihan normaali käytäntö? Siis jos irtisanomisaikaa ei noudata, ei siltä ajalta myöskään tule palkkaa eikä kerry lomakorvauksia, jos ei kerran ole töissä.

Kiva kun sellaiset ihmiset taistelevat ja kirjoittavat näistä jutuista, joilla työolot ovat niin toisenlaiset, etteivät ne ollenkaan tajua systeemin olevan ihan normaalia ja valitettavasti myös laillista tässä maassa.

No, saa nyt nähdä miten Pamin vaatimusten tässä työtaistelussa käy. Kirjoitin niille jo pitkän kirjeen viime viikolla ja haukuin ne aika pahasti. Ne kun lähestyivät ensin kirjeellä, joka oli täynnä korulauseita, että piti ensin vähän köhiä ja sitten oikaista. Ne muun muassa väittivät, että haluavat jatkaa Pamin työehtosopimuksia noudattavien myymälöiden kanssa harjoittamaansa neuvontaa epäselvissä asioissa. Jos muistanette, mitä tässä taannoin kirjoitin, niin ymmärrätte närkästykseni.

Ärsyttää, kun kaikki puhuvat pelkkää paskaa. Minäkin. Se työmatkakin oli aivan paska, josta niin yleviä kuvia laitoin tulemaan.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Työntekijä, joka ei ole noudattanut irtisanomisaikaa, on velvollinen suorittamaan työnantajalle kertakaikkisena korvauksena irtisanomisajan palkkaa vastaavan määrän", sanoo työsopimuslaki. Tästä korvauksesta lienee siis kyse.

SusuPetal kirjoitti...

Helkkari, olisi pitänyt patentoida se rakastajaidea.
Tai ainakin tehdä väitöskirja siitä.

Minulla on se vakaa käsitys, että jotkut lehtien toimittajista eivät vaan tiedä, mistä kirjoittavat. Eli ovat jopa ymmärtäneet joitakin asioita väärin. Tähän asiaan olen törmännyt, kun olen lukenut asioista, jotka liippaavat läheltä omaa leipää. Eihän siinä mitään, itsekin olen kai joskus erehtynyt tai luullut väärin, mutta en ole kirjoittanut siitä lehteen.
Toimittajien inhimillisyys erehdyksiin ja väärin ymmärtämiseen on surullista, sillä esim. hesariin luotetaan ja uskotaan.

Tuosta sairaslomasta tuli mieleen, että aikanaan olin töissä kuntatyönantajalla, jonka työterveyshuollossa iskettiin aina kuumemittari kainaloon, tuli sitä sinne valittamaan mitä vaivaa tahansa. Eli sairaslomaa ei tippunut, jos ei potenut kuumeista tenniskyynärpäätä. Näin oli.

Saara kirjoitti...

Niin niin, mutta siis kyllä se tapana on ollut vähentää suoraan lopputilistä, jos näin käy. Eipä ole pitkääkään aikaa siitä, kun näin kävi...

Susu, siis epäilen, onko tohtorissetä edes niin pitkällä noissa aatoksissaan... Mutta mistä minä tiedän. Ehkä sillä on ihan prototyyppi, joten patenttia ei ehkä sulle olis herunut.

Joo, siis mulle on työnantaja sanonut, ettei "koskaan ole niin kipeä etteikö töihin pysty". Ja pisti kurlaamaan vodkalla kipeän kurkun. Ei viittiny enää ees sanoa, että kurkku on kipeä.

Ensio E. kirjoitti...

PAMin kannattaisi miettiä valmiiksi jo kannanotto siihenkin, voiko kieltäytyä lääkärirobotin tekemästä ylähengitystie- tai suolistokanavan loppupään sairautta koskevasta tutkimuksesta, jos on Massachusettsista kotoisin eikä kannata naispappeutta eikä lue SusuPetalin blogia.

SusuPetal kirjoitti...

Mitä, onko muka pamilaisia, jotka eivät lue susupetalia....ensio on selvästikin toimittaja-ainesta, kirjoittaa ihan omiaan.

setäs kirjoitti...

Siis mitä vitun uutta tässä nyt on. Eikös suurin osa seksistä ole jo robottiseksiä, jossa robotit on ohjelmoitu 2-5 minuuttiin pär kuukausi.

setäs kirjoitti...

Ceterum känsä, että vain ne PAMilaiset lukee PusuPedaalia joillon diapam-lääkitys. Dah!
*
Ceterum känsä yhä: mikä vitun lakko on sellanen joka alkaa pe klo 14 ja loppuu la aamuna. Olis nyt aluks edes pidetty puodit kii vaikka viikko, perkele!

Ensio E. kirjoitti...

"Ärsyttää, kun kaikki puhuvat pelkkää paskaa. Minäkin. Se työmatkakin oli aivan paska, josta niin yleviä kuvia laitoin tulemaan."


No niin, anna tulla kaikki vaan, tunnusta että vituttaa kun tuli tommonen pieni rakkikin hankituksi saatana, rahat meni ja kusta on vaan lattialla ja paskaa kun kotia tulee.

Kipeistä asioista kannattaa puhua.

Saara kirjoitti...

Ehei, mua tuommoiset kuset ja paskat vaivaa, Enska. Se sentään on elämää. Koirista on nyt kyllä tuplasti iloa. On se ihan mahotonta, kun ne molemmat hyppii ilosta, kun joku tulee kotiin. Ja molemmat juoksee jääkaapille, kun joku avaa sen oven. Ja molemmat änkee sänkyyn nukkumaan tai viereen sohvalle. Ja kun ne on niin naurettaviakin.

Ei tommosta älvänää voi katua.

Rupee vähän hirvittämään toi lakonuhka jo minuakin. No, katotaan ny. Ei se tosiaan yks perjantain ilta mitään vaikuta, mutta tuo varastotyöntekijöiden lakko ihan hämmästyttää. Mitä kummaa?

Setä! Että 2-5 min. pär kuukausi? Siis ylellisyyttä?

setäs kirjoitti...

Ylellisyyttä ja siitä menee sitten sen mukanen alvi.