maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Kuopus tuli koulusta kirjeen kanssa...

...ja oli joutunut kirjoittamaan sen minulle itse.

Jotkut yläasteikäiset tuli kun me istuttiin aidalla ja joku niistä pölli mun lätsän. Sitten minä, T, M ja O lähettii niitten perään n. 100 m koulun alueen ulkopuolelle sinne kerrostalojen väliin. Ne jätti mun lätsän sinne kalliolle. Sitten me haimme sen. Sen jälkeen menimme koululle päin ja huomasimme open ja menimme piiloon koska pelkäsimme että hän suuttuisi meille.

Opin tästä sen että jos jotain samanlaista tapahtuu niin juoksen pyytämään opettajan apuun.

Nähnyt:

Mikähän kumma pistää 11-vuotiaan pojan pelkäämään enemmän suuttunutta opettajaa kuin kolmea yläasteikäistä varasta? Lätsä olisi toki ollut mennyttä, jos pojat eivät olisi lähteneet perään, mutta miten saada 11-vuotias yltiöpäinen poika ymmärtämään, että vaikka lätsä on rakas ja saksasta asti tilattu (no vau), se ei ole yhtä tärkeä kuin oma turvallisuus. Eikä koulukaan voi turvata oppilaidensa turvallisuutta, jos oppilaat juoksevat koulun rajojen ulkopuolelle. Mutta toisaalta, eikö onnistunut varkaus jo ole sitä, että turvallisuutta ei oikeastaan voi kokea. Yläastekin, josta nämä vierailevat tähdet ilmeisesti tulivat, sijaitsee peräti parin kilometrin päässä.

10 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Hyvän opin oli poika saanut - aina kannattaisi puhua aikuiselle ja aikuisen olisi parasta olla luotettava:) Tuollaisessa tilanteessa vaan taitaa selkäydin toimia poijilla ajatusta nopeammin?

minh kirjoitti...

Voi toista! Onkohan pojalla jotain historiaa opettajan/opettajien kanssa, että pelkää aina saavansa syyt niskoilleen ennenkuin ehtii selittää mistä on kyse?

Mielenkiintoinen tuo tapa laittaa lapsi kirjoittamaan itse vanhemmilleen. Aika hellyyttävä kirje kuitenkin..
-minh-

Nimetön kirjoitti...

Pojalla tulee sitten aika pumaska kouluun takaisin vietäväksi, meinaan nääs kun pitää kirjoittaa niiden kolmensadan blogisi lukijan nimet tai taiteilijanimet tuohon kohtaa jossa seisoo "Nähnyt" - vai onko jossain erillinen sivu kuittausta varten, voisi saman tien kruksata sitten?

Saara kirjoitti...

Joo, Inkivääri, paitsi että kuulin niillä olevan 3-4 välituntivalvojaa, mutta yksikään ei kuulemma viitsi koskaan tulla sinne alueelle (jyrkkä rinne kavuttavana ylös), missä poika silloin oli. Saattoi kyllä olla siellä just siksikin :) . Kuulostaa laiskalta, enkä siksi tuosta luotettavuudesta olen ihan satavarma.

JOo, Minh, onhan sillä. Vähän vilkas mukula tuo on, mutta kiltti. Ja siellä on yksi sellainen opettaja, joka uhkasi viime vuonna antaa mm. tyttärelleni jälki-istuntoa, koska tämä "nojasi koulun seinään". Sillä opetajalla on vähän vilkas mielekuvitus, ettenkö sanoisi. Tuota poikajoukkoa on nätisti kehoitettu olemaan "ärsyttämästä sitä", mutta se ei aina onnistu.

Voi Enska-mussu, vai kolmesataa :)

Elegia kirjoitti...

No mitäs nämä yläastelaiset hattuvarkaan veivät kotiinsa nähtäväksi? Entä mitä he oppivat - vaiko mitään?

Ihan suloinen kirje ja minusta pojan käytöskin on aika loogista - niinhän nuori kai toimii?! Hyvä siis, että poika oppi, että opettajalle kerrotaan tuollaisissa tapauksissa heti asiasta, mutta toivon tosiaan, että siihen suhtaudutaan sitten vakavasti.

Saara kirjoitti...

Ei niitä poikia kiinni saatu. Tuntomerkitikin ovat vähän epämääräisiä: sillä yhdellä oli ainakin tosi tummat kulmakarvat.

Niin kai nuori toimii, mutta niinhän sen ei pitäisi toimia. Kun pitäisi luottaa siihen aikuiseen, vaan kun hätä on ja kiire kova, niin ne menee vaan.

Celia kirjoitti...

Saara, arvelen, että lakin varastaneet pojat olisi haluttaessa kyllä saatu kiinni. Lapsesi koulun rehtorin olisi pitänyt soittaa yläkouluun (rehtorille) ja pyytää "tutkinta-apua". Lakin varastaneet pojat asuvat todennäköisesti lapsesi koulun läheisyydessä ja äkkiäkös sen selvittää, miltä luokalta on koulu loppunut tai ketkä lintsaavat juuri sinä hetkenä. Lisäksi opettajat oppivat varmaankin aika äkkiä oppilaidensa luonteenlaadun ja osaavat kysellä oikeilta oppilailta, kuka yläkoululaisista on liikkunut lapsesi koulun tienoilla.

Onneksi ei kuitenkaan tapahtunut mitään vakavampaa.

Saara kirjoitti...

Täytyy kysyä huomenaamulla vielä, kun mulla on toi vanhempainvartti silloin. Vaikka kyllä mä vähän kipakat terveiset jo eteenpäin asiasta laitoinkin.

Nimetön kirjoitti...

Kyllä se on välituntivalvojan hommaa myös katsoa, ettei sinne koulun alueelle ketään ylimääräisiä laukkaa. Älytöntä rangaista tuommoisesta, kun kerran mukana on ollut omana turvana myös muutama kaveri. Kypsää toimintaa.

Jos tuossa tilanteessa lähtee valvojaa hakemaan apuun, ovat syylliset jo ehtineet sen lakin kera ties minne eikä suuntaakaan tullut katsottua.

Saara kirjoitti...

Joo, kyllähän se rehtori siihen oli sanonut, että vanhemmat ovat oikeassa, kun laitoin siihen kirjeeseen, että minun mielestäni pitäisi valvoa, ettei tällaista pääse tapahtumaan.

Mutta koulu ei tosiaan voi turvata lasten turvallisuutta, jos ne lähtevät omin päin koulun aluee ulkopuolelle hoitelemaan asioitaan.

Toivottavasti ensi kertaa ei tule, mutta sanoin kuopukselle, että olisi se voinut huikata jollekin, että hakekaa opettaja ja kertokaa mitä tapahtui ja mennyt vasta sitten sen jenginsä kanssa perään.