perjantaina, lokakuuta 24, 2008

Ajattelen, siis ajattelen

Pelkkää päiväkirjaa taas tulossa. Virtuaalikeskustelu ajankohtaisista aiheista juuri nyt yököttää. Ihmiset lukevat muutenkin kommentteja miten tahtovat ja takertuvat ihan eri aiheisiin mistä puhutaan. Kai täällä pitää vähitellen alkaa ilahtua niistä hetkistä, että joku ihan oikeasti ajattelee syvemmältäkin, eikä pelkästään huljauta sitä tekstiä läpi pään. Ajattelee sitten mitä ajattelee, kunhan ajattelee.

Siksi kävin illalla tenttaamassa myös Kokoomuksen ehdokkaita paikallisen Super-Marketin pihassa. Lukaisin ensin esitteet läpi ja kysyin sitten niistä aiheista, joista esitteessä ei mainittu. Esimerkiksi julkinen liikenne ei kuulunut yhdenkään ehdokkaan tärppeihin. Eräs vanhempi rouva meni suorasta kysymyksestä aivan tönköksi. Ikään kuin kysymys mitäs mieltä olette tämänhetkisestä julkisesta liikenteestä? olisi ollut jotenkin vaikea. Toinen nainen sentään yritti sanoa jotakin siihen suuntaan, että kyllähän se on hyvä olla olemassa. Voi helvetti sentään. No se kolmas, nuorehko diplomi-insinööri ja nainen hänkin, antoi tulla aivan asiallisen ja harkitun vastauksen, vieläpä fiksunkin. Mutta koska nämä kaksi olivat niin tolloja, on vaikea kuvitella, että Kokoomuksen ryhmä olisi yhtä mieltä julkisen liikenteen kehittämisestä. Niillä on kaikilla kyllä esitteensä mukaan huoli kantatie 51:n liikenteen sujuvuudesta. Että omilla autoilla pääsee porvari täältä hulppeasti hurauttamaan Helsinkiin, mutta rahvas saa jotenkin koettaa sen julkisen liikenteen kanssa pärjätä, jos ei kerta ole varaa autolla ajaa.

Tässä meidän kylällähän on ihan älytön tilanne. Lähijuna pysähtyy tuohon vielä toistaiseksi kerran tunnissa, ja pari kertaa tunnissa se ajaa tästä ohi. Ratahallintokeskus on päättänyt, ettei se enää aio kunnostaa seisaketta ja sitten kun se on tarpeeksi rapistunut, se lopetetaan. Tämmöisenä aikana! Sanookohan niille ilmastonmuutos yhtään mitään. Noh, täällä ei myöskään ole bussiliikennettä lainkaan. Pohjolan Liikenteeltä sen perään on kyselty, mutta ei niillä ole mitään suunnitelmia uusien ajoreittien suhteen. Kolmen kilometrin päässä tästä on lähin bussipysäkki, ja siinä lähellä on myös suurempi juna-asema. Että kun se seisake lopetetaan, on pakko ostaa toinen auto, jotta ehtii aamulla junaan.

Ja sitä yhtä Kokoomuksen kotkaa asia ei millään tavalla kiinnostanut.

Ja sitten muihin aiheisiin:

No eilen kävin sitten leikkauksen lopputarkastuksessa, eikä siinä tullut esiin mitään, mitä en olisi jo kipuilujen perusteella arvannutkin. On siis mahdollista, ettei selkäni koskaan tästä tämän kummemmaksi tulekaan. Se on kipeämpi kuin ennen leikkausta, että siinä mielessä ottaa aika perkeleesti pattiin. Öisin on ollut aika vaikeaa saada unta. Makaaminen ja hiljentyminen onkin tuskaisinta. Kun on liikkeessä, selkä kyllä väsyy, koska lihakset ovat varmaan jo aivan surkastuneet, mutta liikkuessa unohtaa sen varsinaisen kivun paremmin. Siksi kieltäydyin ottamasta enempää sairaslomaa ja pyysin vain lisää lääkkeitä. Sainkin niitä paljon. Menin siis tänään kipulääkkeillä ja tukiliivin kanssa töihin. Hyvin pian tuntui ihan siltä, kuin en olisi koskaan poissa ollutkaan.

Sain tänään viimeisen opintoyksikön palautuksen ja opettaja onnitteli kiitettävästä suorituksesta. Kaikkein parasta tässä opiskelussa minusta oli se, että se on ohi. Opiskelun pitäisi olla iloinen asia, mutta tästä tuli yksi helvetin riippa. No mutta nyt se on loppu, enkä vähään aikaan taas vilkaisekaan mitään opintoesitteitä. Helsingin Yliopistosta tulee kyllä koko ajan houkutuksia sähköpostiin, mutta olen suhtautunut niihin kuin roskaposteihin - eli ne erektio-ongelmat eivät kyllä mua koske.

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Jep, älä äänestä Kokoomusta.

Ehdottiko lääkäri sinulle fysioterapian aloittamista? Saisi niitä selkälihaksia vähän pikku hiljaa kuntoon.

Tapaillaan!

Almamaria kirjoitti...

Olen kamalan pahoillani tuosta selkätilanteesta. Kipu on hirveätä, krooninen kipu vielä hirveämpää.
Samaa kyselen kuin Susu: fysioterapiaa? Voi kun tietäisin jonkun selkäspesialistin fysioterapeuttien joukossa, ärsyttää kun ei osaa mitenkään auttaa.

Saara kirjoitti...

Niin, siis Susu ja Almamaria, kiitos, mutta tämä oli luudutusleikkaus, eikä sitä toipumista saa häiritä. Vielä on liikerajoitukset ja kaikki semmoinen voimistelukielto päällä, eli ei tosiaankaan vielä fysioterapiaa, vaan vasta neljän kuukauden päästä ollaan siinä pisteessä, ettei riskiä enää ole.

Joo, Susu huomenna messukaljoilla tavataan!

Almamaria kirjoitti...

Eikö mikään rentoutuskaan ole sallittua? Kylmä/lämpöhoito?

Saara kirjoitti...

Ohh! Katos vaan, Almamaria, just viime yönä mietin, että pitäisikö hommata kylmäkääre siihen. Varmaan kun on hermo puristuksessa, niin kylmä supistaisi ja vapauttaisi sen hermon vähäksi aikaa. Siis niistä ei ollut mitään puhetta, vaan itse mietin näitä erinäisiä keinoja.

Hirlii kirjoitti...

kylmähoito on itseasiassa oikein hyvä hoitomuoto, kannattaa kokeilla. akupunktio on auttanut itseäni hermoratoihin liittyvissä selkäkivuissa, voin suositella.

(ei kannata kokoomukselle antaa ääntään, ajattelevat ihmiset eivät tee niin)

Saara kirjoitti...

Joo, Hirlii, ajattelin kyllä kokeilla. Eipä tätä muuten kestä.

Niin,siis ajattelin tentata tänäänkin Keskustan ehdokkaat marketin nurkilla, kun sinne kerran änkeävät. Mutta nämä kirjamessut nyt taitavat estää minun ja Keskustapuolueen kiihkeän tapaamisen. Olisin tentannut mielelläni muutkin puolueet, mutta eivät ne vaivutuneet näille nurkille ollenkaan.

Vaalikoneissa ensimmäiset viisi ja viimeiset viisi minulle tulevaa ehdokasta ovat kaikki eri puolueista. Mitähän sekin oikein kertoo...

Almamaria kirjoitti...

Kannattanee kokeilla ensin ihan sillä jääkaappikylmällä geelipussilla, laita joku pyyhe tai tyynyliina sen suojaksi ettet vahingoita ihoa. Pakastelokeron jäädyttämä geelipussi on kylmempi, mutta ei ehkä sillä kannata aloittaa.
Sori jos selitän liian holhoavasti...

Olen valitettavasti kallistumassa Kokoomuksen ehdokkaan puoleen. Lähetin postia sellaisille tyypeille, jotka ajavat tärkeiksi kokemiani asioita. Sain kaikilta vastaukset ja niiden perusteella jouduin karsimaan sellaisiakin ehdokkaita, joita olisin muuten ehkä äänestänyt. Vastaukset kun tuppasivat olemaan sellaisia, että ymmärsin etteivät he oikeastaan tienneet eivätkä olleet kiinnostuneita esim. mielenterveysongelmaisten syrjäytyneiden asioista. "Minun" ehdokkaani on kuitenkin jo toiminut niiden asioiden parissa, jotka koen tärkeiksi.
Kyselin ehdokkailta myös siitä, mitä mieltä he ovat kuntien tekemistä ostopalvelusopimuksista esim. terveydenhoidon saralla. Pirkanmaalla osa kunnista on tehnyt maksusitoumussopimuksia yksityisten kanssa (Mehiläinen, Terveystalo ym) jotka esim. leikkaavat potilaita kun julkinen puoli ei vedä ja jonot kasvavat helposti reilusti yli hoitotakuun salliman ajan. Raakkasin kylmästi sellaiset ehdokkaat pois, jotka eivät hyväksyneet yksityisen käyttöä vaan halusivat kunnan hoitavan itse potilaansa. Sellainen kertoo siitä, ettei ehdokkaalla ole hajuakaan todellisesta tilanteesta.

No niin, pyyhin vaahdot suupielistäni ja poistun takavasemmalla...

Saara kirjoitti...

Niin, Almamaria, näytti aika moni muukin kallistuneen kokoomuksen puoleen. Vaikeahan noista on tosiaan mitään todella tietää, jos ei kysele.

Hienoa kansalaisaktiivisuutta!

Inkivääri kirjoitti...

Saara, kysyisin vielä tuosta leikkauksesta, kun en löynnyt vanhoista jutuista, että minkä vuoksi selkäsi leikattiin? Ihan siksi kun tuo oma on niin kipeä nyt etten oikein voi olla muuten kuin maaten tai kävellen ja silloinkin sattuu. Ja tietysti tässä jo kuviin pääsyä odotellessa keräilen kokemuksia leikkaushoidoista... Olen ajatellut, että tällaisia kipujaksoja en kyllä jaksaisi, vaikka ne aikanaan ohi menisivätkin, jos niistä vaan leikkauksella pääsee.

Aika monilla ehdokkailla näyttää olevan aukkoja tiedoissa eri asioista, mutta kyllä minä etsin aina sellaisen, jonka aukot eivät ole minulle tärkeillä kohdilla:)

Saara kirjoitti...

Moi Inkivääri, joo mieliaiheeseeni:
Mulla on kulumavika selässä sekä nikamanliukuma. On se jossakin noissa vanhoissa jutuissa. Ollut kipeä jo pitkään.

hei multa on hakulaite kadonnut täältä. Voi taivaan vallat. Etsin sen jutun vielä.

blogITSE kirjoitti...

Cairo calling!

"Ihmiset lukevat muutenkin kommentteja miten tahtovat ja takertuvat ihan eri aiheisiin mistä puhutaan."


Sain omakohtaisesti juuri toissa päivänä kokea tuon. Vaikka rautalangasta vääntäisi niin kyllä jukuripää päänsä pitää vaikka kuinka yrittäisi toisin sanoa.
Me olemme niin vahvasti omien ajatuksiemme kaaoksessa ettemme suodata virkistävää, erilaista, uutta, hykähdyttävää... hitustakaan oman maailmankuvan/käsityksen muokkaamiseksi.
Ja kuitenkin elämä on jatkuvaa muutosta ja uuden oppimista...

Take care!

Saara kirjoitti...

Oh, Blogitse Kairosta asti, hyvää iltaa.

Nimenomaan. Juuri noin. Ongelma kyllä minun kohdallani on myös se, että olen osa sitä samaa ongelmaa oman jukuripääni kanssa. Mutta toisaalta, se pään seinään hakkaaminen vaatii virtuaalissa aina kaksi...