Helvetillistä elämää. Kun yksinhuoltajaviikolla (isäntä työmatkalla) aamuneljän herätykset eivät yksinään vielä riitä, siihen lisätään heti maanantaina PMS, koirien lenkittämiset, kaupassa käynnit, ruuan laitot, kahden juniorin lätkätreeneihin kuskaamiset ja hakemiset siihen aikaan kun pitäisi jo vetää unta palloon täyttä päätä. Kaiken tämän lisukkeeksi vielä opettajan yhteydenotto kesken jumalattoman pitkän kassajonon ja ylitöiksi venyneen päivän jälkeen myöhästynyt soitto takaisin junasta kotimatkalla. Eihän se siinä kassalla hirveästi hymyilyttänyt, kun oli juuri saanut kuulla, että lapsi oli lintsannut koulusta koko viikon, mutta viisaammat tietää, että hymyillä siinä pitää.
Teinix käytti siis meikäläisen väsymyksen ja olemattoman huomiokyvyn aivan sumeilematta hyväkseen. Siellä se on maannut päivät perse homeessa sängyn pohjalla valvottuaan kaiket yöt. Ja niin kuin tästä on puhuttu. Varmaankin se on neljältä pistänyt koneen kiinni ja mennyt sänkyyn esittämään nukkuvaa, koska siellä se aina oli, peiton alla, kun kävin sanomassa heihei ja hauskaa päivää ja ole varovainen, niin kuin joka aamu kaikille lapsille ja koirille. Miten minä voin huomata, jos lapsi lintsaa, kun töissä oli vuoden karmein kiire (joulukortit eivät muuten tee sen enempää kuolemaa kuin mikään muukaan paperille painettu aines). Ne jotka puhuvat perheen ja töiden yhteensovittamisen loistavasta onnistumisesta ovat kyllä aivan hanurista. Sehän on mahdotonta. Jommassakummassa päässä homma ei toimi.
No, nyt on ehkä pahin ohi ja hengissä ollaan. Sillä aikaa Blogoslavian tärkeimmät bloggarit ovat ehtineet käydä hs.fi:n kutsuilla ja ryhtyneet kilvan todistelemaan ulkopuolisuuttaan. Ovat näemmä useimmat pöllähtäneet paikalle ihan pystymetsästä ja äimän käkenä. Ei hyvältä näytä. Olisi hyvä, jos nämä tärkeimmiksi rankatut nyt sitten toimisivat arvolleen osoitetulla tavalla ja pystyisivät vuosien kokemuksen jälkeen muodostamaan myös jonkinlaisia mielipiteitä.
Sama alkutalven valo
1 tunti sitten
43 kommenttia:
Vai sellaista se Teinix. Eipä taida joulupukki tuoda lahjoja.
Heh, pystymetsästä. Sitähän minäkin ihmettelin, että mistä ne osaa, kun tuo joulukuusenkin haku on hankalaa, kun ei kuusta puilta oikein näy.
Joo, semmoisia huhuja olen kuullut, ettei joulupukkia pahemmin täällä näy. Mutta olen kyllä toista mieltä tästä kasvatussuunnasta. Kun motivaatio viedään vielä sieltäkin suunnasta, niin mitä teinille sitten jää. Miksi pitäisi enää edes yrittää? Jotenkin tässä pitäisi keksiä sellainen rankaisemisen ja kannustamisen välimuoto. Päätä vaan särkee niin pirusti.
Niin, minusta olisi tärkeää, jos tärkeimmät bloggarit kantaisivat sen vastuunsa, koska vähemmän tärkeiltä ei kysytä eikä niiden juttuja edes lueta. Eli aika pahalta minusta sen suhteen näyttää, kun kaikki tärkeimmätkin ovat olevinaan niin kuin eivät muka olisi tärkeitä. HS.fi:llä on nyt helppo homma ahmaista kaikki 12 000 bloggaria kitaansa tuolla menolla.
Saara: Omaa tärkeyttää blogaajana on vähän vaikea nähdä, koska on liian lähellä itseään. Näin se vaan valitettavasti on. Joten kun HS:n tilaisuuteen oli kutsuttu valtaosin tuttuja naamoja, niin kai tuntui siltä, että eikö olisi ollut useampia, HS:n näkökulmasta kiinnostavia blogaajia, joilla olisi merkitystä ja sanottavaa.
Minut oli pyydetty tilaisuuteen kertomaan Kulutusjuhlasta, joten olin sikäli eri roolissakin kuin nämä muut kutsutut.
Illassa puhuttiin paljon, ja ihan oikeaa asiaa. Esim. Pagisija oli mielestäni hyvin koostanut ajatuksia. Valitettavasti en vain tehnyt mitään kattavia muistiinpanoja, joista olisi voinut koostaa jotain parempaa raporttia.
Itse toivon, että Mari Koo -blogissani olen edes joskus pystynyt tuomaan esiin ajatuksia myös laajemmin blogaamisesta, suomalaisen blogipiirin ilmiöistä, blogaamisen motiiveista jne.
Kyllä, Mari, omasta tärkeydestä pitää ottaa vastuu silloin kun se osuu kohdalle. Kyllä minä ymmärrän, että omaa roolia alkaa tässä "yhteisössä" vähätellä, jotta pääsisi vähemmillä kateuksilla, mutta jumankauta, jos jollekulle se vastuu sysätään, niin silloin se pitää hoitaa. Tämähän koskee 12 000 muutakin bloggaria!
Ja kyllä vain, mielipiteitä on nähty vuosien varrella, hyviäkin mielipiteitä kunkin blogissa, mutta nyt, kun edessä on hs.fi niin jotenkin näyttää ärsyttävästi siltä, että sitä on käyttäydytty niin hienosti ja kainosti, ja oltu suoraan sanoen hissukseen kusi sukassa ja esitetty jostakin syystä niin diplomaattia ja hillittyä, vaikka yleisesti ottaen niitä mielipiteitä on osattu suoraankin sanoa. Ja itse asiassa se on se, mikä on bloggarin kuin bloggarin bloggaamisen pääpointti.
Jaa, Pagisijaan en olekaan linkkiä aiemmin tämän asian tiimoilta nähnytkään. Täytyy siis vielä käydä siellä.
Huh, joo, kiitti linkistä, tosin tämä kohta kauhistutti ja suoraan sanoen seisautti veret:
"Valtaosa vajaasta paristakymmenestä kutsutusta kun näytti tuntevan toisensa ennestään."
Kun HS.fi ahmaisee blogilistan ja kutsuu kokkareilleen bloggaajia, jotka jo ennestään tuntevat toisensa ja ovat enemmän tai vähemmän toimittajia muutoinkin, onko tässä hommassa mitään todellisuudentajua. Minua ainakin alkoi hirvittää.
Ehkä tosiaankin bloggaaminen alkaa kuolla, koska näin se menettää sille luonteenomaisen anarkistisen piirteensä ja siitä tulee toistensa tuntevien toimittajien printtijournalismin jatke, jolla ei tavallisen (joita suurin osa on) bloggaajan kanssa ole mitään tekemistä.
Niinpä. Ainakin nyt pitää olla tarkkana. Mitä se sitten tarkoittaakaan.
Itse tietysti olen jo puoliksi siellä pimeällä puolella, mutta siliti.
Itse jos olisin ollut paikalla niin olisin ollut tietysti kilttiä poikaa. Siksi on kiva etten ollut ja voin olla paha.
Medis, totta. Sitä heittäytyy helposti kiltiksi ison koneiston edessä. Tiedä vaikka itsekin olisin heittäytynyt. Tai sitten minut olisi heitetty pihalle ja lopputulos olisi ollut sama.
Heh, tosiaan, nyt tarkkana! Jos minulla olisi kykyä ja aikaa tehdä anarkistilista blogilistan tilalle, olisin sen jo tehnyt. Näin tämä ei kuitenkaan voi mennä.
Tarkkana saa tässä olla juu.
Silmäystäkään ei ole nukuttu. Vaarivainaan (ei lupaa) haulikko kädessä olen valvonut ikkunanpielessä yöt. Aamuyöstä kuului rapinaa ja jokin hs.fi:n näköinen kammotus siinä ropeloi lukkoa ja pyrki sisään. Molemmat piiput kun sai takalistoonsa niin johan lähti!
Ilmottakaa sitten kun saa alkaa taas huilata.
Ei kuule, Enska, ootko ihan yksinäsi joutunut vartioimaan? Nyt täytyisi järjestää vartiovuorot, eihän tuommoinen ole mistään kotoisin. Siehän sekoot kohta. Nyt tehdään niin, että ensi yön vahtii Medis, että sinä saat nukkua. Ja sitten seuraavan yön vahtii Susu ja sitten seuraavan taas sinä, sitten Medis jne... Myös muut vapaaehtoiset voivat ilmoittautua tänne.
Minä en suostu valvomaan ellei pukki tule varmasti. Jotain rajaa!
Kyllä pukki tulee. Kun vain jaksaa sitkeästi odottaa, niin varmasti tulee. Pukki ei petä.
No sitten. Ok. Minkä näköinen se hs. fi on? Meinaan, etten ammu vaikka vahingossa ketään muuta.
Pukin kyllä tunnen. Sitä en ammu. Sellainen nauta en sentään ole.
prkl. kyllä tässä sivarikin ottaa aseen käteensä kun omaa blogia näin uhataan.
Onneksi on varalla niin monta kirjotusta, että pärjään hyvinkin pitkään vaikka ilman yhteyksiä!
Ehkä olis parasta ne katkaista jo itse, etteivät perkeleet pääse mun blogiani pilaamaan!
joo, seuraavaan raapustuksen saa käydä lukemassa Rovaniemen rautatieaseman baarin vessasta ketä kiinnostaa. Viis minuuttia ennen kemijärven yöjunan lähtöä!
Jotain rajaa, Medis...Rovaniemi on vähän turhan lähellä Korvatunturia ja kuka nyt sinne lähtee, kun Pukki tulee tänne! Häh!
(kai se on miesten vessassa se kirjoitus, jiihaa!!!)
Hei hurmoshenkeä! Ihanaa.
Minä en kyllä ole nähnyt hs.fiitä livenä. Seuraaviin kekkereihin pitää saada ujutettua joku joka on meijän puolella, että tiedetään miltä se näyttää. Vaikka tämä touhu nyt sivareineen ja rovaniemeläisine vessanseinineen saattaa jostakusta vaikuttaa hieman maanalaisen armeijan touhuilta, niin kyllä tässä ihan tosissaan ollaan ja pukki hsfiistä erotetaan yhdessä rintamassa.
Tuo under cover homma on kyllä vaativaa, minusta ei ole siihen, koska neljä silmääni paljastavat maanalaisen armeijan jäsenyyteni lähes takuuvarmasti ja usein käyttämäni disgais eli hikinauha (jonka logoa en tässä nyt sitten mainosta, koska en saa siitä rahaa)ylemmän silmäparin päällä, on jo aika tunnettu maailmalla.
Tarvitsemme todellisen kameleontin tähän tehtävään.
Medis ois aika uskottava, koska sillä on toimittajatausta.
joo, mutta pelkään kyllä, että minut saa paineen alla käännytettyä kaksois..eiku kolmoisagentiksi liian helposti.
Esimerkiksi ilmasella viinalla. tai edes halvalla. tai yleensä ottaen viinalla.
Siihen auttaa antabus ja pään sisään ammuttu räjähdyspanos. Mutta vain jos et ole Tom Cruise.
Jep, Medikselle viinaa ja baanalle.
(minä en kyllä ihan oikeasti pelkää tuota hooässää, enkä usko, että se yrittää tulla minun blogiini, mutta viinan juominen on hauskaa ja ammuminen!)
No miten se hooässä nyt tännekään tulisi? Kysynpähän vaan. Nehän tunkee luunsa vain niihin tärkeisiin blogeihin. Mutta siitä ei olekaan kysymys, vaan bloggaamisesta yleensä ja sen tarkoituksesta.
Kun tämä jo instituutiksi muodostunut lista on hooässän omistuksessa, ja tämä hooässä kyselee listan kehittämiseen neuvoa muutoinkin toimittajataustaisilta tärkeiltä blogihenkilöiltä, niin millaisena tässä nähdään yleensä blogien tulevaisuus? Muodostuuko bloggaamisesta yleisemmin vain hillittyjen ja sanansa tarkoin valikoivien toimittajien julkaisualusta ja omien lehtijuttujen jatke? Tai siis sitähän se jo on, mutta se tulee olemaan sitä yhä enemmän. Hooässähän kuulemma kyseli näiltä blogimaailman tärkeiltä henkilöiltä neuvoa siihenkin, miten ne saisivat enemmän omille blogeilleen näkyvyyttä. Ne haluavat siis näkyä enemmän ja saada enemmän lukijoita ja tienata rahaa. Ne kaipaavat lisää mainostajia ja niitä varten heidän on saatava laajempi lukijakunta. Lehti myy mainostajille valmiita yleisöjä. Lähdemmekö siis tähän riemumielin mukaan vai emme?
Suomi on liian pieni maa, jotta tavallinen bloggaaja enää saisi siinä tilanteessa ääntään kuuluville tai näkyvyyttä millään tavalla. Minusta bloggaamisen tarkoitus ei ole rahan ansainta. Toki niinkin saa tehdä, mutta minusta tässä menee bloggamiselta maku, kun sen haistatteleva henki tukehtuu läskin mediatalon alle.
Tämä on siis arvokysymys. Eivät bloggarit ole, eikä niiden pidäkään olla enimmäkseen mitään toimittajataustaisia meriittihenkilöitä.
hahhaa.
jos-pa joku osaava panee pystyyn hs.fi:lle kilpailijan.
katsotaan sitten kenen ylläpitämälle blogilistalle itsekukin bloginsa ilmoittaa.
hs.fi.blogilista saattaisi siten kuihtua omaan olemattomuuteensa.
Joo, anonyymi. Kyllä olisin vaihtoehtolistan kannalla ehdottomasti, jos sellainen vain olisi.
Kyllä minä ymmärrän, että omaa roolia alkaa tässä "yhteisössä" vähätellä, jotta pääsisi vähemmillä kateuksilla, mutta jumankauta, jos jollekulle se vastuu sysätään, niin silloin se pitää hoitaa. Tämähän koskee 12 000 muutakin bloggaria!
Öh. En oikein tiedä, miten tähän pitäisi suhtautua. En käsittääkseni ole mitenkään aktiivisesti hakeutunut johonkin merkittävään rooliin yhteisössä, joka on lisäksi melko hajanainen: blogit ovat se yhdistävä tekijä, mutta muuten ihmisten mielipiteet jo pelkästään blogeista ja niiden merkityksestä vaihtelevat. Tuon kyllä omat aatokseni esiin siinä määrin, kun jaksan/haluan/koen tarpeelliseksi. Minulle tämä on kuitenkin edelleen hauskaa harrastusta, ja sellaisena sen toivon säilyvän.
Ja kuten sanottu, niitä kommentteja kerrottiin kyllä kasvokkain ja on blogeissa tuotu julki. Miksi siis minun nyt pitäisi jotenkin suuresti alkaa kritisoimaan vaikkapa tätä Erkon puljua, kun en edes koe siihen olevan sen kummempaa aihetta tässä vaiheessa?
HS.fi:n puolelle voi kuka tahansa ottaa yhteyttä Lassi Kurkijärveen, uskoisin hänen olevan kiinnostunut kaikkien mielipiteistä. Tai jos epäilee, että vaikkapa minun viestittämänä saa paremmin perille, niin ihan vapaasti voi pistää mailia minulle tai lähettää linkin omaan tekstiin, niin voin koota niitä blogiini.
Lisäksi Blogilistan kehittämiseen löytyy Blogilistan sivulta blogi, jonne voi kertoa siihen liittyvät ajatukset. Listan kehittämisen tiimoilta tavattiin oman Blogihakemisto.fi -ideaheittelymme perusteella ennen HS.fi -iltaa Sanoma Digitalin edustaja, ja tästä sekä tietysti illasta muutenkin voi lukea lisää Jeren blogista. Nuo Blogihakemistoon liittyvät ideat ovat kenen tahansa käytettävissä, joten jos intoa ja koodaustaitoa riittää, niin sen kun vaan. Mutta tässä nyt vaan tulee tunne, että jos esim. itse investoisin tuollaiseen aikaa ja rahaa, niin sekin olisi sitten kai jotenkin nähtävissä rahastusyrityksenä tai oman blogiegoni pönkityksenä, koska olen jo vissiin myynyt sieluni :)
Huh, joo, kiitti linkistä, tosin tämä kohta kauhistutti ja suoraan sanoen seisautti veret:
"Valtaosa vajaasta paristakymmenestä kutsutusta kun näytti tuntevan toisensa ennestään."
Juuri tätä tarkoitin sillä, että kai monet meistä olivat vähän hämmentyneitä, kun vastassa olikin samat naamat.
Ja kai sitten oltiin vähän hämmentyneitä siitäkin, ettei meiltä kovin suuresti mitään suoraan kysytty. Että olisi varmaan enemmänkin voinut HS saada irti vähän tiukemmalla linjalla.
(Linkki Pagisijaan ja muutamaan muuhun, kuten Lauttasen Helenaan, on ollut blogissani koko ajan.)
Tietysti minulla on myös omat, nykyisestä suurelta osin freetoimittajan työstä johtuvat puoleni. Mutta en nyt todellakaan usko, että Sanoma-konserni ei ostaisi minulta juttuja, jos kritisoisin jotain. Ennemminkin vaikutelma on se, että kaikki palaute olisi tervetullutta. (Sitäpaitsi lehtipuoli ja nämä nettisysteemit elävät konsernissa omia elämiään).
Ja jep, toivon blogaamisessa säilyvän edelleen anarkismihenkeä. En minäkään tätä mistään rahasta ole tehnyt. Minäkin olen silloin aikoinaan aloittanut "ihan tavallisena" anonyyminä bloginpitäjänä, ja ensimmäisen kerran olen tavannut muita bloggareita vasta pari vuotta sitten. Enkä tuntenut ketään etukäteen.
Hohhoijaa, Mari, tarkoitin siis, että kun HS katsoo sinut tärkeäksi henkilöksi, niin eikö silloin pitäisi kiittää kunniasta ja olla sitten tärkeä henkilö siellä pirun kokkareilla. En tarkoittanut yleisesti. Jokainen bloggaa tietenkin miten jaksaa ja haluaa.
Miksi siis minun nyt pitäisi jotenkin suuresti alkaa kritisoimaan vaikkapa tätä Erkon puljua, kun en edes koe siihen olevan sen kummempaa aihetta tässä vaiheessa?
Tosin, olisi ehkä HS myös voinut katsoa ketä kutsuu, jos kerran jengillä on jo toinen jalka siellä jossakin. Vai olisiko se sitten ollut myös periaate, ettei vastaanhangoittelua synny eikä varsinkaan kyseenalaistamista.
Olin ihan asiallisella mielellä äsken, mutta jostakin syystä sait nyt, Mari, karvani pystyyn. En vielä tiedosta miksi, mutta yleensä selkärankani on ollut aika lailla samaa mieltä itseni kanssa.
HS.fi:n puolelle voi kuka tahansa ottaa yhteyttä Lassi Kurkijärveen, uskoisin hänen olevan kiinnostunut kaikkien mielipiteistä. Tai jos epäilee, että vaikkapa minun viestittämänä saa paremmin perille, niin ihan vapaasti voi pistää mailia minulle tai lähettää linkin omaan tekstiin, niin voin koota niitä blogiini.
No tämä tässä on taas oikein hyvä idea, tosin minä puolestani en usko, että HS.fiitä kiinnostaa yhtään kenenkään tavallisen rivibloggarin mielipiteet. Ja toisaalta, mitä ideoita meillä 12000 taviksella nyt sitten pitäisi olla? Se että Blogilista myytäisiin sittenkin jollekulle yksityiselle.
Eikö kyse juuri ollut siitäkin, että HS nimenomaan ostaa näiltä tärkeiltä henkilöiltä bloggauksia ja maksaa linkeistä?
Ensinnäkin tässä on nyt yksi seikka, joka lienee tehdä selväksi. Sanoma-WSOY on sen kokoinen konserni, että HS.fi ja Sanoma Digital ovat melko erilliset.
Eli Blogilistan osto ja HS.fi:n kehitys ovat omat asiansa. Toki minun on mahdoton tietää, mitä taustojen takana on, mutta kun Blogi-iltaan tuli kutsu, niin Blogilistan kauppaa ei oltu vielä tehty. Ja jäi vaikutelma, että siellä tietävät toistensa tekemisistä yhtä paljon kuin ukkovarvas hiustupeista (esim. sen perusteella, mitä Sanoma Digitalin tuottajan kanssa juteltiin).
Toki moni, myös minä, olisi toivonut, että Blogilistaa olisi voitu kehittää jonkun toisen tahon suunnalta. No, kävi niin kuin kävi, ja kritisoin sitten, jos lista menee "huonoon suuntaan". Mutta toisaalta esim. Ruotsissa vastaavat listat ovat yhtälailla mediajättien hallussa ja ainakin toistaiseksi meininki vaikuttaa ihan toimivalta.
kun HS katsoo sinut tärkeäksi henkilöksi, niin eikö silloin pitäisi kiittää kunniasta ja olla sitten tärkeä henkilö siellä pirun kokkareilla.
HS.fi kutsui minut kertomaan Kulutusjuhlasta, joten siihen tietysti valmistauduin. Ja se on sitten muiden juttu arvioida, kuinka tärkeä siellä olin.
Eikö kyse juuri ollut siitäkin, että HS nimenomaan ostaa näiltä tärkeiltä henkilöiltä bloggauksia ja maksaa linkeistä?
Siis tarkoitatko, että ostaa meidät sillä, kun tarjoaa kahvia ja piirakkaa? En nimittäin ainakaan mistään rahallisista neuvotteluista ole kuullut, enkä suunnitelmistakaan sellaiseen. Se nyt varmasti herättäisi närkästystä.
Kyllä taitaa sanan- ja ilmaisunvapaus mennä tässä maassa tällä tavoin.
Todella toivon, että joku tarttuu toimeen ja perustaa blogilistan, jolla ei ole näitä HS kytkentöjä kuten anonyymi ehdotteli tuolla.
Jaa, siis Ruotsissahan nimenomaan ostetaan bloggauksia blogvertisen -palvelun (Jon Andersson International) kautta, joten en nyt asiasta enempää tietämättä uskaltaisi lähteä sanomaan onko mediajäteillä asian kanssa mitään tekemistä tai ylipäätään millään muulla kuin ihmisten yleisellä ahneudella. Ruotsissa tosin tuotakin palvelua on arvosteltu, koska blogien uskottavuus kuulemma kärsii, mutta minusta blogien ei pitäisi edes olla niin uskottavia, että kynnys niiden perustamiseen nousee liian korkeaksi. Blogvertisenillä ei siis ole mitään tekemistä ruotsalaisten blogilistan kanssa, ainakaan virallisesti. En nyt siis sitä tarkoita. Tarkoitan lähinnä yleistä henkeä.
Ja sehän tässä onkin koko juju. Blogien piti olla kansalaisten, ei mediajättien ja toimittajien julkaisualusta. Joko sanoin, että Suomi on niin pieni, että tällainen sisäpiirien rakentelu mediatalon taholta ei mitenkään voi olla taviksien kannalta hyvä asia.
Se on kyllä totta, että monien SanomaWSOYn yhtiöiden yhteisomistuksessa olevan Sanoma Digitalin funktio on hieman outo, mutta joka tapauksessa sehän on siis "SanomaWSOY:n verkkoliiketoimintoihin keskittyvä yksikkö Suomessa. Yhtiö jakautuu kolmeen liiketoimintalinjaan: yritysasiakkaille suunnattuun verkkomediamyyntiin, uusien mainosrahoitteisten kuluttajatuotteiden kehittämiseen sekä sähköisiin luokiteltuihin palveluihin."
Eli onhan se toki mahdollista, että olette sattumalta tulleet kutsutuksi kekkereille, joihin Sanoma Digitalilla ei kerta kaikkiaan ollut mitään osaa eikä arpaa. Ja ajankohtakin oli ihan puhdasta sattumaa :)
Joo siis onhan näistä maksetuista linkkaamisista ja päreitten ostamisista puhuttu? Siis onhan? Vai oliko se muka unta?
Hirlii, en sinällään pelkää tuota ilmaisunvapauden menettämistä omalla kohdallani, mutta eivät kaikki ole tämmöisiä. On tuhansittain bloggaajia, jotka kokevat julkaisukynnyksen blogeissa jo nyt liian korkeaksi ja vertaavat omia juttujaan noihin ammattilaisten ylläpitämiin blogeihin ja lopettavat. Eli tavallaan peli on jo osin menetetty.
Äh, kävi klassinen eli kommenttini katosi. Mutta nyt ihan lyhyesti: minuun on ainoastaan Iltalehen Oma.fi -palvelusta tarjottu mahdollisuutta perustaa blogi paikkaan, jossa ehkä joskus voisi tienata mainostuloilla.
Ruotsalaisia esimerkkejä, kuten Bloggportalen, ajattelen lähinnä käytettävyyden kannalta: saisi tietää, mistä nyt blogataan, mikä kiinnostaa, löytäisi helpommin uutta luettavaa jne. Jos Sanoma Digital kehittää Blogilistan, jossa on sellaista toiminnallisuutta kuin poikain kanssa pohtimassamme Blogihakemistossa, niin kyllä se minua palvelisi paremmin kuin nykyinen blogilista.
Mutta nyt blogipikkujouluihin, joten valitettavasti en enää tänään ehdi kommentoimaan lisää!
Häh? Eiks ne ollut jo eilen?
Niin no, ainahan siinä on oltava jotain hyvääkin. Mutta lieneekö tuo sen arvoista jää tietty nähtäväksi.
tarkoitan näillä vapailla kansalais-blogeilla juuri tuota, mistä mainitsitkin: ryhdytään rakentamaan kynnyksiä, jotka eivät ole tarpeen. lukijahan aivan vapaasti sitten valitsee, mitä lukee.
kun minusta tähän(kin) maailmaan mahtuu monenlaiset tekijät. tämä on kuin missä tahansa kaupungissa kulkiessa: on kaikenlaista kuppilaa, puotia, kirjakahvilaa, galleriaa kaduilla ja kujilla sekä kulman takana. joillakin jopa tarve omaan luentosaliin ja joillakin tarvetta vain seurustella. toiset viettävät ison osan elämästään virtuaaliyhdyskunnassa ja toiset käyttävät vähemmän ajastaan näillä kaduilla kulkemiseen.
minua vain risoo sellainen ajattelu, mikä tässä nyt on, että joku konserni haluaa ryhtyä 'hallitsemaan' tätä vapaata tilaa.
Niin joo, se kynnys. Just noin, Hirlii.
Oho, vau, saanko mä olla samaan aikaan ulkopuolinen ja tärkeä? Sehän on vähän niin kuin Kekkonen.
Mitä kriittisyyteen tulee, niin oli siellä kriittisempiä puheenvuoroja kuin mitä odotin. Ei kauhean montaa, mutta oli sen verran vähän aikaa ettei siinä kukaan ehtinyt kauheasti kommentoimaan.
Hehheh, Kekkonen. No niin, ehkä se hs.fi on sitten kuin Neuvostoliitto.
OMGLOL!
Onko se nyt loppuviimein mikään ihme, että kun joku vakavastiotettavan journalismin pääkallopaikalta päättää kutsua kahville bloggaajia, niin sinne seuloutuu porukkaa Blogilistan kärjestä? Niitähän luetaan keskimääräisesti eniten varmaan myös siellä Erkon imperiumissa. Ja kun siellä listan kärjessä on niitä samoja tyyppejä, jotka ovat sosiaalisesti aktiivisia bloggaajien keskuudessa ja tykkäävät nähdä toisiaan myös livenä aina silloin tällöin, niin onko se nyt yllättävää, että ne saattavat törmätä myös tällaisilla "kokkareilla"?
Aika paljon sä Saara kuvittelet, että meillä "tärkeillä bloggareilla" mitään valtaa Suomessa olisi. Sitä kun ei ole. 95% porukasta on vielä kaikkea muuta kuin niitä peräänkuuluttamiasi "toimittajia". Ja minä näkisin, että kun ei ole valtaa, niin on turha yrittää sälyttää kenellekään mitään vastuutakaan.
Ja mitä siellä Erkkolassa olisi sitten pitänyt illan isännille sanoa? Ne olivat itse lähinnä äänessä oman puljunsa asioista, tarjosivat kahvit ja toivottivat lyhyeksi jääneen keskustelun jälkeen hyvää illanjatkoa. Siellä pienessä neukkarissako olisi pitänyt sytyttää videotykki tuleen ja huutaa kapinaa? Ei. Aikuinen ihminen kiittää kahvista ja lähtee sitten siivosti kotiinsa.
Jos sä olet kateellinen siitä, ettet kutsua kyseiseen tilaisuuteen saanut, niin voin kertoa, että mitään et kyllä menettänyt. Ei se poropiirakka ihan niin hyvä ollut, että kukaan sillä perusteella olisi Hesarille sieluaan myynyt.
Onko se nyt loppuviimein mikään ihme, että kun joku vakavastiotettavan journalismin pääkallopaikalta päättää kutsua kahville bloggaajia, niin sinne seuloutuu porukkaa Blogilistan kärjestä? Niitähän luetaan keskimääräisesti eniten varmaan myös siellä Erkon imperiumissa. Ja kun siellä listan kärjessä on niitä samoja tyyppejä, jotka ovat sosiaalisesti aktiivisia bloggaajien keskuudessa ja tykkäävät nähdä toisiaan myös livenä aina silloin tällöin, niin onko se nyt yllättävää, että ne saattavat törmätä myös tällaisilla "kokkareilla"?
Ei. Just sitähän mä tarkoitinkin. Kun te olette niitä tärkeitä, niin sitten olette. Ja olisi siis hyvä, jos olisitte myös meille muillekin tärkeitä.
Aika paljon sä Saara kuvittelet, että meillä "tärkeillä bloggareilla" mitään valtaa Suomessa olisi. Sitä kun ei ole. 95% porukasta on vielä kaikkea muuta kuin niitä peräänkuuluttamiasi "toimittajia". Ja minä näkisin, että kun ei ole valtaa, niin on turha yrittää sälyttää kenellekään mitään vastuutakaan.
Ei muuten ole totta. Toimittajataustaisia ovat ainakin Mari Koo, Lindholm, Pagisija, Haakana ja keitä kaikkia siellä nyt olikaan... ääh.
Jos sä olet kateellinen siitä, ettet kutsua kyseiseen tilaisuuteen saanut, niin voin kertoa, että mitään et kyllä menettänyt. Ei se poropiirakka ihan niin hyvä ollut, että kukaan sillä perusteella olisi Hesarille sieluaan myynyt.
Turisti, sinun pitäisi ehkä jo tuossa iässä hyväksyä jo se tosi asia, etteivät kaikki ole sinulle kateellisia. En ole edes tilastoissa, joten miten helvetissä minun olisi pitänyt kutsua edes odottaa.
Alan ymmärtää kyllä paremmin nyt sitä konseptia, jonka puitteissa olette kekkeröineet. Eli Hesaria ei lopulta ole edes kiinnostanut mikään muu, kuin esitellä omia ajatuksiaan. Siihen nähden huoleen näyttäisi olevan enemmän syytä kuin kuvittelinkaan. Jos ihan alkaa miettiä niitä hs.fin motiiveja niin Haakanaa lainaten: HS.fi:n idea tässä kaikessa voi olla altruistinen ("parempaa luettavaa linkin takana"), raadollisen selkeä rahantavoittelu ("kun meillä on tällanen härpäke niin jengi linkkaa tänne, koska ne ajattelee saavansa lisälukijoita mutta tuloksena me saadaan sisääntulevia linkkejä, joka tuo lisälukijoita ja hyvää Googlelta") tai näiden jonkinlainen yhdistelmä ("yhteisöllisyys on kivaa eikä siitä tarvitse edes maksaa kovin paljon").
No jotainhan sulla tuntuu hampaankolossa olevan, kun paikalla olleiden mielipiteet Hesarista ja hs.fi:stä selkeästikin ovat liian lammasmaisia ja nuoleskelevia!
Kerrotko meillekin, että mitä niille illan isännille sitten olisi pitänyt sanoa?
Okei. Mä kerron nyt ainakin jotakin sinne päin. Päreen teen.
Turisti: "...niin sinne seuloutuu porukkaa Blogilistan kärjestä?"
Tuolla top-listalla ja luetuimmalla listalla on aika monta neulebloggaajaa, huoran panijaa ja itsemurhakandidaattia kahdenkymmenen ekan joukossa.
Oliks näitä siellä?
Miten muuten voi olla livenä sosiaalinen, jos asuu Torniossa? Tai siis Torniossa voi olla kyllä sosiaalinen, mutta Helsingissä se on vaikeampaa.
Tornio, ei kai nyt hs lue mitään salakuunneltua. Sellaisia luetaan vaan virtuaalikampaamossa, hahhah. Pitäähän blogissa olla sentään jotain, ei pelkkä luetuimmat-sijoitus mitään kerro.
Muuta kuin kansan mausta. Ja se on ihan eri asia.
Tästähän on nyt ihan selvästikin tulkittavissa niin, että Hesari menetteli ihan oikein. Jätti blogimaailman anarkistit ulkopuolelle, jotta anarkismi säilyisi vastakin.
Siis, mitäs täällä on. Mikäs mua on vaivannut, kun en ole tätä häntää aikaisemmin huomannut. Mutta onneksi Susu on.
Kriisi joo, ehkä se on niin. Ehkä noista kenestäkään ei todellista anarkistihenkeä löydy.
Lähetä kommentti