torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Kuka minä olen ja miksi?"Tarvitsemme laatutakeita, pitää tuoda ilmi, kuka kirjoittaa [blogeja] ja miksi" sanoi Viron europarlamentaarikko Marianne Mikko Helsingin Sanomissa eilen ja jatkaa: "Jotta blogimaailma pysyisi rehellisenä, pitäisi bloggaajien taustat ja motiivit olla paremmin selvillä.

Ihan oikeasti, ketä meikäläisenkin taustat ja motiivit kiinnostaa?

Miksi on tietenkin ydinkysymyksenä hyvinkin pohdinnan arvoinen. Siinähän on mukana myös eksistentialistista paatosta. Itse aionkin nyt vetäytyä loppukesäksi filosofisiin sfääreihin miettimään kuka minä oikein olen ja miksi, jotta voin sitten vastata, jos joku sitä minulta alkaa tivata.

Euroopan parlamentin sivuilla mietintöluonnos aiheesta

19 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Mitäs blogattavaa enää jää, jos valmiiksi tietää, kuka on ja miksi?

Saara kirjoitti...

Hyvä kysymys, Kaura :)

Elegia kirjoitti...

Niin, minä olen ymmärtänyt että se anonymiteetti (etenkin blogien vasta tehdessä tuloaan kaikelle kansalle) on eräs arvo sinällään lokkaajille. Hohhoijaa, ihme sontaa sitä taas jaksetaan jauhaa. En tosin vielä lukenut tuota juttua, mutta menen nyt lukemaan. Enää pitäisi tietää, kuka on Marianne Mikko - toivottavas jutussa on mukana hänen elämäkertansa :D

Saara kirjoitti...

Hih, no niin justiinsa, Elegia.

Mitähän jos minäkin pelastaisin maailman anonymiteetin kurimuksesta ja kirjoittaisin tuohon elämäkertani. Noinkohan Mariannellekin tulisi siitä hyvä mieli. Hmm. Että pittää ihimisen olla utelias.

Johannes Knektman kirjoitti...

Mä jo kerroin blogissani että kuulun DNRC:hen ja että meidän tavoitteenamme on maailmanvalloitus, tarvitseeko minun enää sen enempää itsestäni kertoa, eikös tuo jo riitä blogini taustoitukseksi?

Almamaria kirjoitti...

Kaura :)

Rentoa ja leutoa kesää, mahdollisimman vähän murheita ja ärinää äläkä unohdu liian pitkäksi aikaa sinne sfääreihin!

Anonyymi kirjoitti...

Voin kommentoida tuohon selville ottamiseen ym (siis europarlamentaarikoille ja selvitysyksiköille ja -strategisteille), että dream on. Netti ja sen käyttäjät muuttuvat nopeammin kuin poliitikot ehtivät puhua.
-mrs morbidi

SusuPetal kirjoitti...

Äh, ei tässä ehdi eksistentialismiaan pohtia, kun pitää päivittää niin monta blogiaan.

Pohditaan asiaa joskus oluella, eikö niin, Saara?

Saara kirjoitti...

Johannes, heheh, mutta kyllä, hieno missio!

Almamaria, rauhallista ja stressitöntä oloa myös sinulle :)

Mrs Morbidi, tuo kuulosti ihan aforismilta. Juu. Ja näin on.

Oh, olutta ja eksistentialistista tuskaa, Susu. Just sitä tässä kaivataan.

Anonyymi kirjoitti...

EU on Ilmestyskirjan Peto ;)Kylläpäs oli muuten Teemalla huono esitys mayoista, kun ei ollut sitä taustaa kuin Dänikenillä. Ei nyt pidä vaieta vaan pitää pelastaa KKS. Joopa joo.

Kai

Saara kirjoitti...

Oh, minäkin katsoin sen, Kai! Minusta se oli just hyvä esitys, koska tyhmempikin näki, että muitakin näkökulmia voisi olla vähän joka asiassa. Mielikuvitus lähti liikkeelle, se kun oli niin heikkoa heillä :)

hdcanis kirjoitti...

Hehee, mina vastuullisena EUn kansalaisena jo selvitin blogissani tarkoitusperiani ja luotettavuustasoani. Saisikohan jonkin virallisen laminoidun bloggauskortin joka oikeuttaa "hurisemaan kaikesta turhanpaivaisesta".

Saara kirjoitti...

No niin justiin, hdcanis! Vähän niin kuin ajettaisiin blogiajokortit. Käytäisiin lääkärintarkastuksessa, näöntarkastuksessa varsinkin, tutkittaisiin rikosrekisterit, harrastukset ja perhekytkökset, sekä työpaikat ynnä muut hämärähommat, ennen kuin blogikortin saa. Voisi olla jokin kirjoituskoe myös. Vähän on niin kuin FBI on tuo EU siis.

hirlii kirjoitti...

all different all equal -paitani on edelleen rakkain julistuspaitani.

JPK kirjoitti...

Lehtimaailmahan on tosiaan rehellisyyden perikuva, siksi ymmärränkin tämän MM:n huolen. Mutta eikö tästä tulisi meille kaikille hyvä kesähomma, kun pohdittaisiin ristiin, Kuka Sinä Olet Ja Miksi ;)

Saara kirjoitti...

No mutta herranjestas, JPK. NIIN! Siis lehtimaailman motiivit ja intressit! Sinäpä sen sanoit. Jos lähdettäisiin ensin vaikka siitä.

Heh, joo, no jos ei kuitenkaan. Vaikka olisihan se egoa hivelevää toimintaa kyllä :)

Saara kirjoitti...

Oh, hirlii siellä välissä meinasi jäädä vaille huomiota. Ehkä tuon tiimoilta voisi kehitellä jos jonkinlaista t-paitaa?

Johannes Knektman kirjoitti...

Briljanttia

(En tullut kylläkään katsoneeksi olitko jo saanut tälläisen)

ill. kirjoitti...

ei ollut kai vielä, mutta nyt saa toisenkin :) diamonds are girls best friend tjtnsnnp

(http://orionisland.blogspot.com/
2008/07/videoita-lj.html)